Завршен састанак Вучића у Генералштабу

Предсједник Србије Александар Вучић завршио је састанак у згради Генералштаба на Бањици.

Србија 31.07.2022 | 22:49
Завршен састанак Вучића у Генералштабу

Огласио се Кфор: Спремни смо да интервенишемо ако стабилност буде угрожена

Укупна безбједносна ситуација у општинама на сјеверу Косова је напета. Мисија Кфора предвођена НАТО-ом пажљиво прати и спремна је да интервенише ако стабилност буде угрожена, у складу са својим мандатом, који произилази из Резолуције СБ УН 1244 из 1999. године, навео је Кфор у саопштењу.

Како се даље наводи у саопштењу "наша мисија Кфора предвођена НАТО-ом је у потпуности фокусирана на свакодневну имплементацију свог мандата УН-а да обезбеди безбедно и безбедно окружење и слободу кретања за све људе Косова".

"Кфор има видљив и агилан став на терену, а командант Кфора је у контакту са свим својим главним саговорницима, укључујуц́и представнике косовских безбедносних организација и начелника одбране Србије. НАТО такође наставља да у потпуности подржава процес нормализације између Приштине и Београда кроз Дијалог који води ЕУ и позива све стране да наставе преговоре.

Важно је да се ово настави. Ово је кључно за регионални мир и безбедност. Нец́е бити реалних изгледа за бољу будуц́ност на Балкану, без пуног поштовања људских права и демократских вредности, владавине права, домац́их реформи и добросуседских односа. Конструктивни дијалог је кључ за регионалну стабилност. Кфор ц́е предузети све мере које су неопходне за одржавање безбедног и безбедног окружења на Косову у сваком тренутку, у складу са својим мандатом УН", истиче се у саопштењу Кфора.

Косовска полиција затворила је административне прелазе Јариње и Брњак на Косову и Метохији, а на лицу мјеста распоређени су и косовски специјалци.

(БН  Фото:Инстаграм)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Командант

31.07.2022 21:12

Це"молити"сиптаре да не убијају Србе тупим нозем и малим маљем,а све то театрално гледајуциии тамооо негдјеее реци у камеру својих"телевизија... СРЕЦА ПА СУ СРБИ НА КОСОВУ ПРАВЉЕНИ'ОД ПРАВОГ МАТЕРИЈАЛА',,,А од ових састанцења нема вајде.

ОДГОВОРИТЕ