SNSD ne ukida akcize, a buni se zbog poskupljenja

Prevoznici gradskog prevoza tražili su u više navrata da se poveća cijena karata. Tako karte u Banjaluci od 1. avgusta koštaju 2,30 KM. Međutim do poskupljenja je došlo jer su prevoznici sa prethodnom vlasti u Banjaluci potpisali ugovor da cijene karata prate cijene goriva.

Republika Srpska 03.08.2022 | 21:34
SNSD ne ukida akcize, a buni se zbog poskupljenja

Ali odbornici SNSD-a za nove cijene krive Stanivukovića i zahtijevaju novu cijenu karata koja bi se izglasala, kako kažu, na vanrednoj sjednici Skupštine grada. 

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada zahtijevaju sazivanje vanredne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o novim cijenama karata gradskog prevoza, iako je poznato da su njihove kolege iz skupštinske većine podigli ruke kada se glasalo o povećanju cijene karata. Odgovornost za povećanje cijena prebacuju na gradonačelnika.

Iako je bilo najavljeno gradskim prevozom se nije provozao predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, niti se pojavio sa odbornicima. 

„Ono što tražimo jeste da gradonačelnik već danas, a u interesu građana Banjaluke sjedne sa prevoznicima i da ponudi novu cijenu karata i novo rješenje, da se to već do kraja sedmice nađe pred odbornicima na vanrenoj sjednici. Žao nam je što su se odbornici i većina glasala za ovo poskupljenje karata, žao nam je što se odbornici nisu okupili da podrže recimo veća izdvajanja za sport, kulturu i za zdravstvo, a pojedinci su digli ruke za skuplje karte“ istakao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluke Dragoslav Topić.

Gradonačelnik je na današnje vozanje SNSD-ovih odbornika gradskim prevodom odreagovao riječima.

 „Trebali su onaj autobus da okenu prema Tunjicama, Amidžić zaslužuje da ide u zatvor i mnogi, mnogi tamo. Ja ću pokrenuti jednu inicijativu, a to mogu naravno od sebe da isfinansiram, od SNSD-a stanica ka Tunjicama stalna, na svakih sat vremena, svaki dan, jer ih ima bogme pozamašno. Ono što su oni uradili od Banjaluke, upravo to i zaslužuju. Druga linija koju ćemo uvesti je od kancelarije direktora Đajića isto do Tunjica. Drugi autobus, dnevno na svakih sat vremena, a može i na svakih pola sata, to ćemo da razmotrimo“, kazao je Stanivuković. 

Odbornici SNSD-a zaboravljaju da u ugovoru, koji su prevoznici potpisali sa prethodnom vlasti u Banjaluci, stoji da ukoliko gorivo pređe cifru od 3,09 makara 

„Ugovor je potpisao radojičić i SNSD, koji je obavezao da na svako poskupljenje vi morate da radite ove stvari. Jer je to ugovom definisano, koji je potpisan, kako mi to kažemo, u tehničkom mandatu, to je pred kraj izbora. Potpisao ga je načelnik u to vrijeme naravno sa gradonačelnikom“, istakao je Stanivuković. 

Pored poskupljenja karata, grad je za pojedine kategorije obezbijedio besplatne ili povoljnije karte. Gradonačelnik Banjaluke ističe da je za cijene karata direktno odgovoran SNSD, koji je glasao protiv ukidanja akciza na gorivo.

„Penzioneri u Banjaluci imaju najjeftiniji javni prevoz u regionu, najpovoljiniji. I za vrijeme mene kao gradonačelnika plaćaju povoljniji autobus, nego što je ikada bilo prije. I teret novog cjenovnika preuzimamo mi za penzionere, za srednjoškolce i za studente. Dajemo 300.000 maraka za to i najveće subvencije. Ali oni koji nisu ukinuli akcize, a to je isto SNSD je natjerao i dotjerao do ove situacije za javni prevoz“, kazao je gradonačelnik.

Od ovog mjeseca penzioneri sa najnižim iznosom penzije imaće besplatne karte za javni prevoz, najavio je Stanivuković. 

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

TDI

03.08.2022 19:48

Istovremeno u Sarajevu pojeftinio javni transport.

ODGOVORITE
Name

Re

03.08.2022 20:57

Nek plate odbornici snsd a svaki ima po zgradu u Banjaluci ,al do oktobra a onda porijeklo imovine bagro !!!

Name

Re "Re" RASPUCHIN

04.08.2022 05:33

Некако не вјерујем да ће бити било каквог испитивања поријекла имовине па чак и да побједи садашња опозиција. Режим то , свакако , неће учинити.

Name

Boris

04.08.2022 10:37

Odgovoran je snsd jer opstruiše rad grada i ukidanje akciza na gorivo

Name

Re

03.08.2022 19:54

Čime će plaćati penzioner to poskupljenje sa 400 maraka penzije, kada sve poplaća režije u burlinom režimu ostatak mu nije dovoljan ni za hranu a kamoli za ostale potrebe.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

03.08.2022 22:34

Mi imamo popust na prevoz nehodamo puno bavite se vi bitnijim temamama otvarajate firme ode omladina zaustavite korupciju

Name

HAAA

04.08.2022 04:03

Pa oni - penzioneri su glavna glasačka mašina SNSD. Njihova je floskula: "neka je redovna, ma kolika bila", ovdje ne traba nikoga žaliti, što traže to i dobiju.

Name

sale

04.08.2022 05:23

Glasajte i dalje za olos krezavi sendvicari i ricite pod satorom sa svojim glavnim volom.

Name

Re

04.08.2022 10:10

Rezim ne zanimaju radna mjesta njima je bolje da se sto vise omladine iseli,sto vise ode trbuhom za kruhom njima je lakse doci do pobjede na izborima jer ovi sto odlaze nisu njihove pristslice i lakse je dokupiti manje glasova (mada je sada malo teze nego kad je bio Petric na celu CIK )

Name

Bl

03.08.2022 21:30

Zar prevoz u BL nije besplatan?Drasko je to obecao.

ODGOVORITE
Name

Fenix

04.08.2022 03:18

Ja stvarno neznam ,zar misle da je narod toliko kratkovidan.Ja znam šta su radili prije 15-20 godina a ne prije 1 mjesec.Čupaju i nogama i rukama da ostanu na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Tnt

04.08.2022 05:13

Zašto SNSD nije ukinuo akcize i ograničio cijene goriva u RS?

ODGOVORITE