Građani birali i izabrali da Srbija ima srpsku vladu

- Vlada Srbije biće skrojena po meri naroda, odnosno onako kako su građani Srbije izabrali, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da on nije tu da ispunjava bilo čije želje.

Srbija 25.07.2022 | 11:04
Građani birali i izabrali da Srbija ima srpsku vladu

Komentarišući izjavu ambasadora SAD Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu, te upitan da li će mu ispuniti želju, Vučić je odgovorio:

"Nisam ja tu da ispunjavam želje. Građani biraju, a oni su izabrali da Srbija ima srpsku vladu, koja će da vodi računa o svojim intersima".

On je naveo i da mu je drago što je Hil rekao da se neće mešati u izbor ministara, što je kaže, normalno, dodajući ironično da je siguran da se ni ranije ambasadori nisu mešali u to, naročito 2008. godine, ali i ranije.

Vučić je poručio da će Vlada Srbije svakako biti skrojena po meri naroda.

"Kako su građani dali poverenje političkim strankama. Amerika je velika sila, važno je da pokažemo poštovanje prema toj zemlji, ali još je važnije da se rukovodimo svojim interesima", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija na evropskom putu, da će taj put nastaviti, ali će čuvati svoje vrednosti i neće gasiti tradicionalna prijateljstva, po bilo čijem zahtevu.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MeNAGER

25.07.2022 09:23

U izbor ministara se nisu mjesali ali u izbor premijera... Mozda "A i Tebi bi to islo u prilog jer zapad danas obozava gej politicare"

ODGOVORITE
Name

I ne miješaju se nikom

25.07.2022 09:37

Naravno da je normalno svugdje da se ambasadori ne mješavinu biranje vlade u nekoj drzavi gdje su na službi.

ODGOVORITE
Name

VIŠE OD STO GODINA

25.07.2022 09:50

"SRPSKI UMOVI",POKUŠAVAJU DA IZGRADE MIT O VELIKOM ,SLOBODARSKOM NARODU,KOJI ETO,BRANI HRIŠĆANSTVO! SAMO DA POKUŠAJU IZBRISATI ILI BAREM UMANJITI,ČINJENICU DA SU "SRBI"ODNOSNO CRKVA I VELEMOŽE PETSTO GODINA SLUŽILI OTOMANIMA KAO "MALJ PROTIV KRSTA"! U USPUT NARAVNO DA PRISVOJE PROSTORE I TETITORIJU ,NA KOJU SU ZA TIH PETSTO GODINA PRIHVAĆENE IZBJEGLICE,KOJE OTJERAŠE "PRAVI SRBI"!!!

ODGOVORITE
Name

klokan

25.07.2022 11:13

Bogte nagradijo presednice Aleksandru Vucicu stosi izabro pravu stranu srbsku i da vodis srbsku politiku i ponosnu srbsku drzavu Srbiju

ODGOVORITE
Name

ok

25.07.2022 11:25

To je jedini ispravni put .

ODGOVORITE
Name

Sotona

25.07.2022 12:28

Englez je opet Srbima ustrojio drzavu..Mora neko kad Srbi sami nisu složni ..Novac i vlast im je preča od sloge..A na kraju novac i vlast sve odvede u ropstvo a Aganlija zahtijeva popis viđenijih kneževa da ih nagradi ..Pa opet Srbine 500 godina sanjaj slobodu..Neke Aganlije se zovu Ahmet a neki Ante..Oba čekaju priliku

ODGOVORITE