У паду авиона на Нишићима погинули аустријски држављани

Из Тужилаштва Босне и Херцеговине су се огласили поводом пада летјелице на Нишићкој висоравни, на подручју Кантона Сарајево. Наводе како су страдале двије особе које су држављани ЕУ.

Босна и Херцеговина 23.07.2022 | 18:22
У паду авиона на Нишићима погинули аустријски држављани
 

Незванично, ријеч је о два аустријска држављанина, а њихов мали спортски авион у којем су се возили је француских регистарских ознака.

"Према првим информацијама, смртно су страдале двије особе, држављани једне од земаља ЕУ", речено је само из Тужилаштва БиХ.

Како каже искусни пилот Ведран Туце, до оваквих несрећа може лако доћи на просторима БиХ ако се узме у обзир и висока температура, те конфигурација брда.

Очевици који су примијетили ову летјелицу и у другим дијеловима овог подручја истичу како су летјели ниско, те да су се покушали приземљити више пута.

Туце претпоставља да су странци жељели разгледати и уживати у летењу због чега су и били на мањим висинама.

Истиче да постоји много разлога због чега је могло доћи до несреће, те да ће се тек након истраге моћи утврдити стварни разлог.

Из Тужилаштва додају да се дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, заједно са полицијским службеницима МУП-а КС и представницима осталих надлежних институција и агенција, упутио на локалитет Нишићке висоравни, недалеко од Сарајева, гдје је данас евидентиран пад летјелице.

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић издао је упутство за координисано дјеловање свих институција и агенција које учествују на увиђају.

Мјесто догађаја је осигурано ради провођења свих потребних истражних радњи и вјештачења.

(Клиx)

(Фото: Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Соко

23.07.2022 16:55

На крају це се открити да је у питању неки криминал био! Какво ба разгледање из авиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

23.07.2022 17:29

Па свако нормалан зна да се ови мало авиони не подижу на температури већој од 30Ц..

ОДГОВОРИТЕ