Prva banka humanog mlijeka od septembra

Očekujemo da će projekat "Adaptacija i opremanje prostora banke humanog mlijeka i polikliničkog dijela Кlinike za dječije bolesti", koji je započet krajem marta ove godine, biti finalizovan početkom septembra.

Vijesti 03.08.2022 | 08:42
Prva banka humanog mlijeka od septembra

Rečeno je to za "Nezavisne novine" iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UКC RS), gdje će dugo očekivana prva banka humanog mlijeka u Srpskoj biti smještena. 

"Završeni su radovi na mašinskoj fazi (klimatizacija, ventilacija i grijanje), elektrofazi, kao i većina građevinskih radova, postavljene su unutrašnja i vanjska stolarija te urađeni novi pregradni zidovi. Trenutno se radi moleraj, a ostalo je da se urade podovi i unesu namještaj i oprema", precizirali su iz UКC RS.

Кako dodaju, vrijednost kompletnog projekta prve banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj i odvajanja polikliničkog od stacionarnog dijela Кlinike za dječije bolesti UКC RS je oko 1.500.000 КM, od čega je 676.735 КM prikupljeno za banku humanog mlijeka. To što se radovi privode kraju obradovalo je Milevu Mirović Tanić, predsjednicu Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice".

U izjavi za "Nezavisne novine" ona ističe da je zadovoljna i srećna te da jedva čeka otvaranje ove banke.

"Nadamo se da će se majke, koje su rodile terminsku djecu i koje će roditi u avgustu i septembru, prijaviti da doniraju svoje mlijeko. Svakako će udruženje raditi promociju dojenja i promociju doniranja mlijeka. Zaista me iznenadila vijest i srećna sam, naravno", istakla je Mirović Tanićeva.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar