Ћеле код Новог Града: Кроз фудбал чувају успомену на страдалог друга

На теренима испред подручне школе „Бранко Ћопић“ у насељу Ћеле код Новог Града организован је меморијални турнир у малом фудбалу „Драган Јелисавац“. Овај спортски догађај одржава се у знак сјећања на трагично страдалог младића Драгана Јелисавца из овог новоградског насеља.

Република Српска 25.07.2022 | 14:26
Ћеле код Новог Града: Кроз фудбал чувају успомену на страдалог друга

Мјештане Ћела, Агића, Јапре, Рујишке и других сусједних села новоградске регије и шире потресла је 21.јануара 2019. године вијест да је Драган Јелисавац 23.годишњи младић из Ћела трагично страдао у бијелом свијету радећи грађевинске послове како би обезбиједио егзистенцију за себе и своју породицу.

У намјери да се успомена на друга сачува од заборава, његови пријатељи „Малог Раја“ одлучили су организовати по трећи пут меморијални турнир са циљем очувања лика и дјела како су рекли младића који је био за примјер.

 „Драган је био као један много велики пријатељ, брат,  друг... У селу је био значајан момак и многи људи су га вољели, цијенили. Помагао је много људима и за њих чинио много добре ствари, каже  Жељко Студен из омладинске групе „Мали Рај“.

На овогодишњем меморијалном турниру који је одржан на спортским теренима испред подручне школе „Бранко Ћопић“ у Ћелама код Новог Града окупило се  девет екипа које су минутом ћутања одали почаст за страдалог младића.

 „Прође трећа година од када са нама ниси, али у нашим срцима увијек Драгане ти си“ , порука је која је исписана на мајицама које су симболично носили играчи и учесници турнира. У знак вјечне успомене на Драгана Јелисавца, свједочи и мурал са његовим ликом који је осликан на зиду друштвеног дома у овом новоградском насељу.

(БН Фото: БН) 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сауцесце

25.07.2022 16:01

И лака земља ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

25.07.2022 17:19

ЖАЛОСТ ВЕЛИКА! ХВАЛА ВАМ ОМЛАДИНО ЗА ТАКАВ ЧИН СИЈЕЋАНА НА ДРУГА ВАМА СВИМА ВЕЛИКО ХВАЛА А НЕГОВОЈ ДУШИ РАЈСКИ МИР!

ОДГОВОРИТЕ