Лет Ненси Пелоси пратило више од 700.000 људи

Предсједавајућа Заступничког дома Конгреса САД-а Нанцy Пелоси вечерас је слетјела на Тајван, а колико је њена посјета у овом тренутку заокупирала пажњу свјетске јавности довољно говори и податак о броју оних који су пратили лет њеног авиона.

Свијет 03.08.2022 | 06:56
Лет Ненси Пелоси пратило више од 700.000 људи

Иако дипломатске турнеје Нанцy Пелоси често прођу испод радара јавности, њена посјета азијским савезницима овај пут изазвала је велику пажњу јавности нарочито након што је објављена информација како ће америчка званичница у оквиру турнеје посјетити и Тајван.
Наравно, ова одлука наишла је на велико негодовање Пекинга чији су званичници нагласили како ће Кина подузети све војне и друге мјере како би јасно ставила до знања да неће пристати на угрожавање територијалног интегритета и суверенитета ове државе.

Након што је окончала посјету Малезији, Пелоси се упутила према Тајвану што је био знак за узбуну кинеској армији, али и бројним заљубљеницима у авионе који су похрлили на страницу Флигхтрадар24 како би испратили вјероватно један од најишчекиванијих летова у посљедњем периоду.

Због преоптерећености сервера, страница Флигхтрадар24 неколико пута је "падала", а након што је лет обављен, те након што је Пелоси без већих проблема слетјела на Тајван, из Флигхтрадара су се огласили те су поручили како је лет Пелоси био најгледанији у хисторији ове странице.
"Са укупно 708.000 људи који су пратили авион СПАР19 при слијетању у Таипеи, ово је уједно најпраћенији лет свих времена", саопћили су из Флигхтрадара.

Иако је лет прошао без проблема, тензије на релацији Кина - Тајван и даље су присутне, а из Пекинга су најавили како ће Кина оштро одговорити на долазак Пелоси. Већ од сутра, Пекинг креће у припрему за одржавање војних вјежби које би се требале одвијати од четвртка до недјеље на шест локација у близини Тајвана.

Између осталог, вјежбе ће укључивати и испаљивање пројектила те тестирање ненуклеарног оружја што је свакако један од начина да Кина додатно застраши Тајван те да на војни начин покуша доказати како се под суверенитетом и територијалним интегритетом Кине убраја и територија Тајвана.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Прњавор

03.08.2022 09:29

Мислим,сад је очито..да ни Тајван,а не САД придају кинезима пажњу као лањском сњегу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

03.08.2022 12:41

Куд си се дигла ходати роспијо.

ОДГОВОРИТЕ