Управа клуба обећава: ФК "Радник" не иде у стечај

Упркос огромним дуговањима, ФК “Радник” неће отићи у стечај, тврди нови предсједник Управног одбора Недељко Ћорић. Он наводи да су до сада успјели да исплате двије плате играчима, а укупан дуг који премашује три милиона КМ ће покушати да репрограмирају, навео је Ћорић на конференцији за новинаре.

Република Српска 05.08.2022 | 14:08
Управа клуба обећава: ФК "Радник" не иде у стечај

Упркос тешкој ситуацији, судбина Радника није више под знаком питања, тврде из нове управе. Запослени су већ једним дијелом исплаћени, а за нагомилана дуговања, која износе више од три милиона марака тражи се најбоље рјешење.

“За седам дана рада нова управа је исплатила двије плате радној заједници и фудбалерима, како би подржала мали играчки кадар који смо затекли. Преговори о репрограму дуга од 2,3 милиона КМ према Пореској управи иду у добром правцу, а преговарамо и са добављачима и играчима према које постоје обавезе из претходног периода - да се дуг репрограмира и плаћа у ратама", рекао је предсједник УО ФК “Радник” Недељко Ћорић на конференцији за новинаре.

Радник не стоји добро ни по питању играчког кадра. Нови одбор након преузимања управе клуба затекао је само два играча који су се одазвали шефу стручног штаба на тренинг 29.јула.

"Затекли смо катастрофално стање и безнађе, али за седам дана смо већ окупили 20 фудбалера, од којих је 14 у тренажном процесу и до краја прелазног рока очекујем да ћемо обезбиједити играче за тамичење у Првој лиги Републике Српске", рекао је Ћорић.

Из управе су такође рекли да је клуб девастиран, те је циљ да се објекти у што краћем року санирају, што је већ учињено са главним и помоћним тереном.

Истовремено је формиран маркетиншки тим који ће радити на промоцији акције – Буди члан Радника, са намјером да се омасови чланство клуба, и то продајом сезонских улазница.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Србо

05.08.2022 12:54

Исплаћене двије плате а нигдје није било банке и онда дође човјек из власти и близак Додику и онда се дође до пара на који начин да ли они имају негдје новац и онда дјеле како хоће за секту и да ли је то по закону или овде закон не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

05.08.2022 13:17

Ала сте добили председника, питајте његове комшије ко је и ста је и гдје је завршио факултет. И упозорење људима који суше месо у сусницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.08.2022 10:17

Сада це око стадиона све пуснице бити празне.

Name

Сушара

05.08.2022 16:15

А одакле сада паре кад је дошао госн министар а прије их није било ни за лијека. Пореска ће ето пролонгирати наплату дугова јер ту је човјек од сушаре. МИНИСТАР СНСД.ов ЛОПОВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

05.08.2022 16:38

Е људи моји,ово јр спрдачина ко је министар,овај ћорић,кошарац,војин митровић,стара зорка,наталија тривић,пашалић,све чемерика до чемерике.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лига без брига

06.08.2022 04:39

Почиње данас.

ОДГОВОРИТЕ