Molimo za mir, ali predaje neće biti i pobijediće SRB

Molim Albance da se urazume, a Srbe da ne nasedaju na provokacije i ne učine ništa što bi moglo da dovede do sukoba, apelovao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ukazao da je njegova molba da se sačuva mir po svaku cenu, ali naglasio da će ukoliko krene progon i maltretiranje, ubijanje Srba, Srbija pobediti", rekao jepredsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 31.07.2022 | 15:07
Molimo za mir, ali predaje neće biti i pobijediće SRB

"Molim i predstavnike moćnih i velikih zemalja koje su priznale nezavisnost KiM da vode racuna o međunarodnom pravu i da vode računa o realnosti na terenu i da njihovi štićenici ne izazovu sukob", rekao je Vučić tokom obraćanja javnosti.

On je ukazao da je to njegova velika molba i dodao da srpski narod sve manje ima sluha za te molbe.

Rekao je i da je u ovakvim uslovima obavio razgovore sa predstavnicima srpskog naroda sa KIM i apelovao da budu mirni.

"Mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir, ali predaje neće biti i pobediće Srbija. Drznu li se da krenu u progon i maltretiranje i ubijanje Srba, Srbija će pobediti", poručio je Vučić.

On je istakao i da su od dolaska Kurtija na vlast dogodilo 206 NAPADA na Srbe i njihovu imovinu, što je za 50 posto više nego ranije, a 35 napada učinjeno je na crkve i srpska groblja.

Imamo sve da to dokumentujemo, i na temeljan način se time bavimo i to dostavljamo međunarodnoj zajednici, rekao je Vucić, ali je ocenio da je to malo koga briga.

On je naveo da nema ni jedne oblasti, ni institucije, ni vrtića, porodilišta, opština, povratnika da ne moze bez pritisaka i napada i da su napdi na Srbe poisani na 12 strana.

Taksativno je naveo i sve napade koji su izvršeni na crkve i spomenike.

(Tanjug/ foto: Tanjug/Tara Radovanović)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Eu-Fan

31.07.2022 14:02

Kosovo je Srbija, o cemu tu jos treba da se raspravlja?

ODGOVORITE
Name

realnost

31.07.2022 14:41

Ne samo da je Srbija nego njen centar!

Name

BL

31.07.2022 14:41

Mir Sloboda Eazumjevanje zivio presjednik Vucic

Name

025

31.07.2022 15:08

kosovo je sastavni dijo Srbije toje bilo i bice tamoje pecka patrijarsija tamosu srbski manastiri tamoje Dusanova prestonica grad prizren tamoje i Lazarev spomenik kadaje doceko osmanlije na kosovu polju na gazimestanu kosovoje Srbija srbska pokrajina toje bijo i bice

ODGOVORITE
Name

Re

31.07.2022 19:49

Blago tebi kad si tako pismen... Tvoje rijeci bas imaju tezinu i znacaj ?

Name

+

01.08.2022 05:13

SRBIJA JE IZGRADILA KOSOVO. TITO NAM JE OSTAVIO OVAJ PROBLEM SA ŠIPTARIMA. NIJE DOPUSTIO DA SRPSKA KRAJINA U HR. BUDE AUTONOMNA OBLAST. A ALBANCIMA JEST. DA SRBIJI OSIJEČE KRILA. TITO ??????

ODGOVORITE