Вучић: Идем 18. августа у Брисел, не очекујем договор

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће отићи у Брисел 18. августа на разговоре са Аљубином Кутијем око актуелне ситуације на КиМ и додао да не очекује постизање било каквог договора.

Србија 02.08.2022 | 20:55
Вучић: Идем 18. августа у Брисел, не очекујем договор

Вучић је на РТС тако одговорио на питање да ли су разговор и дијалог једино решење у наредниих месец дана и да ли ће отићи 18. августа у Брисел, када је заказан сусрет Београда и Пришитне.

"Отићи ћу у Брисел, није ми тешко, имао сам и тежих радних дана. Не очекујем ништа, никакав договор са Аљбином Куртијем. Са Куртијем ко год мисли да је могуће сачувати мир, мислим да много греши", рекао је Вучић.

Додао је да ће свакако отићи 18. августа у Брисел да не кажу после да је одбио.

"Али, не верујем да ће нешто да се деси, не верујем ни у шта, јер знам са ким имам посла. А да ће неко други бити на нашој страни - неће, бићемо сами као сто смо увек били и мораћемо да чувамо себе и свој народ. Изгледа да ћу поново да пустим рогове и верујте ми победићемо", поручио је Вучић.

"Поновићу оно што се не свиђа никоме, нисам вам ја ни Милошевић ни Тадић, нисам научио да губим, никада никоме нисам претио. Ниједну ружну реч нисам изговорио. Ништа нисмо урадили. Наставите ли на овакав начин и покушате ли да направите од Србије што сте већ радили у прошлости - суочићете се са другачијом Србијом и са другачијим одговором", поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао да не мисли да Американцима одговара било какав сукоб на КиМ, али да ће они без обзира на све када буде "стани-пани" увек подржати њих(Приштину), јер је то њихово чедо.

"Подржаћете ви ваше дете у односу на друго дете без обзира да ли је кривица једнака или је кривица мало већа вашег детета. Ово је њихово чедо које љуљају већ 25 година", рекао је Вучић и додао да су тада подржавали албанске териристе који су постајали за њих легитимни борци, док су сада сви са севера КиМ терористи.

На питање да прокоментарише изјаву аналитичара Шкељзена Малићија да он, Вучић, није у стању да организује праве барикаде и да активира парамилитарне оружане групе за притисак на КиМ и да због тога организује побуне кратког даха, Вучић је истакао да се слаже са тим да их није он организовао већ да се сам народ ораганизује.

"Целу ноћ и пола дана сам се мучио са руководством Срба са КиМ да повуку барикаде. То нико неће да поверује, мисле да Вучић окрене телефон, па то тако иде. Не, људи нису хтели да склоне барикаде, одлучност је била много већа него икада, али све њихове снаге ни близу нису биле довољне да пробију барикаде, јер је народ био спреман да се супротстави", навео је Вучић.

Вучић је рекао да је он све радио што је могао само да се сачува мир.

Каже да је много већи проблем што Малићи то говори све у српским медијима који једва цекају да натоваре додатни терет српској држави, јер ми морамо да будемо криви увек.

"Поносан сам на јединство које имамо са Србима на КиМ и већином грађана Србије, који умеју да препознају да Србија ништа није урадила. Шта је Србија урадили, јесмо ли један потез направили, ништа. Цхутимо 10 година, не спроведе у дело Заједницу српских општина, хапсе људе за банере и опет смо ми криви за многе у Србији", приметио је Вучић.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Душан

02.08.2022 19:25

Договор о личним карата и таблицама је договорен 2012 потписао Стефанович..Нем се шта више договарарти око тога

ОДГОВОРИТЕ