СНСД не укида акцизе, а буни се због поскупљења

Превозници градског превоза тражили су у више наврата да се повећа цијена карата. Тако карте у Бањалуци од 1. августа коштају 2,30 КМ. Међутим до поскупљења је дошло јер су превозници са претходном власти у Бањалуци потписали уговор да цијене карата прате цијене горива.

Република Српска 03.08.2022 | 21:34
СНСД не укида акцизе, а буни се због поскупљења

Али одборници СНСД-а за нове цијене криве Станивуковића и захтијевају нову цијену карата која би се изгласала, како кажу, на ванредној сједници Скупштине града. 

Одборници СНСД-а у Скупштини града захтијевају сазивање ванредне сједнице на којој би се расправљало о новим цијенама карата градског превоза, иако је познато да су њихове колеге из скупштинске већине подигли руке када се гласало о повећању цијене карата. Одговорност за повећање цијена пребацују на градоначелника.

Иако је било најављено градским превозом се није провозао предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић, нити се појавио са одборницима. 

„Оно што тражимо јесте да градоначелник већ данас, а у интересу грађана Бањалуке сједне са превозницима и да понуди нову цијену карата и ново рјешење, да се то већ до краја седмице нађе пред одборницима на ванреној сједници. Жао нам је што су се одборници и већина гласала за ово поскупљење карата, жао нам је што се одборници нису окупили да подрже рецимо већа издвајања за спорт, културу и за здравство, а појединци су дигли руке за скупље карте“ истакао је одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалуке Драгослав Топић.

Градоначелник је на данашње возање СНСД-ових одборника градским преводом одреаговао ријечима.

 „Требали су онај аутобус да окену према Туњицама, Амиџић заслужује да иде у затвор и многи, многи тамо. Ја ћу покренути једну иницијативу, а то могу наравно од себе да исфинансирам, од СНСД-а станица ка Туњицама стална, на сваких сат времена, сваки дан, јер их има богме позамашно. Оно што су они урадили од Бањалуке, управо то и заслужују. Друга линија коју ћемо увести је од канцеларије директора Ђајића исто до Туњица. Други аутобус, дневно на сваких сат времена, а може и на сваких пола сата, то ћемо да размотримо“, казао је Станивуковић. 

Одборници СНСД-а заборављају да у уговору, који су превозници потписали са претходном власти у Бањалуци, стоји да уколико гориво пређе цифру од 3,09 макара 

„Уговор је потписао радојичић и СНСД, који је обавезао да на свако поскупљење ви морате да радите ове ствари. Јер је то уговом дефинисано, који је потписан, како ми то кажемо, у техничком мандату, то је пред крај избора. Потписао га је начелник у то вријеме наравно са градоначелником“, истакао је Станивуковић. 

Поред поскупљења карата, град је за поједине категорије обезбиједио бесплатне или повољније карте. Градоначелник Бањалуке истиче да је за цијене карата директно одговоран СНСД, који је гласао против укидања акциза на гориво.

„Пензионери у Бањалуци имају најјефтинији јавни превоз у региону, најповољинији. И за вријеме мене као градоначелника плаћају повољнији аутобус, него што је икада било прије. И терет новог цјеновника преузимамо ми за пензионере, за средњошколце и за студенте. Дајемо 300.000 марака за то и највеће субвенције. Али они који нису укинули акцизе, а то је исто СНСД је натјерао и дотјерао до ове ситуације за јавни превоз“, казао је градоначелник.

Од овог мјесеца пензионери са најнижим износом пензије имаће бесплатне карте за јавни превоз, најавио је Станивуковић. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

ТДИ

03.08.2022 19:48

Истовремено у Сарајеву појефтинио јавни транспорт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2022 20:57

Нек плате одборници снсд а сваки има по зграду у Бањалуци ,ал до октобра а онда поријекло имовине багро !!!

Name

Ре "Ре" РАСПУЦХИН

04.08.2022 05:33

Некако не вјерујем да ће бити било каквог испитивања поријекла имовине па чак и да побједи садашња опозиција. Режим то , свакако , неће учинити.

Name

Борис

04.08.2022 10:37

Одговоран је снсд јер опструише рад града и укидање акциза на гориво

Name

Ре

03.08.2022 19:54

Чиме ће плаћати пензионер то поскупљење са 400 марака пензије, када све поплаћа режије у бурлином режиму остатак му није довољан ни за храну а камоли за остале потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

03.08.2022 22:34

Ми имамо попуст на превоз неходамо пуно бавите се ви битнијим темамама отварајате фирме оде омладина зауставите корупцију

Name

ХААА

04.08.2022 04:03

Па они - пензионери су главна гласачка машина СНСД. Њихова је флоскула: "нека је редовна, ма колика била", овдје не траба никога жалити, што траже то и добију.

Name

сале

04.08.2022 05:23

Гласајте и даље за олос крезави сендвицари и риците под сатором са својим главним волом.

Name

Ре

04.08.2022 10:10

Резим не занимају радна мјеста њима је боље да се сто висе омладине исели,сто висе оде трбухом за крухом њима је лаксе доци до побједе на изборима јер ови сто одлазе нису њихове пристслице и лаксе је докупити мање гласова (мада је сада мало тезе него кад је био Петриц на целу ЦИК )

Name

Бл

03.08.2022 21:30

Зар превоз у БЛ није бесплатан?Драско је то обецао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

04.08.2022 03:18

Ја стварно незнам ,зар мисле да је народ толико кратковидан.Ја знам шта су радили прије 15-20 година а не прије 1 мјесец.Чупају и ногама и рукама да остану на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

04.08.2022 05:13

Зашто СНСД није укинуо акцизе и ограничио цијене горива у РС?

ОДГОВОРИТЕ