Њемачка амбасада: Неодговорна запаљива реторика

Наводе да запаљива реторика коју смо чули од Бакира Изетбеговића и Милорада Додика у контексту дискусија о изборном закону протеклих дана је неодговорна и мора се најоштрије осудити.

Босна и Херцеговина 28.07.2022 | 15:36
Њемачка амбасада: Неодговорна запаљива реторика

Амбасада поздравља одлуку високог представника Кристијана Шмита да ограничено користи Бонска овлаштења како би осигурао транспарентније и поштеније изборе. Високи представник се опширно консултовао са међународном заједницом. Мјере ће помоћи у сузбијању манипулација. Оне могу помоћи да се побољша интегритет, а тиме и кредибилитет избора. Одлуке високог представника су засноване на препорукама стручњака ОСЦЕ-а (ОДИХР) и Вијећа Европе (ГРЕЦО), саопштено је из њемачке амбасаде у БиХ.

У саопштењу се наглашава да је слободно и поштено одржавање избора минимум стандарда у демократији и не може се ускратити грађанима БиХ и додаје да ово такође јача даљи реформски пут БиХ ка Европској унији.

"У преговорима о изборном закону у протеклих неколико мјесеци нажалост ипак није постигнут договор. Позивамо политичаре у БиХ да преузму своју одговорност како би грађани БиХ могли у потпуности уживати своја грађанска права и да сада усмјере напоре на осигуравање октобарских избора и то у складу са важећим законима, што укључује измјене које је донио високи представник, а сходно европским стандардима", каже се у саопштењу.

Наводе да запаљива реторика коју смо чули од Бакира Изетбеговића и Милорада Додика у контексту дискусија о изборном закону протеклих дана је неодговорна и мора се најоштрије осудити.

"Апелујемо на све политичаре у овој земљи да се врате објективном дискурсу, разумијевању и равнотежи умјесто мржњи и подјелама, те да заједно раде за добробит грађана земље како би Босну и Херцеговину приближили ЕУ – заједнички циљ свих грађана ове земље", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

БОБА

28.07.2022 13:58

КАД УМИСЛЕ ЛИДЕРИ ДА ЈЕ СВИЈЕТ ЊИХОВ ОНДА ДОБИЈЕТЕ ПИНК ПОНГ ЛОПТИЦУ ГДЈЕ СЕ ИЗЛУДЈУЈЕ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

28.07.2022 14:01

Нас четворо чекамо код породичног . Долази једна господја,ја сам прва на реду само сам изашла нешто из анбуланте,ми објашњавамо да је пета на реду,долази један господин и каже ,брзо ћу ја за 5 минута хоће да удје преко реда. Нас четверо објашњавамо да неможе и ја кажем "господине шести сте на реду.Нас четверо грчевито се боримо за правду и поштење ало за нешто што је 100% исправно ,боримо се за ред, а тако нам је и у држави,многи би жељели нешто изван правила и закона .Подржавам Шмита у свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

28.07.2022 16:12

Када гос.Смит тако лијепо доноси законе засто он не донесе закон да Додик и Бакир немогу да уцествују на изборима јер добро Смит зна њихова дјела и намјере.Онису Смитови а Смит је њихов..

Name

анна

28.07.2022 14:05

Ви се после толико година њихове срамне власти, сад сјетили да их осудите. Па они то раде константно пред изборе и, јос се смију гладном народу, а И вама! Среца овај пут губе изборе и без васе осуде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

28.07.2022 14:24

Процитао сам ста је Бакир рекао а и процитао сам да Додк не признаје Смита. По мени ово не иде на добро и пласим се да це Смит на крају искористти бонска овлатења без обзира на Додика и његово непризнавање. А тиме би Додик довео и Вуцица ситуацију да се и он изјасни дали подрзава Смита или подрзава Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успјех

28.07.2022 14:27

Ово је напредак за ОХР,успјели су ставити Накита и Милорада на исту страну,против себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

28.07.2022 14:28

Па што не ухапсите та два говнета који годинама пред изборе раде исту ствар, господо Нијемци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

прицам ти прицу

28.07.2022 14:38

Нема ту ничег запаљивог,или оног сто вец,више пута нисмо чули.Типична,договорена,предизборна реторика, тројице излизаних и потришених политичара, која висе не заслузује било какву пажњу.Октобар се приближава,изједа их страх од оловке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коки

28.07.2022 15:04

Ајде бакире,нека почне друго полувреме.Изгубићете и то задно од филџан "државе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

28.07.2022 15:18

Где су санкције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

28.07.2022 15:23

Као сто је на поцетку текста рецено осудјујемо запаљиву реторику Бакира и Додика. Све јасно рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕЕЕЕ

28.07.2022 16:05

Додик,Бакир и Цовиц. Хм ста мислите Додик Бакир и Цовиц.Ко јос није схватио какви су то лопови и преваранти гори је од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

28.07.2022 17:02

Знате ви добро како то треба гасити.

Name

Маре

29.07.2022 07:29

Немацка се претварја као да је отац (тата)струмф, ха ха, немацка је тата пљацкарос. Могли би им ви солит памет у немацкој преко босанске амбасаде, неце моци посто пљацкарос увјек опасно протектира себе и своје опљацкано благо, као радници мозете у немацко и тацка, нема даље. Пукни немацка цим прије, да нормални могу да зиве нормално!!!!

ОДГОВОРИТЕ