Бањалучани се прикључили акцији „РеЗЗиклирај“

Бањалучани се прикључили акцији „РеЗЗиклирај“ на Тргу Крајине.

Република Српска 25.07.2022 | 16:15
Бањалучани се прикључили акцији „РеЗЗиклирај“

Еколошка кампања компаније Моззарт изазвала велики интерес.

Протеклог викенда велика еколошка акција компаније Моззарт "РеЗЗиклирај" настављена је у Бањалуци. Ова друштвено одговорна кампања на Тргу Крајине привукла је велику пажњу посјетилаца који су доносили пластичну амбалажу, а заузврат су добијали поклоне.

Тако је за само неколико сати сакупљена већа количина пластике коју ће представници Моззарта однијети на рециклажу, а добијени новац ће прослиједити у хуманитарне сврхе.

"Веома смо задовољни одазивом посјетилаца на Тргу Крајине. Велики број наших суграђана нам се придружио у мисији очувања животне средине, а ми смо их наградили пригодним поклонима. Наш еколошки караван ускоро се сели у Какањ и Сарајево, па позивамо становнике ових градова да нам се и тамо придруж", каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт.

Регионални лидер у приређивању игара на срећу акцијом 'РеЗЗиклирај' жели да скрене пажњу на важност очувања животне средине. Сви који им се придруже у тој племенитој мисији, имају могућност да допринесу заштити околиша у нашој земљи, али и да за то буду награђени.

Велика еколошка акција организована је у оквиру Моззарт Теqволy Суммер Тоур-а који се током љета одржава у пет градова БиХ у сарадњи са АЦАР Евентс. На мјестима одржавања ове спортске манифестације постављени су пунктови за откуп пластичних флаша, односно ПЕТ амбалаже.

Прва станица еколошко-спортске вожње била је Требиње, друга Мостар, а трећа Бањалука. Ускоро се "РеЗЗиклирај" сели у Какањ (31. јул), те четири општине у Кантону Сарајево, док је велико финале заказано за 19. август и то током финалне ноћи Сарајево филм фестивала.

Учесници и посјетиоци ће и у овим градовима моћи да донесу пластичну амбалажу, а сви који то учине добиће пригодан поклон.

Наградно такмичење

Моззарт је организовао и наградно такмичење за најбољи "уради сам" пројекат на тему рециклаже материјала, а побједник ће освојити вриједну награду!

Придружи се једној од највећих еколошких акција у БиХ - осим што штитиш околину, учествујеш у хуманој мисији, а можеш и да освојиш награду!

Рок за пријаву пројекта је 19. август, кад се одржава задњи дан Моззарт Теqволy Суммер Тоур-а. Пријаве са фотографијама пројекта сви заинтересовани могу да пошаљу на адресу прбих@моззартбет.цом, са назнаком "Реззиклирај с Моззартом". Имена побједника биће проглашена до 31. августа. РеЗЗиклирај и вриједне награде освајај!

(БН)



Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милош

25.07.2022 14:56

Све похвале

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФИН ПОЦЕТАК

25.07.2022 21:12

МА ДАЈТЕ. НЕМА ТУ ВАЈДЕ ДОК СЕ КАЗНЕ ДРАСТИЦНЕ НЕ УВЕДУ. ДАНАС СЕ У СВИЈЕТУ КУЛТУРА МЈЕРИ ПО ОДНОСУ ПРЕМА СМЕЦУ БАЦИС ПАПИР НА УЛИЦУ У СИНГАПУРУ И КАЗНИЦА ФИНО 1000 ДОЛАРА. КОД НАС. ДА СТАВИС КАНТУ ЗА ПЛАСТИКУ НИКО ЗИВ У ЊУ НЕ БИ БАЦИО ПЛАСТИЦНУ ФЛАСУ. А ДА НЕКУ ПИВАРУ НАТЈЕРАС ДА СКУПЉА И РЕЦИКЛИРА АЛУМИНИЈСКЕ БОЦЕ ИЛИНДА ОД ПИВСКОГ ОТПАДА ПРОУЗВОДИ ВЈЕСТАЦКО ДЈУБРИВО. Е ТО НИ У СНУ. СРЕДЊИ ВИЈЕК СМО МИ.