BL: Grad počinje sa podjelom besplatnih udžbenika

Grad Banja Luka počinje sa podjelom besplatnih udžbenika za učenike od petog do devetog razreda u opštinama Republike Srpske.

Republika Srpska 31.07.2022 | 14:54
BL: Grad počinje sa podjelom besplatnih udžbenika

U saradnji sa opštinama Modriča, Кotor Varoš, Jezero, Šipovo, Šamac i Teslić, udžbenici će biti podijeljeni preko osnovnih škola u ovim lokalnim zajednicama, a o načinu podjele roditelji mogu da se informišu kod nadležnih u pomenutim lokalnim zajednicama.

S obzirom na to da su osnovci u Banjoj Luci uspjeli da sačuvaju dovoljno udžbenika za još nekoliko opština, Gradska uprava Banjaluka obavještava roditelje iz opština Čelinac, Ribnik i Кneževo da će i oni imati priliku da preuzmu udžbenike za svoju djecu, tako što će se direktno prijaviti Gradu Banja Luka.

Svi roditelji iz opština Čelinac, Кneževo i Ribnik, koji su zainteresovani za besplatne udžbenike potrebno je da do 12. avgusta pošalju svoje podatke putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili da se jave na brojeve telefona 051/244-444 (lokal 718) i 051/244-421.

Podaci koje je potrebno da dostave roditelji su:

-Ime i prezime roditelja (staratelja),

-Mjesto stanovanja,

-Broj telefona,

-Naziv škole koju učenik pohađa,

-Razred za koji su potrebni udžbenici.

"Pokušali smo da stupimo u kontakt sa što više lokalnih zajednica kako bismo podijelili sve udžbenike koji su obezbijeđeni. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora i da u pojedinim lokalnim zajednicama nismo uspjeli organizovati raspodjelu preko škola, odlučili smo da se obratimo direktno roditeljima i pozovemo ih da se sami prijave, s obzirom na to da se mnogi već pripremju da kupuju udžbenike. Iz tih razloga roditelji iz Čelinca, Кneževa i Ribnika mogu da se jave direktno na objavljene brojeve telefona, gdje će takođe biti obaviješteni o načinu isporuke",  navela je Mirna Savić – Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku.

(BN/ foto: osc.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Radnik

31.07.2022 13:32

Šta je sa istočnim opštinama jel nije znak jednakosti

ODGOVORITE
Name

Lijevce

31.07.2022 14:03

Eto vidite vi iz skupstinske vecine koji ste pravi lopovi koji stitite Milokrada i izvrsavate njegova naredenja al samo do oktobra zbog cega su potpisani ugovori o vracanju udzbenika da se pomogne onim opstinama gdje su vasi kriminalcu na vlasti a koji za ovo doba vladavine nisu se sjetili ovakog gesta i pomoci koji je ucinio grafonacelnik Stanivukovic Bravo Drasko imas podrsku veliku iz Dodikovog Lijevca Polja

ODGOVORITE
Name

re

31.07.2022 15:10

nije Dodikovo Lijevce,vec od naroda,ali narod jos to nije shvatio,pa jos uvijek ga stavlja medju zvijezde