Млада учитељица открива како је била жртва УС

– Млада учитељица и најмлађи мастер разредне наставе у Републици Српској Нада Васиљевић на својој кожи је осјетила сав уцјењивачки и политички мотивисан однос при запошљавању Основној школи “Бранко Радичевић” у Бањалуци, гдје није добила посао зато што није успјела да скупи 50 сигурних гласова за министарку Наталију Тривић и њену Уједињену Српску.

Република Српска 22.07.2022 | 21:25
Млада учитељица открива како је била жртва УС

Како је Васиљевићева испричала у подцасту “Претрес”, након двије и по године на замјени, ова млада учитељица добила је отказ, јер се није „показала“ на локалним изборима 2020. године и није могла поднијети притиске да се бори за гласове Уједињене Српске.

“Учитељица коју сам двије и по године мијењала јер се “снашла” у другој земљи дала је отказ и ја сам ту видјела прилику за рјешавање свог статуса. Отишла сам код директора школе Синише Рендића да попричамо и он је рекао да је једини пут учлањење у његову партију, у Уједињену Српску, а да се њега ништа не пита, него искључиво Наталија Тривић и њена савјетница Енеа Хотић”, испричала је Васиљевићева у подцасту.

Она каже да је сматрала да се након двије и по године довољно доказала и да је сматрала да заслужује ово радно мјесто, јер је остварила завидне резултате у раду са дјецом и добру комуникацију са родитељима, те да има све све компетенције потребне за једног учитеља у 21. вијеку.

Министарка има рјешење за све проблеме

Васиљевићева говори да се тако раније добијао посао, а да је сада политика пресудила.

“Након толико добрих резултата, сада сам “спала” на то да морам у политику. Да сам хтјела, не бих се образовала да радим у школи. Разочарана сам. Први мој задатак био би да се састанем са министарком Тривић и њеном савјетницом. Директор је дао мој број министарки и представио ме као потенцијалног сакупљача гласова. Састала сам се са њима у једном ресторану.

Тада сам упознала Тривићку и она ми је рекла да има рјешење за мој проблем, али да је мој задатак да скупим 50 сигурних гласова, а да се ја потрудим да скупим 70 гласова, за случај да неко изда. Хотићева је рекла да ће ме “гурати” да будем примљена на то радно мјесто само ако се покажем”, рекла је млада учитељица.

Она каже да мора размислити о свему, али да су одмах кренули притисци да осигура гласове.

“Знала сам да то не могу да урадим јер немам компетенције ни афинитете да се тиме бавим. Као најмлађи мастер разредне наставе у Републици Српској, сматрам да не смијем спасти тако ниско да скупљам гласове људима чији је статус, васпитни и образовни, под знаком питања. Нисам прихватила, а онда су услиједили притисци диркетора који ме често позивао са часа како би ми рекао да ја то морам урадити јер иначе нећу задржати посао. Нисам знала шта да радим, а нисам жељела да останем без посла и без дјеце за коју сам се толико везала”, каже она.

У партију се, каже, није учланила, али је под притиском ипак покушала да скупља гласове.

“Хотићева ме додала у те групе и приморавала да радим на томе. Када су видјели да ја то не могу, појавио се кандидат за моје радно мјесто. Рекли су ми да постоји учитељица која је технолошки вишак која је требало да дође на моје мјесто. Рекли су ми да је она “наша” страначка учитељица и да ће се добро показати ако ја не успијем.

У септембру 2020. године сам позвана код директора да чујем добру и лошу вијест. Лоша је да нећу добити уговор, али да су они добри толико да ће ме пребацити у друго одјељење под условом да сакупим то што се од мене тражи. Не знам како сам изашла из његове канцеларије. Пребацују ме у други разред само зато што се појавио неко ко је бољи сакупљач гласова. То је било средство притиска да ме натјерају”, каже она.

Неочекована подршка стигла, али је није спасила од отказа

Васиљевићева каже да јој је директор тада рекао да од понедјељка долази та учитељица на моје мјесто.

“Јавила сам се тада родитељима дјеце да их обавијестим о томе да ће доћи нова, а они су бурно реаговали и морам рећи да то нисам очекивала. Дали су ми велику подршку. Сачекали су ме испред школе и питали шта се десило. Рекла сам им шта се дешава и због чега нисам задржала то радно мјесто. Они су се договорили да ће ме подржати и затражили су разговор са директором, а ученици су рекли да ће изаћи на протесте. То су мала дјеца и мислила сам да су они моја подршка, али да то неће моћи да се уради”, каже она.

