Потрес код Петриње 4 степена по Рихтеру

На подручју Петриње у Хрватској данас је регистрован земљотрес јачине четири степена по Рихтеровој скали, саопштио је Европски медитерански сеизмолошки центар /ЕМСЦ/.

Регион 24.07.2022 | 13:11
Потрес код Петриње 4 степена по Рихтеру

Према истом извору, потрес је затресао тло на Банији у 12.33, а епицентар је био 14 километара југозападно од Петриње, на дубини од пет километара.

Читаоци сервиса ЕМСЦ-а написали су да је "јако грунуло" и да је "дуго тресло, чак вани на тераси".

"Пас се јако уплашио. Љуљала се читава кућица", "Посуђе је зазвонило. Врло неугодан осјећај", нека су од искустава становника Петриње и околине.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бања Лука

24.07.2022 12:57

Свакако усташе нису ни прошли потрес ништа санирали...Баве се Бошњацима и Вучићем.. Имају преча посла од народа.Да им је окупирати Босну и Србију а нису у стању ни пар кућа поправити.Згадили сте се свима /Србима и Бошњацима/Путин ће вас згазити ко мрава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

книн

24.07.2022 14:25

Небрига то пленковица за земљотрес, он иде сутра у херцеговину приватно,без протокола и најаве.А преседник србије Вуциц није могао без протокола приватно одати поцаст у јасеновцу зртвама устаског злоцина над српским и осталим народима иако се био најавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

24.07.2022 15:45

Па далеко је то од Костајнице,мислие климоглавци и додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

24.07.2022 16:27

Сеизмичка активност и расједи који су постали активни не познају политику, они имају своје геолошко вријеме које само они знају и драги Бог. И Бања Лука је на истом покупском расједу као и Петриња и иде даље све до Албаније и Западног Егеја. Кад се ови јужно тресу, тресе се и Петриња, кад се Алпе тресу тресе се и све низводно Савом. Кад се тресе Петриња, тресе је и јужни дио Загреба. А кад се тресе Словенија, тресе се и Тузла и Чачак. Алпе су геолошки 'најмлађе', а водни токови најдубљи и до 100км у дубину. Корупција је свагдје највећа штеточина, а храни се национализмима и тако скоро цијели вијек, а памети ниоткуда.

ОДГОВОРИТЕ