Potres kod Petrinje 4 stepena po Rihteru

Na području Petrinje u Hrvatskoj danas je registrovan zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar /EMSC/.

Region 24.07.2022 | 13:11
Potres kod Petrinje 4 stepena po Rihteru

Prema istom izvoru, potres je zatresao tlo na Baniji u 12.33, a epicentar je bio 14 kilometara jugozapadno od Petrinje, na dubini od pet kilometara.

Čitaoci servisa EMSC-a napisali su da je "jako grunulo" i da je "dugo treslo, čak vani na terasi".

"Pas se jako uplašio. Ljuljala se čitava kućica", "Posuđe je zazvonilo. Vrlo neugodan osjećaj", neka su od iskustava stanovnika Petrinje i okoline.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

24.07.2022 12:57

Svakako ustaše nisu ni prošli potres ništa sanirali...Bave se Bošnjacima i Vučićem.. Imaju preča posla od naroda.Da im je okupirati Bosnu i Srbiju a nisu u stanju ni par kuća popraviti.Zgadili ste se svima /Srbima i Bošnjacima/Putin će vas zgaziti ko mrava.

ODGOVORITE
Name

knin

24.07.2022 14:25

Nebriga to plenkovica za zemljotres, on ide sutra u hercegovinu privatno,bez protokola i najave.A presednik srbije Vucic nije mogao bez protokola privatno odati pocast u jasenovcu zrtvama ustaskog zlocina nad srpskim i ostalim narodima iako se bio najavio.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

24.07.2022 15:45

Pa daleko je to od Kostajnice,mislie klimoglavci i dodik

ODGOVORITE
Name

Nada

24.07.2022 16:27

Seizmička aktivnost i rasjedi koji su postali aktivni ne poznaju politiku, oni imaju svoje geološko vrijeme koje samo oni znaju i dragi Bog. I Banja Luka je na istom pokupskom rasjedu kao i Petrinja i ide dalje sve do Albanije i Zapadnog Egeja. Kad se ovi južno tresu, trese se i Petrinja, kad se Alpe tresu trese se i sve nizvodno Savom. Kad se trese Petrinja, trese je i južni dio Zagreba. A kad se trese Slovenija, trese se i Tuzla i Čačak. Alpe su geološki 'najmlađe', a vodni tokovi najdublji i do 100km u dubinu. Korupcija je svagdje najveća štetočina, a hrani se nacionalizmima i tako skoro cijeli vijek, a pameti niotkuda.

ODGOVORITE