Прва банка хуманог млијека од септембра

Очекујемо да ће пројекат "Адаптација и опремање простора банке хуманог млијека и поликлиничког дијела Клинике за дјечије болести", који је започет крајем марта ове године, бити финализован почетком септембра.

Вијести 03.08.2022 | 08:42
Прва банка хуманог млијека од септембра

Речено је то за "Независне новине" из Универзитетског клиничког центра Републике Српске (УКЦ РС), гдје ће дуго очекивана прва банка хуманог млијека у Српској бити смјештена. 

"Завршени су радови на машинској фази (климатизација, вентилација и гријање), електрофази, као и већина грађевинских радова, постављене су унутрашња и вањска столарија те урађени нови преградни зидови. Тренутно се ради молерај, а остало је да се ураде подови и унесу намјештај и опрема", прецизирали су из УКЦ РС.

Како додају, вриједност комплетног пројекта прве банке хуманог млијека у Републици Српској и одвајања поликлиничког од стационарног дијела Клинике за дјечије болести УКЦ РС је око 1.500.000 КМ, од чега је 676.735 КМ прикупљено за банку хуманог млијека. То што се радови приводе крају обрадовало је Милеву Мировић Танић, предсједницу Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце "Мрвице".

У изјави за "Независне новине" она истиче да је задовољна и срећна те да једва чека отварање ове банке.

"Надамо се да ће се мајке, које су родиле терминску дјецу и које ће родити у августу и септембру, пријавити да донирају своје млијеко. Свакако ће удружење радити промоцију дојења и промоцију донирања млијека. Заиста ме изненадила вијест и срећна сам, наравно", истакла је Мировић Танићева.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар