Konkurs za izbor direktora UKC-a: Đajić bi opet u fotelju

Konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske zatvoren je danas, a prijavu je predao i aktuelni prvi čovjek ove najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj Vlado Đajić.

Republika Srpska 29.07.2022 | 16:13
Konkurs za izbor direktora UKC-a: Đajić bi opet u fotelju

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske raspisalo je javni konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora UKC-a, a koji je objavljen u Službenom glasniku  14. jula.

„Cjelokupnu proceduru sprovođenja konkursa, uključujući i zaprimanje i ocjenu prijava sprovodi Komisija koju imenuje Vlada Srpske. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa, a blagovremeno pristiglim prijavama se smatraju i one prijave koje su putem preporučene pošte poslane u ovom roku“, rekli su u Ministarstvu zdravlja ne želeći da navode koliko je prijava stiglo do sada.

U konkursu za izbor i imenovanje generalnog direktora UKC navedeno je da  kandidat treba da ispunjava opšte uslove, među kojima se nalazi uslov da nije otpušten iz državne službe na osnovu disciplinske mjere u zadnje tri godine, da nije osuđivan za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje dužnosti u zdravstvenoj ustanovi, da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

U posebnim uslovima navedeno je da direktor treba da bude specijalista jedne od grana medicine sa najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima unutar bolničkog sektora.

Direktor UKC Vlado Đajić  potvrdio je da je predao prijavu.

„Ispunjavam sve uslove konkursa tako da sam se prijavio. U konkursu je navedeno da kandidat ne može biti lice koje je na funkciji u političkoj stranci, a to su kod nas prema statutu, predsjednik, generalni sekretar i članovi Izvršnog komiteta“, rekao je Đajić koji je predsjednik Gradskog obora SNSD-a Banjaluka.

(Glas Srpske)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

samo kazem

29.07.2022 14:21

Narkos iz Celinca, Ceveni kombi ili neko jos gori.

ODGOVORITE
Name

Borac

29.07.2022 14:56

Vodi se krivicni postupak za tehnicki gas,blokira cjelu BL,rice po zurkama i napija omladinu....pa,zar takav da bude direktor?

Name

Re

30.07.2022 00:39

Pa valjda vlada ne raspisuje konkurs po statutu SNSD nego po zakonu. Ako predsjednik stranke BL nije politička funkcija onda ni more nije slano. Do

Name

Dnevni Avaz

29.07.2022 14:22

Bosna i Hercegovina ima 4 nacije i narodnosti i model koji koristi to, kao i 3 entiteta, sto bi trebao verifikovati Smit i HNS u neko vrijeme (ovo drugo ce biti verifikovano tako, dok se prvo moze koristiti, u fazi je isprobavanja) ... Srbi, Hrvati, Bosnjaci (kako im je vec prosto), i nacija politicara ... Nacija politicara nije heterogena, sto je karakteristika raznih nacija, ali ima elemente zajednickih ponasanja ... Nacija politicara je uvedena zbog kontrole pristupnih tacaka ljudi i politicara ... Svi koji se bave politkom u BH su nacija politicara, dakle i novinari i biznismeni i razbojnici i institucije ... Ovo je veoma grub pristup ... Ljudima narodam moze se pristupiti kao ljudima, ali naciji politicara sa posebnim pristupima ...

ODGOVORITE
Name

E

29.07.2022 14:24

E moj Crta tvoje stolovanje u UKC je još najdalje dva mjeseca a onda drugovi i drugarice dolazi vrijeme "ćorke".

ODGOVORITE
Name

Milos

29.07.2022 14:28

Ne ispunjavas ti manijace taj uslov. Funkciju u politickoj stranci imas (mada to nije stranka politicka, to je sekta), ti si predsjednik glavnog odbora crvene sekte i plus sto si kandidat na izborima za skupstinu RS. Dakle, direkto UKC ne mozes vise biti.

ODGOVORITE
Name

Boris

29.07.2022 14:32

Pa zar nije rečeno da ne smije biti član stranke. Snsd sam sebe demantuje iz minute u minut

ODGOVORITE
Name

Da

29.07.2022 14:32

To je farsa dok je Dodika Crta je direktor naželost ...

ODGOVORITE
Name

MIRKO

29.07.2022 14:43

Kakva kandidatura, budalu vežite pa na tunjice.On direktor?????? OLOŠ LJUDSKI?

Name

Милан Србац

29.07.2022 14:39

И ттебао би ђајић бити поново диектор ,није завршена гаража ,треба мрцина да украде још који милион марака ,!

ODGOVORITE
Name

Goran

29.07.2022 16:24

A ko bi trebao biti direktor pa da budete zadovoljni. Ima li neko kome vi ne bi našli manu?

ODGOVORITE
Name

RE GORAN

29.07.2022 19:28

Jedini čovjek koji je bio direktor je doktor Mirko Stanetić pametan,kulturan , pošten, poštovan ,imao gard a ovo ostalo klošari,talašika , ni jedan mu nije ni do koljena.

Name

jaaaaa

29.07.2022 21:41

Đajiću,jel se nisi nakrao dovoljno,ili se to već zna ko će biti da se zataška izgradnja parkinga koji se pravi na klizištu na Paprikovcu.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

30.07.2022 08:50

Što da ne, čovjek je napravio nalbolju kliniku u regionu i Evropi, ma najbolja u 20 kvadratnih kilometara, nema bolje

ODGOVORITE