Грађани бирали и изабрали да Србија има српску владу

- Влада Србије биће скројена по мери народа, односно онако како су грађани Србије изабрали, поручио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да он није ту да испуњава било чије жеље.

Србија 25.07.2022 | 11:04
Грађани бирали и изабрали да Србија има српску владу

Коментаришући изјаву амбасадора САД Кристофера Хила да очекује прозападну владу, те упитан да ли ће му испунити жељу, Вучић је одговорио:

"Нисам ја ту да испуњавам жеље. Грађани бирају, а они су изабрали да Србија има српску владу, која ће да води рачуна о својим интерсима".

Он је навео и да му је драго што је Хил рекао да се неће мешати у избор министара, што је каже, нормално, додајући иронично да је сигуран да се ни раније амбасадори нису мешали у то, нарочито 2008. године, али и раније.

Вучић је поручио да ће Влада Србије свакако бити скројена по мери народа.

"Како су грађани дали поверење политичким странкама. Америка је велика сила, важно је да покажемо поштовање према тој земљи, али још је важније да се руководимо својим интересима", рекао је Вучић.

Додао је да је Србија на европском путу, да ће тај пут наставити, али ће чувати своје вредности и неће гасити традиционална пријатељства, по било чијем захтеву.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

25.07.2022 09:23

У избор министара се нису мјесали али у избор премијера... Мозда "А и Теби би то исло у прилог јер запад данас обозава геј политицаре"

ОДГОВОРИТЕ
Name

И не мијешају се ником

25.07.2022 09:37

Наравно да је нормално свугдје да се амбасадори не мјешавину бирање владе у некој дрзави гдје су на служби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИШЕ ОД СТО ГОДИНА

25.07.2022 09:50

"СРПСКИ УМОВИ",ПОКУШАВАЈУ ДА ИЗГРАДЕ МИТ О ВЕЛИКОМ ,СЛОБОДАРСКОМ НАРОДУ,КОЈИ ЕТО,БРАНИ ХРИШЋАНСТВО! САМО ДА ПОКУШАЈУ ИЗБРИСАТИ ИЛИ БАРЕМ УМАЊИТИ,ЧИЊЕНИЦУ ДА СУ "СРБИ"ОДНОСНО ЦРКВА И ВЕЛЕМОЖЕ ПЕТСТО ГОДИНА СЛУЖИЛИ ОТОМАНИМА КАО "МАЉ ПРОТИВ КРСТА"! У УСПУТ НАРАВНО ДА ПРИСВОЈЕ ПРОСТОРЕ И ТЕТИТОРИЈУ ,НА КОЈУ СУ ЗА ТИХ ПЕТСТО ГОДИНА ПРИХВАЋЕНЕ ИЗБЈЕГЛИЦЕ,КОЈЕ ОТЈЕРАШЕ "ПРАВИ СРБИ"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

25.07.2022 11:13

Богте наградијо преседнице Александру Вуцицу стоси изабро праву страну србску и да водис србску политику и поносну србску дрзаву Србију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

25.07.2022 11:25

То је једини исправни пут .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотона

25.07.2022 12:28

Енглез је опет Србима устројио дрзаву..Мора неко кад Срби сами нису сложни ..Новац и власт им је преча од слоге..А на крају новац и власт све одведе у ропство а Аганлија захтијева попис виђенијих кнежева да их награди ..Па опет Србине 500 година сањај слободу..Неке Аганлије се зову Ахмет а неки Анте..Оба чекају прилику

ОДГОВОРИТЕ