Ови радници добиће бонус од 100 евра за штедњу енергије

Њемачка жељезница (Деутсцхе Бахн ДБ), као један од највећих потрошача електричне енергије у земљи, у склопу акције штедње енергије жели свим запосленима исплатити бонус од 100 еура како би их мотивирала на штедњу.

Свијет 02.08.2022 | 15:11
Ови радници добиће бонус од 100 евра за штедњу енергије

“Било да се ради о расвјети, гријању, или кориштењу степеница умјесто лифта и мале уштеде се на крају могу накупити до значајног износа”, рекао је шеф кадровског одјела ДБ-а Мартин Сеилер.

Стотину евра бонуса за више од 200.000 запослених ће стајати око 20 милиона евра колико концерн вјерује да ће моћи уштедити на електричној енергији кроз додатну мотивацију запослених.

Управа ће с додатних 50 евра наградити сваку идеју која придоноси додатној уштеди енергије.

Од уторка навече су искључени ЛЕД расвјетни панели на згради управе ДБ-а на Потсдамском тргу у Берлину. Слично се припрема и с осталим управним зградама компаније.

ДБ је с око десет тераватсати годишње један од највећих потрошача електричне енергије у Њемачкој. Више од 62 посто утрошене енергије већ сада отпада на струју из обновљивих извора.

У склопу припрема за могуће несташице гаса, који се дјеломично користи и за производњу електричне енергије, савезна и покрајинске владе су донијеле уредбе о штедњи енергије које садрже правила о ограничавању гријања јавних простора ове зиме.

(Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Фениx

02.08.2022 13:59

А сића сића,у нас за мали икс (X) се од Додика добије 100 марака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их

02.08.2022 14:37

Вучић отворио сезону са 100е сад сви дјеле.... Далеко смо испред ЕУ...

ОДГОВОРИТЕ