Mihajilica: Pravno nasilje u Domu zdravlja Novi Grad

Protekla dva dana svjedoci smo opšteg haosa i bezakonja u JZU Dom zdravlja Novi Grad, a vezano za ostavku direktora Doma zdravlja, dr Marinka Radmanovića, navode u OO PDP Novi Grad. 

Republika Srpska 05.08.2022 | 13:39
Mihajilica: Pravno nasilje u Domu zdravlja Novi Grad

- Ostavku je navodno razmatrao i usvojio Upravni odbor Doma zdravlja, koji za to nije ovlašten, te samim tim ni usvajanje ostavke nije u skladu sa zakonom, jer je Skupština opštine Novi Grad jedina koja može imenovati i razriješiti direktora JZU Dom zdravlja Novi Grad, tvrdi predsjednik OO PDP Novi Grad Milanko Mihajilica. 

Кada je PDP upozoravao da se za direktora ne treba postavljati lice koje uskoro ispunjava uslov za penziju i kada su naši
odbornici ukazivali da Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji JZU Doma zdravlja Novi Grad nije u skladu sa važećim zakonima zbog postojanja pozicije zamjenika direktora, predstavnici lokalne vlasti su govorili kako PDP uvijek nešto prigovara.

- Sada imamo situaciju da direktora smjenjuje organ koji uopšte nije ovlašten za to i silom ga izbacuju iz kancelarije, želeći potpunim pravnim nasiljem da upravljanje ovom ustanovom preuzme Sonja Gojić, koja obavlja funkciju zamjenika direktora, a koja po zakonu ne postoji. Da skandal bude veći, načelnik opštine Novi Grad, Miroslav Drljača, donosi naredbu kojom direktoru Doma zdravlja zabranjuje obavljanje dužnosti, što predstavlja prekoračenje njegovih ovlašćenja propisanih zakonom, kaže Mihajilica. 

Iako je do sada, kaže Mihajilica, već svima jasno da je pojedincima u SNSD-u Novi Grad stalo i do zakona i do stanovnika Novog Grad kao do lanjskog snijega, on apeluje na zdrav razum ljudi iz vladajućih stranaka, da se zaustavi dalje urušavanje naše jedine javne zdravstvene ustanove, koja brine o zdravlju skoro 18.000 pacijenata.

- Pozivamo lokalnu vlast, ukoliko im je toliko stalo da sklone direktora ove JZU sa funkcije, da to urade u skladu sa zakonom, odnosno da sazovu vanrednu sjednicu Skupštine opštine, jer je poštovanje zakona jedina brana anarhiji.

Pozivamo na kraju i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koje je jedan od krivaca za ovakvu situaciju, da odmah reaguje i da se u Domu zdravlja Novi Grad uspostavi red i zakonitost u radu, poručio je u saopštenju predsjednik OO PDP-a Novi Grad. 

(BN) 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Popaj

05.08.2022 12:40

Kako onaj iz Šipova,mamin, pita što rijeke lava teku....??? Samo dokumentiranim dokazima je moguće dokazati bezvlašće, rekla kazala je Rudonjina taktika kojom je stvorio basnoslovan bogatstva i sad čini što mu volja ,a poltrona slušaju i izvršavaju što im se naredi!

ODGOVORITE
Name

Režim

05.08.2022 12:59

A ta Gojićka svi u Novom znaju kupila diplomu srednje medicinske i diplomu više sanitarne škole. Al je zato više plakata za snsd polijepila nego što je potrošila taolet papira.

ODGOVORITE
Name

Gotovo je

06.08.2022 04:46

Nema više. Kompezacione liste su zaključene. Ili jesi ili nisi

ODGOVORITE
Name

Vladimir

06.08.2022 12:22

Kako znaš da idu izbori? Pa pojavljuju se ovakvi likovi kao što je Mihaljica, Vojin Mijatovic i ostali ali ama baš nebitni likovi.

ODGOVORITE
Name

Ma

06.08.2022 14:18

Mihaljica hahahaha. Jel taj jos u politici?

ODGOVORITE