Концертом Лепе Брене почиње Зворничко љето 2022

Од 2. до 8. августа одржаће се 21. Зворничко љето, једна од највећих и најзначајнијих  манифестација у региону.

Република Српска 29.07.2022 | 15:25
Концертом Лепе Брене почиње Зворничко љето 2022

Градоначелник Зворника и предсједник Организационог одбора Зоран Стевановић рекао је на данашњој конференцији за новинаре да ће Зворничко љето почети концертом на Дрини, 2 августа, те да ће имати и друге традиционалне садржаје као што је Сусрет на мосту, гдје се састају представници Зворника и Малог Зворника.

„Том приликом шаљемо озбиљну поруку да нас мостови спајају, као и ријека Дрина, а никако раздвајају. Поред тога, у следећу суботу имамо и регату коју организују градови са обје обале ријеке Дрине и, на крају, као круна свега, 8. августа славу града Свету Петку Трнову гдје ћемо уз присуство владике Фотија организовати литију кроз град, те испред касине, како традиција налаже, ломљење славског колача. Користим прилику да се захвалим, прије свега, Организационом одбору, као и свим нашим спонзорима који су и ове године одвојили значајна средства како би манифестација била што богатија и како би Зворничко љето одржало висок ниво какав је успостављен ранијих година. Хвала и вама медијима што сте ту са нама и када је припремамо и док траје ова манифестација.“

Драгана Милошевић, шеф Кабинета градоначелника и члан Организационог одбора, представила је програм седмодневне манифестације која ће, како је нагласила, и ове године бити раме уз раме са престижним фестивалима из земље и региона. 

„Спектакуларним наступом југословенске диве, Лепе Брене, на обали ријеке Дрине биће отворено Зворничко љето 2022. Због очекиваног присуства великог броја суграђана и гостију из других градова организовали смо бесплатан паркинг у Каракају на више локација. Са локалним предузећем „Еуро Петрол Оил“ организовали смо бесплатан аутобуски превоз који ће саобраћати четири пута у сат времена. По завршетку концерта такође ће сви грађани који су се паркирали у Каракају имати обезбјеђен превоз до својих аутомобила.“

Према њеним ријечима, ова манифестација има најдужу традицију у Републици Српској и  засигурно ће и ове године бити на задовољство многобројних посјетилаца. 

„Нашим гостима понудићемо заиста богат, бесплатан програм. На градској плажи наступиће и Џенан Лончаревић, Ди џејеви Арса и Боки, Митар Мирић, Ђорђе Давид и Жељко Самарџић. Спојили смо град са ријеком и тврђавом Ђурђев град. На тврђави  посјетиоце очекује права филмска чаролија под звјезданим небом са погледом на град и долину ријеке Дрине. У петак, 5. августа, биће премијерно приказан филм „Не играј на Енглезе“, док  ће сутрадан у самом граду бити приказан филм „Хоћу мужа“.

Милошевићева је додала да је припремљен програм и за најмлађе.

„Најбољи забављачи за дјецу у региону, Хаос Аниматори, учиниће ово љето још љепшим.  Дјеца ће уживати у тачкама које су игране у европским престоницама, лед шоуу, диско роботу, биће  ту и црвена вила, штулаши, Ватре... Поред њих за дјецу биће изведене и три представе 3, 5. и 6. августа и то „Мики и Мини“, „Маша и медо“ и „Мјау мјау“ на платоу испред музичке школе. Такође, Сликарска радионица Палета под руководством сликара Јове Лалића и ове године организоваће ликовну колонију. У поподневним сатима у недељу биће 16. „Зворнички котлић“ , а тог дана, од 16:00 до 19:00 часова из нашег града биће уживо емитован Караван Радио телевизије Републике Српске. У понедељак, 8. августа, град Зворник прославиће славу, а манифестација ће бити завршена вечерњим концертом Жељка Самарџића.“  

Милошевић се захвалила волонтерима и логистичкој подршци који ће се побринути да све прође по плану и у најбољем реду. Захвалила се и многобројним спонзорима који су показали постојање заједништва између привреде, Града и суграђана.

Милан Недељковић, капетан регате испред Града Лознице, рекао је да је ово изузетно леп догађај, те да му је част да су партнери са градом Зворником. 

„Град Лозница и Град Зворник сарађују у многим сферама, а регета је само један део тога. Заједно смо овај догађај подигли на један изузетно висок ниво и на опште задовољство грађана, регата је све боља и боља. Желим да позовем све грађане Зворника и Лознице и шире да нам се прикључе у суботу, 6. августа. Старт је у 10:00 часова у Малом Зворнику и на градској плажи у Зворнику. Регата се завршава на Жићиној плажи, односно у Шепку. Обезбеђени су рониоци, спасиоци, осигурање за учеснике, а наше је само да понесемо добро расположење и да уживамо на реци Дрини.“ 

Ивана Ђокић Милановић, директор Туристичке организације и члан Организационог одбора истакла је да ће Љетњи базар трајати свих седам дана. 

„Ове године смо дали прилику локалним израђивачима да прикажу и промовишу све оно што раде. Новина је „Улица меда“ која нас очекује 5. августа и коју организујемо у сарадњи са Удружењем пчелара „Багрем“ када ће цијело шеталиште постати најслађи кутак у граду. Зворнички медари имаће прилику да прикажу своје производе и 7. августа.“ 

Она је додала да ће Туристичком инфо центар радити цјелодневно свих седам дана те истакла да већ имају пуно позива од људи широм БиХ и Србије који се распитују за програм и смјештај у Зворнику током Зворничког љета тако да је за очекивати да ће наш град од 2. до 8. августа, као и претходних година, бити централна дестинација за бројне грађане из других градова. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Еволуција

29.07.2022 13:52

Гладни, хајде да се волимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокер 1965

29.07.2022 20:09

Коријене неукуса вуцемо јос из старе Југе!

Name

+

29.07.2022 13:55

ДА. БРЕНА ЈЕ ДОБРО ИСКОРИСТИЛА СКРОМНОСТ ОВОГ НАРОДА. НА ВРИЈЕМЕ РАЗГОЛИТЛА СЕ. А И САША МУДАР МЕНАЏЕР. ИСТО ЈЕ ТАКО ДОДИК, ИСКОРИСТИО НАИВНОСТ И ИСКРЕНОСТ НАРОДА. ПРАВНУ НЕПИСМЕНОСТ У СИСТЕМУ ДОМОКРАТИЈЕ. ПА САДА СУ ОНИ БОГАТИ. ЊИХОВА ДИЈЕЦА УДОМИТА И СВА НА БАЛКАНУ. ДРУГИ ПО СВИЈЕТУ ИЛИ СИРОМАШНИ. НИЈЕДНА ПИЈЕСМА НИ НЕ ЛИЧИ НА СВЕ, СИЛВАНЕ АРМЕНУЛИЋ. ДА ПОЈАСНИМ. СРБИН. ПЕНЗИОНЕР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомеоне

29.07.2022 14:08

седми дан зворницког лета концерт група народ албум одбрана алумине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Охохо

29.07.2022 14:11

Тамо Чола, амо Брена нема да нема. Има се. Ма ђе су ови што јаучу да нема "љеба"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

29.07.2022 15:07

Хљеба и игара,таман да народ те регије мало не мисли на Алумину. Случајно,сумњам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

29.07.2022 17:07

45000 км плус ПДВ кошта Брена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гладни иза тањира

29.07.2022 23:04

То се плаћа од белог..

ОДГОВОРИТЕ