Молимо за мир, али предаје неће бити и побиједиће СРБ

Молим Албанце да се уразуме, а Србе да не наседају на провокације и не учине ништа што би могло да доведе до сукоба, апеловао је данас председник Србије Александар Вучић и указао да је његова молба да се сачува мир по сваку цену, али нагласио да ће уколико крене прогон и малтретирање, убијање Срба, Србија победити", рекао јепредсједник Србије Александар Вучић.

Србија 31.07.2022 | 15:07
Молимо за мир, али предаје неће бити и побиједиће СРБ

"Молим и представнике моћних и великих земаља које су признале независност КиМ да воде рацуна о међународном праву и да воде рачуна о реалности на терену и да њихови штићеници не изазову сукоб", рекао је Вучић током обраћања јавности.

Он је указао да је то његова велика молба и додао да српски народ све мање има слуха за те молбе.

Рекао је и да је у оваквим условима обавио разговоре са представницима српског народа са КИМ и апеловао да буду мирни.

"Ми ћемо да молимо за мир и да тражимо мир, али предаје неће бити и победиће Србија. Дрзну ли се да крену у прогон и малтретирање и убијање Срба, Србија ће победити", поручио је Вучић.

Он је истакао и да су од доласка Куртија на власт догодило 206 НАПАДА на Србе и њихову имовину, што је за 50 посто више него раније, а 35 напада учињено је на цркве и српска гробља.

Имамо све да то документујемо, и на темељан начин се тиме бавимо и то достављамо међународној заједници, рекао је Вуцић, али је оценио да је то мало кога брига.

Он је навео да нема ни једне области, ни институције, ни вртића, породилишта, општина, повратника да не мозе без притисака и напада и да су напди на Србе поисани на 12 страна.

Таксативно је навео и све нападе који су извршени на цркве и споменике.

(Тањуг/ фото: Тањуг/Тара Радовановић)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Еу-Фан

31.07.2022 14:02

Косово је Србија, о цему ту јос треба да се расправља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

31.07.2022 14:41

Не само да је Србија него њен центар!

Name

БЛ

31.07.2022 14:41

Мир Слобода Еазумјевање зивио пресједник Вуциц

Name

025

31.07.2022 15:08

косово је саставни дијо Србије тоје било и бице тамоје пецка патријарсија тамосу србски манастири тамоје Дусанова престоница град призрен тамоје и Лазарев споменик кадаје доцеко османлије на косову пољу на газиместану косовоје Србија србска покрајина тоје бијо и бице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.07.2022 19:49

Благо теби кад си тако писмен... Твоје ријеци бас имају тезину и знацај ?

Name

+

01.08.2022 05:13

СРБИЈА ЈЕ ИЗГРАДИЛА КОСОВО. ТИТО НАМ ЈЕ ОСТАВИО ОВАЈ ПРОБЛЕМ СА ШИПТАРИМА. НИЈЕ ДОПУСТИО ДА СРПСКА КРАЈИНА У ХР. БУДЕ АУТОНОМНА ОБЛАСТ. А АЛБАНЦИМА ЈЕСТ. ДА СРБИЈИ ОСИЈЕЧЕ КРИЛА. ТИТО ??????

ОДГОВОРИТЕ