Иако је послије тога ипак остала без посла, она каже да јој је подршка родитеља и дјеце највећа побједа.

“То што су дјеца урадила, тај бунт њих и како су их подржали родитељи, највећи је доказ мог професионалног успјеха. Нисам данас запослена, на бироу сам, радим по потреби, када се укаже прилика, када нека учитељица оде на боловање. Била сам на многим конкурсима, али гдје год дођем, кажу: То је она учитељица из новина”, каже она.

(Цапитал Фото: Yутубе)

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Куралија Кривиц

22.07.2022 20:03

Стевандицева секта отима гдје год мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

23.07.2022 06:13

Зар оваквом младом кадру не дати сансу за развој? Срамота!

Name

Лактаси

23.07.2022 06:56

,,,,БРАВО,,,, за министарку просвјете и културе јели то цасна институција коју воде лопови и криминслци којима није циљ образовање и васпитавање омладине вец само да секта црвена задрзи власт образовање је мање битно

Name

Борис

23.07.2022 08:19

Законом бих забранио да политички активне личности и чланови било које странке не смију бити директори било које државне институције, као ни чланови управних одбора. Онда би политичари размишљали другачије од самог ухљебљавања и узимања огромних количина државног новца

Name

Фуууј

23.07.2022 11:44

Лопов из црвеног комбија

Name

Посматрач

23.07.2022 14:32

У ПДП сада. Ту ти је загарантовано...

Name

Гавро

22.07.2022 20:05

Када је министарка у питању све је за оцекивати. Гази све пред собом. Провјерено

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОВО ЈЕ ПОГУБНО

22.07.2022 20:45

ГДЈЕ ОВО СВЕ ВОДИ....

Name

Борац

22.07.2022 20:46

У Бјељини професорица је морала донети 100 лицни карти петру дјокицу за посао.

Name

ОМГ

22.07.2022 20:53

Па док свака будала буде вјеровала по двије и више година као ти,нама нема спаса,сами пристајете на такве ставри па када вас намагарче треба сви да кукамо за вама.Испричала си своју срамоту,и не само своју,тако као ти продје 80% омладине,која на изборима упорно ради бап то што и ти,скупља гласове да би они владали.Систем господјице није добар тај који си и ти сама градила,двије по двије ови се бахате 20 година.

Name

БИТНИ ГЛАСОВИ И ЛОВА

22.07.2022 20:54

ТО ЈЕ ЗАЛОСНО УМЈЕСТО ПРЕКО БИРОА ДА ТРАЗИС ПОСАО ТИ МОРАС ПРЕКО СТРАНКЕ, ИЛИ НОВЦА 20 000КМ. НЕМА ВЕЗЕ КОИ ФАКУЛТЕТ ЗАВРСИО ПРИВАТНИ КУПИО РАТАМА ИЛИ ДРЗАВНИ РЕДОВНО ЗАВРСИО.

Name

Вања

22.07.2022 21:35

Наталија Тривић БЛ старлета и сви је знају као жену лаког морала.Питајте мало ове старије момке по БЛ била предмет потсмијаванха. Купила неки офрље приватни факултет у БГ и то да буде министар образовања. Може код Стевандица који је доктор постао са црвеном беретком на глави у Сколском дому. Факултет у рату видио неколико пута.

Name

Ре Вања

23.07.2022 06:23

Наталијина мајка је учитељица и вјерујем да је све три кћерке добро одгојила. Истина је да нису завршиле високе школе, да нису биле ни неки ђаци, али Боже мој, лоши ђаци су увек светом владали.

Name

@Вања

23.07.2022 08:24

Па ако министарка тако преферира мозда би требали кренути са образовањем одзада. Не мислим оно, него кренути са факултетским образовањем па лагано специјалозорати са основним..

Name

Ре ре Вања .

23.07.2022 09:59

Видјели смо прије пар дана резултате тога одгоја код кцерке Ирене , тр. оне ликусе која гања ајкулу са кумом.

