Vučić: Idem 18. avgusta u Brisel, ne očekujem dogovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će otići u Brisel 18. avgusta na razgovore sa Aljubinom Kutijem oko aktuelne situacije na KiM i dodao da ne očekuje postizanje bilo kakvog dogovora.

Srbija 02.08.2022 | 20:55
Vučić: Idem 18. avgusta u Brisel, ne očekujem dogovor

Vučić je na RTS tako odgovorio na pitanje da li su razgovor i dijalog jedino rešenje u naredniih mesec dana i da li će otići 18. avgusta u Brisel, kada je zakazan susret Beograda i Prišitne.

"Otići ću u Brisel, nije mi teško, imao sam i težih radnih dana. Ne očekujem ništa, nikakav dogovor sa Aljbinom Kurtijem. Sa Kurtijem ko god misli da je moguće sačuvati mir, mislim da mnogo greši", rekao je Vučić.

Dodao je da će svakako otići 18. avgusta u Brisel da ne kažu posle da je odbio.

"Ali, ne verujem da će nešto da se desi, ne verujem ni u šta, jer znam sa kim imam posla. A da će neko drugi biti na našoj strani - neće, bićemo sami kao sto smo uvek bili i moraćemo da čuvamo sebe i svoj narod. Izgleda da ću ponovo da pustim rogove i verujte mi pobedićemo", poručio je Vučić.

"Ponoviću ono što se ne sviđa nikome, nisam vam ja ni Milošević ni Tadić, nisam naučio da gubim, nikada nikome nisam pretio. Nijednu ružnu reč nisam izgovorio. Ništa nismo uradili. Nastavite li na ovakav način i pokušate li da napravite od Srbije što ste već radili u prošlosti - suočićete se sa drugačijom Srbijom i sa drugačijim odgovorom", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da ne misli da Amerikancima odgovara bilo kakav sukob na KiM, ali da će oni bez obzira na sve kada bude "stani-pani" uvek podržati njih(Prištinu), jer je to njihovo čedo.

"Podržaćete vi vaše dete u odnosu na drugo dete bez obzira da li je krivica jednaka ili je krivica malo veća vašeg deteta. Ovo je njihovo čedo koje ljuljaju već 25 godina", rekao je Vučić i dodao da su tada podržavali albanske teririste koji su postajali za njih legitimni borci, dok su sada svi sa severa KiM teroristi.

Na pitanje da prokomentariše izjavu analitičara Škeljzena Malićija da on, Vučić, nije u stanju da organizuje prave barikade i da aktivira paramilitarne oružane grupe za pritisak na KiM i da zbog toga organizuje pobune kratkog daha, Vučić je istakao da se slaže sa tim da ih nije on organizovao već da se sam narod oraganizuje.

"Celu noć i pola dana sam se mučio sa rukovodstvom Srba sa KiM da povuku barikade. To niko neće da poveruje, misle da Vučić okrene telefon, pa to tako ide. Ne, ljudi nisu hteli da sklone barikade, odlučnost je bila mnogo veća nego ikada, ali sve njihove snage ni blizu nisu bile dovoljne da probiju barikade, jer je narod bio spreman da se suprotstavi", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je on sve radio što je mogao samo da se sačuva mir.

Kaže da je mnogo veći problem što Malići to govori sve u srpskim medijima koji jedva cekaju da natovare dodatni teret srpskoj državi, jer mi moramo da budemo krivi uvek.

"Ponosan sam na jedinstvo koje imamo sa Srbima na KiM i većinom građana Srbije, koji umeju da prepoznaju da Srbija ništa nije uradila. Šta je Srbija uradili, jesmo li jedan potez napravili, ništa. Chutimo 10 godina, ne sprovede u delo Zajednicu srpskih opština, hapse ljude za banere i opet smo mi krivi za mnoge u Srbiji", primetio je Vučić.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dušan

02.08.2022 19:25

Dogovor o ličnim karata i tablicama je dogovoren 2012 potpisao Stefanovič..Nem se šta više dogovararti oko toga

ODGOVORITE