Конкурс за избор директора УКЦ-а: Ђајић би опет у фотељу

Конкурс за избор и именовање генералног директора Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске затворен је данас, а пријаву је предао и актуелни први човјек ове највеће здравствене установе у Српској Владо Ђајић.

Република Српска 29.07.2022 | 16:13
Конкурс за избор директора УКЦ-а: Ђајић би опет у фотељу

Министарство здравља и социјалне заштите Српске расписало је јавни конкурс за избор и именовање генералног директора УКЦ-а, а који је објављен у Службеном гласнику  14. јула.

„Цјелокупну процедуру спровођења конкурса, укључујући и запримање и оцјену пријава спроводи Комисија коју именује Влада Српске. Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса, а благовремено пристиглим пријавама се сматрају и оне пријаве које су путем препоручене поште послане у овом року“, рекли су у Министарству здравља не желећи да наводе колико је пријава стигло до сада.

У конкурсу за избор и именовање генералног директора УКЦ наведено је да  кандидат треба да испуњава опште услове, међу којима се налази услов да није отпуштен из државне службе на основу дисциплинске мјере у задње три године, да није осуђиван за кривично дјело које га чини неподобним за обављање дужности у здравственој установи, да се против њега не води кривични поступак.

У посебним условима наведено је да директор треба да буде специјалиста једне од грана медицине са најмање пет година радног искуства на руководећим пословима унутар болничког сектора.

Директор УКЦ Владо Ђајић  потврдио је да је предао пријаву.

„Испуњавам све услове конкурса тако да сам се пријавио. У конкурсу је наведено да кандидат не може бити лице које је на функцији у политичкој странци, а то су код нас према статуту, предсједник, генерални секретар и чланови Извршног комитета“, рекао је Ђајић који је предсједник Градског обора СНСД-а Бањалука.

(Глас Српске)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

само казем

29.07.2022 14:21

Наркос из Целинца, Цевени комби или неко јос гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

29.07.2022 14:56

Води се кривицни поступак за техницки гас,блокира цјелу БЛ,рице по зуркама и напија омладину....па,зар такав да буде директор?

Name

Ре

30.07.2022 00:39

Па ваљда влада не расписује конкурс по статуту СНСД него по закону. Ако предсједник странке БЛ није политичка функција онда ни море није слано. До

Name

Дневни Аваз

29.07.2022 14:22

Босна и Херцеговина има 4 нације и народности и модел који користи то, као и 3 ентитета, сто би требао верификовати Смит и ХНС у неко вријеме (ово друго це бити верификовано тако, док се прво мозе користити, у фази је испробавања) ... Срби, Хрвати, Босњаци (како им је вец просто), и нација политицара ... Нација политицара није хетерогена, сто је карактеристика разних нација, али има елементе заједницких понасања ... Нација политицара је уведена због контроле приступних тацака људи и политицара ... Сви који се баве политком у БХ су нација политицара, дакле и новинари и бизнисмени и разбојници и институције ... Ово је веома груб приступ ... Људима народам мозе се приступити као људима, али нацији политицара са посебним приступима ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

29.07.2022 14:24

Е мој Црта твоје столовање у УКЦ је још најдаље два мјесеца а онда другови и другарице долази вријеме "ћорке".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

29.07.2022 14:28

Не испуњавас ти манијаце тај услов. Функцију у политицкој странци имас (мада то није странка политицка, то је секта), ти си предсједник главног одбора црвене секте и плус сто си кандидат на изборима за скупстину РС. Дакле, директо УКЦ не мозес висе бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

29.07.2022 14:32

Па зар није речено да не смије бити члан странке. Снсд сам себе демантује из минуте у минут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.07.2022 14:32

То је фарса док је Додика Црта је директор нажелост ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

29.07.2022 14:43

Каква кандидатура, будалу вежите па на туњице.Он директор?????? ОЛОШ ЉУДСКИ?

Name

Милан Србац

29.07.2022 14:39

И ттебао би ђајић бити поново диектор ,није завршена гаража ,треба мрцина да украде још који милион марака ,!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.07.2022 16:24

А ко би требао бити директор па да будете задовољни. Има ли неко коме ви не би нашли ману?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ГОРАН

29.07.2022 19:28

Једини човјек који је био директор је доктор Мирко Станетић паметан,културан , поштен, поштован ,имао гард а ово остало клошари,талашика , ни један му није ни до кољена.

Name

јааааа

29.07.2022 21:41

Ђајићу,јел се ниси накрао довољно,или се то већ зна ко ће бити да се заташка изградња паркинга који се прави на клизишту на Паприковцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

30.07.2022 08:50

Што да не, човјек је направио налбољу клинику у региону и Европи, ма најбоља у 20 квадратних километара, нема боље

ОДГОВОРИТЕ