Avionu otkazao motor - prinudno sletio na auto-put

Manji avion u kojem su se nalazila dva putnika danas je na autocesti kod mjesta Brezje u Sloveniji prinudno sletio, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen.

Region 05.08.2022 | 17:34
Avionu otkazao motor - prinudno sletio na auto-put

Iz Policijske uprave Kranj saopšteno je da su dobili obavještenje da je mali avion prinudno sletio na magistralni put kod Brezja u pravcu Jesenica, piše slovenski portal 24ur.

Mjesto prinudnog slijetanja aviona na autocesti trenutno obezbjeđuje policije. Saobraćaj se na autoputu odvija brzom trakom, a nastaju i gužve. Kašnjenje je trenutno 30 minuta.

Snimak razgovora između pilota i kontrolnog tornja, koji se može pronaći i na web stranici Live air traffic, svjedoči da je postojao problem s motorom.

Najprije je jedan od pilota rekao kontrolnom tornju da se moraju vratiti u Lesce zbog problema s motorom. Kasnije slijedi još jedan razgovor.

– Motor aviona je otkazao, molim vas da prinudno sletite na magistralnu cestu -, a kontrolni toranj je potom još nekoliko puta pokušao uspostaviti vezu sa pilotima, međutim konekcija je već bila prekinuta.

(Klix  Foto: 24UR/FACEBOOK)

Komentari / 0

Ostavite komentar