БЛ: Град почиње са подјелом бесплатних уџбеника

Град Бања Лука почиње са подјелом бесплатних уџбеника за ученике од петог до деветог разреда у општинама Републике Српске.

Република Српска 31.07.2022 | 14:54
БЛ: Град почиње са подјелом бесплатних уџбеника

У сарадњи са општинама Модрича, Котор Варош, Језеро, Шипово, Шамац и Теслић, уџбеници ће бити подијељени преко основних школа у овим локалним заједницама, а о начину подјеле родитељи могу да се информишу код надлежних у поменутим локалним заједницама.

С обзиром на то да су основци у Бањој Луци успјели да сачувају довољно уџбеника за још неколико општина, Градска управа Бањалука обавјештава родитеље из општина Челинац, Рибник и Кнежево да ће и они имати прилику да преузму уџбенике за своју дјецу, тако што ће се директно пријавити Граду Бања Лука.

Сви родитељи из општина Челинац, Кнежево и Рибник, који су заинтересовани за бесплатне уџбенике потребно је да до 12. августа пошаљу своје податке путем електронске поште на адресу бесплатниудзбеници@бањалука.рс.ба или да се јаве на бројеве телефона 051/244-444 (локал 718) и 051/244-421.

Подаци које је потребно да доставе родитељи су:

-Име и презиме родитеља (старатеља),

-Мјесто становања,

-Број телефона,

-Назив школе коју ученик похађа,

-Разред за који су потребни уџбеници.

"Покушали смо да ступимо у контакт са што више локалних заједница како бисмо подијелили све уџбенике који су обезбијеђени. С обзиром на то да је сезона годишњих одмора и да у појединим локалним заједницама нисмо успјели организовати расподјелу преко школа, одлучили смо да се обратимо директно родитељима и позовемо их да се сами пријаве, с обзиром на то да се многи већ припремју да купују уџбенике. Из тих разлога родитељи из Челинца, Кнежева и Рибника могу да се јаве директно на објављене бројеве телефона, гдје ће такође бити обавијештени о начину испоруке",  навела је Мирна Савић – Бањац, савјетница градоначелника за културу и социјалну политику.

(БН/ фото: осц.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Радник

31.07.2022 13:32

Шта је са источним општинама јел није знак једнакости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевце

31.07.2022 14:03

Ето видите ви из скупстинске вецине који сте прави лопови који ститите Милокрада и изврсавате његова наредења ал само до октобра због цега су потписани уговори о врацању удзбеника да се помогне оним опстинама гдје су васи криминалцу на власти а који за ово доба владавине нису се сјетили оваког геста и помоци који је уцинио графонацелник Станивуковиц Браво Драско имас подрску велику из Додиковог Лијевца Поља

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.07.2022 15:10

није Додиково Лијевце,вец од народа,али народ јос то није схватио,па јос увијек га ставља медју звијезде