Бијељински СНСД распродаје нову државну имовину

"План је да се ова квалитетна фирма прода у бесцијење неком од познатих тајкуна који би само за неколико година зарадио на разлици цијене земљишта више десетина милиона КМ", тврди градоначелник Бијељине

Република Српска 03.08.2022 | 22:21
Бијељински СНСД распродаје нову државну имовину

"Предузеће АД град Бијељина је предузеће које се незаконито налази под управом Владе Републике Српске. Дјелатност предузећа се одређује на основу прихода а ово предузеће више 60% својих прихода остварује преко кванташке и сточне пијаце а пијачне дјелатности су комуналне дјелатности", написао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на свом Фејсбук профилу.

Сви знамо, каже Петровић, да комуналним предузећима управљају локалне заједнице и тако је у свим локалним заједницама сем у нашој Бијељини.

"Оно што је битно напоменути то је да је ово предузеће прешло под надлежност МПСВ а поуздано знам да статут као највећи правни акт предузећа није промјењен. Замислите апсурда да у статуту предузећа пише да је претежна дјелатност предузећа архитектонско грађевинска и уредјење градског грађевинског земљишта а надлежнИ министар је министар пољопривреде", додао је.

Истиче да јесте апсурд али у нашој влади је све могуће. 

"Оно што је најважније ово је стратешко предузеће за наш град и то из више разлога. Први и најважнији разлог је само сједиште предузећа у центру индустријских зона, сама дјелатност предузећа и имовина којом предузеће располаже. Вриједност имовине предузећа по задњој процјени је око 28.милиона КМ. Али с обзиром да предузеће располаже са 250. дунума земље која се налази у непосредној близини искључења новог аутопута Београд Бањалука и у центру индустријских зона вриједност имовине ће временом бити значајно већа", наводи Петровић.

На сљедећој сједници надзорног одбора која ће се одржати 05.08.2022.године план је, како каже, да се крене са распродајом земље.

"План је да се ова квалитетна фирма прода у бесцење неком од познатих тајкуна који би само за неколико година зарадио на разлици цијене земљишта више десетина милиона КМ", тврди градоначелник Бијељине.

Према ријечима Петровића умјесто да се направи модерна тржница са свим садржајима, умјесто да се направе садржаји како би наши сељаци могли да своје производе извозе ван граница јер ће изградњом аутопута близина аеродрома бити на дохват руке, они распродају имовину и желе да омогуће неком приватнику да се обогати на овој фирми.

"Град Бијељина ће свим средствима покушати да заштити ово предузеће и све запослене у њему. Предузећемо и конкретне кораке те ћемо тужити Владу РС-а због незаконитог газдовања овим предузећем које у свом власништву има градско грађевинско земљиште а сложићете се да је апсурдно да грађевинским земљиштем у Бијељини управља Бањалука.  Или је можда тако нешто логично јер живимо у земљи апсурда и безакоња!", нагласио је Петровић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Подрска Градонацелнику!

03.08.2022 20:54

По сваку цијену треба спријецити лоповску снсд багру да унистава Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

04.08.2022 03:58

Само до октобра, Петровићу и ништа неће бити као прије.

Name

Татар

04.08.2022 06:33

Ма дајте људи па шта је ово па није ово моја чија ћаћевина па да ради с тим шта хоће па ово је крајњи безобразлук и цинизам

Name

Милан

04.08.2022 14:16

Мислиш јазавцу јер глава му је као у јазавца.

Name

yyy

04.08.2022 03:36

имали каквог сицара за нове који приступе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

04.08.2022 06:01

Градоначелник за 10. Само именом и презименом прозивати лопове ,,бизнисмене".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар

04.08.2022 06:05

Је нешта остало иза СДС у Бијељини да се има продат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

04.08.2022 07:21

Бранислав Влацо је примио 10 радника и дао им уговор за стално ,сви наравно су из СНСД и тако сатјерао фирму у понор.Доприноси нису плацени годину дана,радници треба да узму мотке и да истјерају ову багру из фирме.Влацо треба да иде у пензију у септембру али се бори свим силама да остане и да докрајци фирму.Неки радници воде се на платном списку али никад нису досли на посао.Тако је стање у фирми Ад Град.

Name

+

04.08.2022 07:40

СПРИЈЕЧИТИ. НАРОД НА УЛИЦУ. МИРНИ ПРОТЕСТИ. ПА ОНИ СУ ДОНОСИЛИ ЗАКОНЕ И НА СВЕ НАРОДНО, БАЦИЛИ ОКО. САД ЋЕ ОНИ У ПОЛИТИЧКУ СЕПТИЧКУ ЈАМУ. У 22 ГОДИНИ. МИ ЋЕМО ПРОГЛАСИТИ У РС ВУКАНА, ЗА НАШЕГ ТИТА, ДА СВЕ ПРОГЛАСИ ДРУШТВЕНОМ ИМОВИНОМ. БИЋЕМО БОЉИ И ПОШТЕНИЈИ ОД ШВАЈЦАРСКЕ. МИ ЈОШ ИМАМО ДУШУ. САМО ВУКАН МОЖЕ ПОМОЋИ, НАШЕМ НЕУКОМ И ИСКРЕНОМ НАРОДУ. 100 ГОДИНА СМО ИЗГУБИЛИ У ЈУГОСЛАВИЈИ. САДА ИМАМО СВОЈ ПРОСТОР, СВОЈЕ ИНСТИТУЦИЈЕ И МОЖЕМО НАПРИЈЕД. У РС И У Б И Х. СЛАВА АЛЕКСАНДРУ КРАЉУ. ИМАО ЈЕ И СРЦЕ И ДУШУ. "БРАЋА" СУ НАС ИЗДАЛА.

ОДГОВОРИТЕ