Михајилица: Правно насиље у Дому здравља Нови Град

Протекла два дана свједоци смо општег хаоса и безакоња у ЈЗУ Дом здравља Нови Град, а везано за оставку директора Дома здравља, др Маринка Радмановића, наводе у ОО ПДП Нови Град. 

Република Српска 05.08.2022 | 13:39
Михајилица: Правно насиље у Дому здравља Нови Град

- Оставку је наводно разматрао и усвојио Управни одбор Дома здравља, који за то није овлаштен, те самим тим ни усвајање оставке није у складу са законом, јер је Скупштина општине Нови Град једина која може именовати и разријешити директора ЈЗУ Дом здравља Нови Град, тврди предсједник ОО ПДП Нови Град Миланко Михајилица. 

Када је ПДП упозоравао да се за директора не треба постављати лице које ускоро испуњава услов за пензију и када су наши
одборници указивали да Правилник о организацији и систематизацији ЈЗУ Дома здравља Нови Град није у складу са важећим законима због постојања позиције замјеника директора, представници локалне власти су говорили како ПДП увијек нешто приговара.

- Сада имамо ситуацију да директора смјењује орган који уопште није овлаштен за то и силом га избацују из канцеларије, желећи потпуним правним насиљем да управљање овом установом преузме Соња Гојић, која обавља функцију замјеника директора, а која по закону не постоји. Да скандал буде већи, начелник општине Нови Град, Мирослав Дрљача, доноси наредбу којом директору Дома здравља забрањује обављање дужности, што представља прекорачење његових овлашћења прописаних законом, каже Михајилица. 

Иако је до сада, каже Михајилица, већ свима јасно да је појединцима у СНСД-у Нови Град стало и до закона и до становника Новог Град као до лањског снијега, он апелује на здрав разум људи из владајућих странака, да се заустави даље урушавање наше једине јавне здравствене установе, која брине о здрављу скоро 18.000 пацијената.

- Позивамо локалну власт, уколико им је толико стало да склоне директора ове ЈЗУ са функције, да то ураде у складу са законом, односно да сазову ванредну сједницу Скупштине општине, јер је поштовање закона једина брана анархији.

Позивамо на крају и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, које је један од криваца за овакву ситуацију, да одмах реагује и да се у Дому здравља Нови Град успостави ред и законитост у раду, поручио је у саопштењу предсједник ОО ПДП-а Нови Град. 

(БН) 

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Попај

05.08.2022 12:40

Како онај из Шипова,мамин, пита што ријеке лава теку....??? Само документираним доказима је могуће доказати безвлашће, рекла казала је Рудоњина тактика којом је створио баснослован богатства и сад чини што му воља ,а полтрона слушају и извршавају што им се нареди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Режим

05.08.2022 12:59

А та Гојићка сви у Новом знају купила диплому средње медицинске и диплому више санитарне школе. Ал је зато више плаката за снсд полијепила него што је потрошила таолет папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готово је

06.08.2022 04:46

Нема више. Компезационе листе су закључене. Или јеси или ниси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

06.08.2022 12:22

Како знаш да иду избори? Па појављују се овакви ликови као што је Михаљица, Војин Мијатовиц и остали али ама баш небитни ликови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

06.08.2022 14:18

Михаљица хахахаха. Јел тај јос у политици?

ОДГОВОРИТЕ