Uprava kluba obećava: FK "Radnik" ne ide u stečaj

Uprkos ogromnim dugovanjima, FК “Radnik” neće otići u stečaj, tvrdi novi predsjednik Upravnog odbora Nedeljko Ćorić. On navodi da su do sada uspjeli da isplate dvije plate igračima, a ukupan dug koji premašuje tri miliona КM će pokušati da reprogramiraju, naveo je Ćorić na konferenciji za novinare.

Republika Srpska 05.08.2022 | 14:08
Uprava kluba obećava: FK "Radnik" ne ide u stečaj

Uprkos teškoj situaciji, sudbina Radnika nije više pod znakom pitanja, tvrde iz nove uprave. Zaposleni su već jednim dijelom isplaćeni, a za nagomilana dugovanja, koja iznose više od tri miliona maraka traži se najbolje rješenje.

“Za sedam dana rada nova uprava je isplatila dvije plate radnoj zajednici i fudbalerima, kako bi podržala mali igrački kadar koji smo zatekli. Pregovori o reprogramu duga od 2,3 miliona КM prema Poreskoj upravi idu u dobrom pravcu, a pregovaramo i sa dobavljačima i igračima prema koje postoje obaveze iz prethodnog perioda - da se dug reprogramira i plaća u ratama", rekao je predsjednik UO FК “Radnik” Nedeljko Ćorić na konferenciji za novinare.

Radnik ne stoji dobro ni po pitanju igračkog kadra. Novi odbor nakon preuzimanja uprave kluba zatekao je samo dva igrača koji su se odazvali šefu stručnog štaba na trening 29.jula.

"Zatekli smo katastrofalno stanje i beznađe, ali za sedam dana smo već okupili 20 fudbalera, od kojih je 14 u trenažnom procesu i do kraja prelaznog roka očekujem da ćemo obezbijediti igrače za tamičenje u Prvoj ligi Republike Srpske", rekao je Ćorić.

Iz uprave su takođe rekli da je klub devastiran, te je cilj da se objekti u što kraćem roku saniraju, što je već učinjeno sa glavnim i pomoćnim terenom.

Istovremeno je formiran marketinški tim koji će raditi na promociji akcije – Budi član Radnika, sa namjerom da se omasovi članstvo kluba, i to prodajom sezonskih ulaznica.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Србо

05.08.2022 12:54

Исплаћене двије плате а нигдје није било банке и онда дође човјек из власти и близак Додику и онда се дође до пара на који начин да ли они имају негдје новац и онда дјеле како хоће за секту и да ли је то по закону или овде закон не постоји.

ODGOVORITE
Name

XXL

05.08.2022 13:17

Ala ste dobili predsednika, pitajte njegove komšije ko je i sta je i gdje je završio fakultet. I upozorenje ljudima koji suše meso u susnicama.

ODGOVORITE
Name

Re

06.08.2022 10:17

Sada ce oko stadiona sve pusnice biti prazne.

Name

Sušara

05.08.2022 16:15

A odakle sada pare kad je došao gosn ministar a prije ih nije bilo ni za lijeka. Poreska će eto prolongirati naplatu dugova jer tu je čovjek od sušare. MINISTAR SNSD.ov LOPOV

ODGOVORITE
Name

Вишеград

05.08.2022 16:38

Е људи моји,ово јр спрдачина ко је министар,овај ћорић,кошарац,војин митровић,стара зорка,наталија тривић,пашалић,све чемерика до чемерике.....

ODGOVORITE
Name

Liga bez briga

06.08.2022 04:39

Počinje danas.

ODGOVORITE