Синдикат: Влада Српске да повуче одлуку о продаји!

Радници „Алумине“ остају при свом. Поново су се данас окупили у кругу фабрике очекујући од Владе РС да се, на данашњој сједници, позабави и са  продајом државних потраживања фабрике глинице „Бирач“ у стечају компанији „Павгорд“. Глува је Влада била претходих дана кажу радници. Одговор на захтјеве које су им упутили нису добили. Зато су поручују љути.

Република Српска 04.08.2022 | 14:38
Синдикат: Влада Српске да повуче одлуку о продаји!

"Бунт у радницима у граду се итекако осјећа. Не можете бити мирни кад видите да неко отима нешто. Намјерно кажем отима. Ово нема везе са продајом, са правом са Уставом. Ми смо им јасно ставили до знања, да знамо. Тужбе су спремне, али хајде да то све прескочимо", каже радник Славиша Обрадовић.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Раденко Смиљанић рекао је да би Влада Републике Српске требало да повуче одлуку о продају државних потраживања у стечајној маси Фабрике глинице “Бирач” фочанској фирми “Павгорд”.

“Ако постоји таква одлука Владе Републике Српске, онда би је требало ставити ван снаге, а ако не требало би се вратити на почетак и пронаћи оптимално рјешење за све, односно наћи рјешење којим ће се изаћи у сусрет и радницима и ријешити новонастали проблеми, доводећи фабруку у стање које је било прије почетка продаје државних потраживања”, рекао је новинарима Смиљанић.

Он је, након завршетка протеста радника који је данас испред Фабрике трајао око пола часа, рекао да фабрички Синдикат неће постављати рокове, али ће, ако Влада Републике Српске буде и даље инсистирала на својој првобитној одлуци, радници одржавати овакве скупове, водећи рачуна да не угрозе процес производње.

Смиљанић је навео да Синдикат металске индустрије и рударства компаније “Алумина” често има позиве од неких политичара или организација који дају подршку протестима радника, очекујући од фабричког Синдиката да поведе народ у протесте, који би прерастао у народни бунт.

“Синдикат металске индустрије и рударства компаније “Алумина” неће прећи ту границу, односно неће организовати ни за кога бунт, него ће на својим протестима штитити интересе радника и фабрике, а сви они који се крију иза радника и желе бунт, нека то раде на мјестима која су њима најприхватљивија, а никако испред фабрике”, нагласио је Смиљанић.

Он је поновио захтјеве Синдиката металске индустрије и рударства и радника компаније “Алумина” који се односе, као што је већ речено, на то да Влада Републике Српске поништи одлуку о продају државних потраживања у стечајној маси Фабрике глинице “Бирач” фочанској фирмо “Павгорд”.

Смиљанић каже да је један од закључака да би Влада Републике Српске, ако продаја државних потраживања није могућа усљед законских ограничења и стечајног поступка над Фабриком глинице “Бирач”, требало да продају обустави док се не заврши стечај. 

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гога

04.08.2022 13:07

9 година сте под стечајем. На основу свега врху Алумине то одговара, и не продаје се фабрика већ потраживања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

04.08.2022 13:34

Да знас елементарне ствари о економији и праву не би сигурно ово написала.

Name

Ре Гога

04.08.2022 13:36

А ко си мајке ти па ти??? Хеклај господјо

Name

Ре

04.08.2022 13:55

Људи издржите. Знајте да се борите за своју дјецу и унуке. Недајте да вас лопови продају и купују. Не прихватајте лажну тезу да се продају потраживања. Продају фабрику.

Name

Ре

04.08.2022 14:09

Јел то мазалица казао.

Name

xxx

04.08.2022 13:37

трт милојка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

04.08.2022 15:05

Миле звани Бурло пљачка ли пљачка још оно мало што је остало да вриједи у РС.

Name

САТЈЕРАНИ У ЦОСАК

04.08.2022 14:58

Павгорд и његов бајни адвокат Сајиц су изгубили све судске поступке од Бираца и Алумине, тј њихових адвоката и сад на превару покусавају да отму фабрику..

ОДГОВОРИТЕ
Name

компензациони мандати

04.08.2022 16:11

Ма какав цосак!!!Радници су у цоску,а овдје се само баца димна да се неко са неким договори кроз подјели плијена!

Name

Јарић Живадин

04.08.2022 20:41

Шта хоће овај Раденко Смиљанић ?? Знате ли колико има плату и његова жена ? По 5000км.. Он и његова ће први ''летети '' када дође Лихвар и Гордан јер ће Гоци довести своје људе из Фоче од поверења тако и Лихвар..

ОДГОВОРИТЕ