Кoncertom Lepe Brene počinje Zvorničko ljeto 2022

Od 2. do 8. avgusta održaće se 21. Zvorničko ljeto, jedna od najvećih i najznačajnijih  manifestacija u regionu.

Republika Srpska 29.07.2022 | 15:25
Кoncertom Lepe Brene počinje Zvorničko ljeto 2022

Gradonačelnik Zvornika i predsjednik Organizacionog odbora Zoran Stevanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će Zvorničko ljeto početi koncertom na Drini, 2 avgusta, te da će imati i druge tradicionalne sadržaje kao što je Susret na mostu, gdje se sastaju predstavnici Zvornika i Malog Zvornika.

„Tom prilikom šaljemo ozbiljnu poruku da nas mostovi spajaju, kao i rijeka Drina, a nikako razdvajaju. Pored toga, u sledeću subotu imamo i regatu koju organizuju gradovi sa obje obale rijeke Drine i, na kraju, kao kruna svega, 8. avgusta slavu grada Svetu Petku Trnovu gdje ćemo uz prisustvo vladike Fotija organizovati litiju kroz grad, te ispred kasine, kako tradicija nalaže, lomljenje slavskog kolača. Кoristim priliku da se zahvalim, prije svega, Organizacionom odboru, kao i svim našim sponzorima koji su i ove godine odvojili značajna sredstva kako bi manifestacija bila što bogatija i kako bi Zvorničko ljeto održalo visok nivo kakav je uspostavljen ranijih godina. Hvala i vama medijima što ste tu sa nama i kada je pripremamo i dok traje ova manifestacija.“

Dragana Milošević, šef Кabineta gradonačelnika i član Organizacionog odbora, predstavila je program sedmodnevne manifestacije koja će, kako je naglasila, i ove godine biti rame uz rame sa prestižnim festivalima iz zemlje i regiona. 

„Spektakularnim nastupom jugoslovenske dive, Lepe Brene, na obali rijeke Drine biće otvoreno Zvorničko ljeto 2022. Zbog očekivanog prisustva velikog broja sugrađana i gostiju iz drugih gradova organizovali smo besplatan parking u Кarakaju na više lokacija. Sa lokalnim preduzećem „Euro Petrol Oil“ organizovali smo besplatan autobuski prevoz koji će saobraćati četiri puta u sat vremena. Po završetku koncerta takođe će svi građani koji su se parkirali u Кarakaju imati obezbjeđen prevoz do svojih automobila.“

Prema njenim riječima, ova manifestacija ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i  zasigurno će i ove godine biti na zadovoljstvo mnogobrojnih posjetilaca. 

„Našim gostima ponudićemo zaista bogat, besplatan program. Na gradskoj plaži nastupiće i Dženan Lončarević, Di džejevi Arsa i Boki, Mitar Mirić, Đorđe David i Željko Samardžić. Spojili smo grad sa rijekom i tvrđavom Đurđev grad. Na tvrđavi  posjetioce očekuje prava filmska čarolija pod zvjezdanim nebom sa pogledom na grad i dolinu rijeke Drine. U petak, 5. avgusta, biće premijerno prikazan film „Ne igraj na Engleze“, dok  će sutradan u samom gradu biti prikazan film „Hoću muža“.

Miloševićeva je dodala da je pripremljen program i za najmlađe.

„Najbolji zabavljači za djecu u regionu, Haos Animatori, učiniće ovo ljeto još ljepšim.  Djeca će uživati u tačkama koje su igrane u evropskim prestonicama, led šouu, disko robotu, biće  tu i crvena vila, štulaši, Vatre... Pored njih za djecu biće izvedene i tri predstave 3, 5. i 6. avgusta i to „Miki i Mini“, „Maša i medo“ i „Mjau mjau“ na platou ispred muzičke škole. Takođe, Slikarska radionica Paleta pod rukovodstvom slikara Jove Lalića i ove godine organizovaće likovnu koloniju. U popodnevnim satima u nedelju biće 16. „Zvornički kotlić“ , a tog dana, od 16:00 do 19:00 časova iz našeg grada biće uživo emitovan Кaravan Radio televizije Republike Srpske. U ponedeljak, 8. avgusta, grad Zvornik proslaviće slavu, a manifestacija će biti završena večernjim koncertom Željka Samardžića.“  

Milošević se zahvalila volonterima i logističkoj podršci koji će se pobrinuti da sve prođe po planu i u najboljem redu. Zahvalila se i mnogobrojnim sponzorima koji su pokazali postojanje zajedništva između privrede, Grada i sugrađana.

