Banjalučani se priključili akciji „ReZZikliraj“

Banjalučani se priključili akciji „ReZZikliraj“ na Trgu Krajine.

Republika Srpska 25.07.2022 | 16:15
Banjalučani se priključili akciji „ReZZikliraj“

Ekološka kampanja kompanije Mozzart izazvala veliki interes.

Proteklog vikenda velika ekološka akcija kompanije Mozzart "ReZZikliraj" nastavljena je u Banjaluci. Ova društveno odgovorna kampanja na Trgu Krajine privukla je veliku pažnju posjetilaca koji su donosili plastičnu ambalažu, a zauzvrat su dobijali poklone.

Tako je za samo nekoliko sati sakupljena veća količina plastike koju će predstavnici Mozzarta odnijeti na reciklažu, a dobijeni novac će proslijediti u humanitarne svrhe.

"Veoma smo zadovoljni odazivom posjetilaca na Trgu Krajine. Veliki broj naših sugrađana nam se pridružio u misiji očuvanja životne sredine, a mi smo ih nagradili prigodnim poklonima. Naš ekološki karavan uskoro se seli u Kakanj i Sarajevo, pa pozivamo stanovnike ovih gradova da nam se i tamo pridruž", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću akcijom 'ReZZikliraj' želi da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Svi koji im se pridruže u toj plemenitoj misiji, imaju mogućnost da doprinesu zaštiti okoliša u našoj zemlji, ali i da za to budu nagrađeni.

Velika ekološka akcija organizovana je u okviru Mozzart Teqvoly Summer Tour-a koji se tokom ljeta održava u pet gradova BiH u saradnji sa ACAR Events. Na mjestima održavanja ove sportske manifestacije postavljeni su punktovi za otkup plastičnih flaša, odnosno PET ambalaže.

Prva stanica ekološko-sportske vožnje bila je Trebinje, druga Mostar, a treća Banjaluka. Uskoro se "ReZZikliraj" seli u Kakanj (31. jul), te četiri opštine u Kantonu Sarajevo, dok je veliko finale zakazano za 19. avgust i to tokom finalne noći Sarajevo film festivala.

Učesnici i posjetioci će i u ovim gradovima moći da donesu plastičnu ambalažu, a svi koji to učine dobiće prigodan poklon.

Nagradno takmičenje

Mozzart je organizovao i nagradno takmičenje za najbolji "uradi sam" projekat na temu reciklaže materijala, a pobjednik će osvojiti vrijednu nagradu!

Pridruži se jednoj od najvećih ekoloških akcija u BiH - osim što štitiš okolinu, učestvuješ u humanoj misiji, a možeš i da osvojiš nagradu!

Rok za prijavu projekta je 19. avgust, kad se održava zadnji dan Mozzart Teqvoly Summer Tour-a. Prijave sa fotografijama projekta svi zainteresovani mogu da pošalju na adresu [email protected], sa naznakom "Rezzikliraj s Mozzartom". Imena pobjednika biće proglašena do 31. avgusta. ReZZikliraj i vrijedne nagrade osvajaj!

(BN)



Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miloš

25.07.2022 14:56

Sve pohvale

ODGOVORITE
Name

FIN POCETAK

25.07.2022 21:12

MA DAJTE. NEMA TU VAJDE DOK SE KAZNE DRASTICNE NE UVEDU. DANAS SE U SVIJETU KULTURA MJERI PO ODNOSU PREMA SMECU BACIS PAPIR NA ULICU U SINGAPURU I KAZNICA FINO 1000 DOLARA. KOD NAS. DA STAVIS KANTU ZA PLASTIKU NIKO ZIV U NJU NE BI BACIO PLASTICNU FLASU. A DA NEKU PIVARU NATJERAS DA SKUPLJA I RECIKLIRA ALUMINIJSKE BOCE ILINDA OD PIVSKOG OTPADA PROUZVODI VJESTACKO DJUBRIVO. E TO NI U SNU. SREDNJI VIJEK SMO MI.