Ćele kod Novog Grada: Kroz fudbal čuvaju uspomenu na stradalog druga

Na terenima ispred područne škole „Branko Ćopić“ u naselju Ćele kod Novog Grada organizovan je memorijalni turnir u malom fudbalu „Dragan Jelisavac“. Ovaj sportski događaj održava se u znak sjećanja na tragično stradalog mladića Dragana Jelisavca iz ovog novogradskog naselja.

Republika Srpska 25.07.2022 | 14:26
Ćele kod Novog Grada: Kroz fudbal čuvaju uspomenu na stradalog druga

Mještane Ćela, Agića, Japre, Rujiške i drugih susjednih sela novogradske regije i šire potresla je 21.januara 2019. godine vijest da je Dragan Jelisavac 23.godišnji mladić iz Ćela tragično stradao u bijelom svijetu radeći građevinske poslove kako bi obezbijedio egzistenciju za sebe i svoju porodicu.

U namjeri da se uspomena na druga sačuva od zaborava, njegovi prijatelji „Malog Raja“ odlučili su organizovati po treći put memorijalni turnir sa ciljem očuvanja lika i djela kako su rekli mladića koji je bio za primjer.

 „Dragan je bio kao jedan mnogo veliki prijatelj, brat,  drug... U selu je bio značajan momak i mnogi ljudi su ga voljeli, cijenili. Pomagao je mnogo ljudima i za njih činio mnogo dobre stvari, kaže  Željko Studen iz omladinske grupe „Mali Raj“.

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru koji je održan na sportskim terenima ispred područne škole „Branko Ćopić“ u Ćelama kod Novog Grada okupilo se  devet ekipa koje su minutom ćutanja odali počast za stradalog mladića.

 „Prođe treća godina od kada sa nama nisi, ali u našim srcima uvijek Dragane ti si“ , poruka je koja je ispisana na majicama koje su simbolično nosili igrači i učesnici turnira. U znak vječne uspomene na Dragana Jelisavca, svjedoči i mural sa njegovim likom koji je oslikan na zidu društvenog doma u ovom novogradskom naselju.

(BN Foto: BN) 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Saucesce

25.07.2022 16:01

I laka zemlja ...

ODGOVORITE
Name

XL

25.07.2022 17:19

ŽALOST VELIKA! HVALA VAM OMLADINO ZA TAKAV ČIN SIJEĆANA NA DRUGA VAMA SVIMA VELIKO HVALA A NEGOVOJ DUŠI RAJSKI MIR!

ODGOVORITE