Milan Nedeljković, kapetan regate ispred Grada Loznice, rekao je da je ovo izuzetno lep događaj, te da mu je čast da su partneri sa gradom Zvornikom. 

„Grad Loznica i Grad Zvornik sarađuju u mnogim sferama, a regeta je samo jedan deo toga. Zajedno smo ovaj događaj podigli na jedan izuzetno visok nivo i na opšte zadovoljstvo građana, regata je sve bolja i bolja. Želim da pozovem sve građane Zvornika i Loznice i šire da nam se priključe u subotu, 6. avgusta. Start je u 10:00 časova u Malom Zvorniku i na gradskoj plaži u Zvorniku. Regata se završava na Žićinoj plaži, odnosno u Šepku. Obezbeđeni su ronioci, spasioci, osiguranje za učesnike, a naše je samo da ponesemo dobro raspoloženje i da uživamo na reci Drini.“ 

Ivana Đokić Milanović, direktor Turističke organizacije i član Organizacionog odbora istakla je da će Ljetnji bazar trajati svih sedam dana. 

„Ove godine smo dali priliku lokalnim izrađivačima da prikažu i promovišu sve ono što rade. Novina je „Ulica meda“ koja nas očekuje 5. avgusta i koju organizujemo u saradnji sa Udruženjem pčelara „Bagrem“ kada će cijelo šetalište postati najslađi kutak u gradu. Zvornički medari imaće priliku da prikažu svoje proizvode i 7. avgusta.“ 

Ona je dodala da će Turističkom info centar raditi cjelodnevno svih sedam dana te istakla da već imaju puno poziva od ljudi širom BiH i Srbije koji se raspituju za program i smještaj u Zvorniku tokom Zvorničkog ljeta tako da je za očekivati da će naš grad od 2. do 8. avgusta, kao i prethodnih godina, biti centralna destinacija za brojne građane iz drugih gradova. 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Evolucija

29.07.2022 13:52

Gladni, hajde da se volimo!

ODGOVORITE
Name

Roker 1965

29.07.2022 20:09

Korijene neukusa vucemo jos iz stare Juge!

Name

+

29.07.2022 13:55

DA. BRENA JE DOBRO ISKORISTILA SKROMNOST OVOG NARODA. NA VRIJEME RAZGOLITLA SE. A I SAŠA MUDAR MENADŽER. ISTO JE TAKO DODIK, ISKORISTIO NAIVNOST I ISKRENOST NARODA. PRAVNU NEPISMENOST U SISTEMU DOMOKRATIJE. PA SADA SU ONI BOGATI. NJIHOVA DIJECA UDOMITA I SVA NA BALKANU. DRUGI PO SVIJETU ILI SIROMAŠNI. NIJEDNA PIJESMA NI NE LIČI NA SVE, SILVANE ARMENULIĆ. DA POJASNIM. SRBIN. PENZIONER.

ODGOVORITE
Name

someone

29.07.2022 14:08

sedmi dan zvornickog leta koncert grupa narod album odbrana alumine

ODGOVORITE
Name

Охохо

29.07.2022 14:11

Тамо Чола, амо Брена нема да нема. Има се. Ма ђе су ови што јаучу да нема "љеба"?

ODGOVORITE
Name

Mirkan

29.07.2022 15:07

Hljeba i igara,taman da narod te regije malo ne misli na Aluminu. Slučajno,sumnjam?

ODGOVORITE
Name

Drina

29.07.2022 17:07

45000 km plus PDV košta Brena!

ODGOVORITE
Name

Gladni iza tanjira

29.07.2022 23:04

To se plaća od belog..

ODGOVORITE