Bijeljinski SNSD rasprodaje novu državnu imovinu

"Plan je da se ova kvalitetna firma proda u bescijenje nekom od poznatih tajkuna koji bi samo za nekoliko godina zaradio na razlici cijene zemljišta više desetina miliona KM", tvrdi gradonačelnik Bijeljine

Republika Srpska 03.08.2022 | 22:21
Bijeljinski SNSD rasprodaje novu državnu imovinu

"Preduzeće AD grad Bijeljina je preduzeće koje se nezakonito nalazi pod upravom Vlade Republike Srpske. Djelatnost preduzeća se određuje na osnovu prihoda a ovo preduzeće više 60% svojih prihoda ostvaruje preko kvantaške i stočne pijace a pijačne djelatnosti su komunalne djelatnosti", napisao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na svom Fejsbuk profilu.

Svi znamo, kaže Petrović, da komunalnim preduzećima upravljaju lokalne zajednice i tako je u svim lokalnim zajednicama sem u našoj Bijeljini.

"Ono što je bitno napomenuti to je da je ovo preduzeće prešlo pod nadležnost MPSV a pouzdano znam da statut kao najveći pravni akt preduzeća nije promjenjen. Zamislite apsurda da u statutu preduzeća piše da je pretežna djelatnost preduzeća arhitektonsko građevinska i uredjenje gradskog građevinskog zemljišta a nadležnI ministar je ministar poljoprivrede", dodao je.

Ističe da jeste apsurd ali u našoj vladi je sve moguće. 

"Ono što je najvažnije ovo je strateško preduzeće za naš grad i to iz više razloga. Prvi i najvažniji razlog je samo sjedište preduzeća u centru industrijskih zona, sama djelatnost preduzeća i imovina kojom preduzeće raspolaže. Vrijednost imovine preduzeća po zadnjoj procjeni je oko 28.miliona KM. Ali s obzirom da preduzeće raspolaže sa 250. dunuma zemlje koja se nalazi u neposrednoj blizini isključenja novog autoputa Beograd Banjaluka i u centru industrijskih zona vrijednost imovine će vremenom biti značajno veća", navodi Petrović.

Na sljedećoj sjednici nadzornog odbora koja će se održati 05.08.2022.godine plan je, kako kaže, da se krene sa rasprodajom zemlje.

"Plan je da se ova kvalitetna firma proda u bescenje nekom od poznatih tajkuna koji bi samo za nekoliko godina zaradio na razlici cijene zemljišta više desetina miliona KM", tvrdi gradonačelnik Bijeljine.

Prema riječima Petrovića umjesto da se napravi moderna tržnica sa svim sadržajima, umjesto da se naprave sadržaji kako bi naši seljaci mogli da svoje proizvode izvoze van granica jer će izgradnjom autoputa blizina aerodroma biti na dohvat ruke, oni rasprodaju imovinu i žele da omoguće nekom privatniku da se obogati na ovoj firmi.

"Grad Bijeljina će svim sredstvima pokušati da zaštiti ovo preduzeće i sve zaposlene u njemu. Preduzećemo i konkretne korake te ćemo tužiti Vladu RS-a zbog nezakonitog gazdovanja ovim preduzećem koje u svom vlasništvu ima gradsko građevinsko zemljište a složićete se da je apsurdno da građevinskim zemljištem u Bijeljini upravlja Banjaluka.  Ili je možda tako nešto logično jer živimo u zemlji apsurda i bezakonja!", naglasio je Petrović.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Podrska Gradonacelniku!

03.08.2022 20:54

Po svaku cijenu treba sprijeciti lopovsku snsd bagru da unistava Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

04.08.2022 03:58

Само до октобра, Петровићу и ништа неће бити као прије.

Name

Tatar

04.08.2022 06:33

Ma dajte ljudi pa šta je ovo pa nije ovo moja čija ćaćevina pa da radi s tim šta hoće pa ovo je krajnji bezobrazluk i cinizam

Name

Milan

04.08.2022 14:16

Misliš jazavcu jer glava mu je kao u jazavca.

Name

yyy

04.08.2022 03:36

imali kakvog sicara za nove koji pristupe

ODGOVORITE
Name

Zare

04.08.2022 06:01

Gradonačelnik za 10. Samo imenom i prezimenom prozivati lopove ,,biznismene".

ODGOVORITE
Name

Зар

04.08.2022 06:05

Је нешта остало иза СДС у Бијељини да се има продат?

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

04.08.2022 07:21

Branislav Vlaco je primio 10 radnika i dao im ugovor za stalno ,svi naravno su iz SNSD i tako satjerao firmu u ponor.Doprinosi nisu placeni godinu dana,radnici treba da uzmu motke i da istjeraju ovu bagru iz firme.Vlaco treba da ide u penziju u septembru ali se bori svim silama da ostane i da dokrajci firmu.Neki radnici vode se na platnom spisku ali nikad nisu dosli na posao.Tako je stanje u firmi Ad Grad.

Name

+

04.08.2022 07:40

SPRIJEČITI. NAROD NA ULICU. MIRNI PROTESTI. PA ONI SU DONOSILI ZAKONE I NA SVE NARODNO, BACILI OKO. SAD ĆE ONI U POLITIČKU SEPTIČKU JAMU. U 22 GODINI. MI ĆEMO PROGLASITI U RS VUKANA, ZA NAŠEG TITA, DA SVE PROGLASI DRUŠTVENOM IMOVINOM. BIĆEMO BOLJI I POŠTENIJI OD ŠVAJCARSKE. MI JOŠ IMAMO DUŠU. SAMO VUKAN MOŽE POMOĆI, NAŠEM NEUKOM I ISKRENOM NARODU. 100 GODINA SMO IZGUBILI U JUGOSLAVIJI. SADA IMAMO SVOJ PROSTOR, SVOJE INSTITUCIJE I MOŽEMO NAPRIJED. U RS I U B I H. SLAVA ALEKSANDRU KRALJU. IMAO JE I SRCE I DUŠU. "BRAĆA" SU NAS IZDALA.

ODGOVORITE