Name

Раајко

22.07.2022 20:10

Рекао је предсједник ничега да није важно колико знаш већ да си члан СНСД -а. Тужна слика наше државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

22.07.2022 20:20

Тачно. Рекао је да можеш бити најбољи студент али све је дзаба ако немаш партијску књижицу. Свака част овој младој жени која није хтјела да се понизи. Будућност припада људима попут ње.

Name

Приједорцанин М.

23.07.2022 05:15

За Вању.У праву си 100%.

Name

Да

23.07.2022 07:24

Морају сви слусати великог бају или бога како неки казу дзаба знање и образовање ако ниси у правој тј њиховој странци ал јос мало па це их вецина морати крити којој странци припадају

Name

БАЊА ЛУКА

22.07.2022 20:11

ДА ЈЕ ОВО ПРАВНА ДРЖАВА, ДА ИМА МОРАЛНИХ И ПРОФЕСИОНАЛНИХ ТУЖИЛАЦА ОНИ БИ МОРАЛИ, ПО ОСНОВУ ВАЖЕЧЕГ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА ПРОВЕСТИ ПОСТУПАК ПРОВЈЕРЕ И ПОКРЕНУТИ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК ПРОТИВ НАТАЛИЈЕ ТРИВИЋ КОЈА ЈЕ ВЕЋ МОРАЛА ЗБОГ СЛИЧНИХ ИЛИ ИСТИХ СТВАРИ БИТИ НА ТУЊИЦАМА.... ТУЖНО И ЖАЛОСНО ДО БОЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно.

23.07.2022 06:04

Па да је ово , иоле, правна дрзава , особе попут Наталије ( са купљеним папиром од факса ) не би ни могле радити на том мјесту и сл. него бити спремацица или хигијеницарка у некој установи . Тотални суноврат .

Name

Да

23.07.2022 07:28

Али код нас влада закон који је донио Баја из Бакинаца јер се он за све пита ови сто су на функцијама су ту само да попуне радна мјеста и у питању расподјела фотеља по заслузи а не образовању као сто је слуцај Костадина Васица

Name

+

22.07.2022 20:11

СТРАНАЧКИ ИДИОТИ СУ ТО. ТО ЈЕ ШЉАМ ЉУДСКИ. ТАКО ФУНКЦИОНИШЕ МНОГО ТОГ У РС ОВИХ 17 ГОДИНА СА СНСД УС. БИЋЕ ПОСЛА ЗА ПОШТЕНЕ ЉУДЕ. 2 ОКТОБРА БИРАМО ДРУГЕ НОРМАЛНЕ ЉУДЕ ЗА ВОЂЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

23.07.2022 06:11

У октобру ће се опет побиједити снсд(малим словима,јер не заслужују велика).Народ је глуп и гладаће исто.У ус,посланик градске скупштине има 5 и полугодиште 6 разреда основне школе.Министарка завршила "уличну" школу.Образовани и паметни се повукли у илегалу.

Name

Мико

22.07.2022 20:12

Ништа необично, па она Стевановић ка посланик у н. Скупштини р. Српске је организовала запошљава је оних у д здравља и другим установама у з ворнику који су јој обезбедили 60.гласова.то сви од Зв. Према шепку и дан данас коментари, али је жива истина, јер сам и сам био питан да гласам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2022 20:47

Тако је и у дому здравља Бјељина.

Name

БАЊАЛУЦАНИН

22.07.2022 20:16

Министрица која не зна разлику измедју квадра и коцке... Ста висе ту реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2022 10:01

Па није зена исла у сколу да би то знала .

Name

Драга

22.07.2022 20:17

Надо, није ово земља за поштене. И мени су пре 17 година кад сам био студент тразили исти број, за другу особу и странку. Напустио земљу, сацувао своје самопостовање, достојанство и слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

22.07.2022 20:22

Осетили смо то на својој кожи. Штрајковали, БН тв све пропратила и све узалуд. То је шљам који не могу гледати очима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.07.2022 07:33

Ова власт је најгори сљам који је могао да задеси нас народ ,све покрадосе, покуповасе како гласове тако и посланике и све се код њих своди на криминсмал и корупцију

Name

Мирослав

22.07.2022 20:22

Да је памети, министрица би сама морала отици, јер је проваљена, или мора бити истерана из министарства. То би било нормално, све друго је неговање будала на дрзавним јаслама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.07.2022 20:33

Немам више снаге коментарисати, ионако је то само губљење времена. Никакве вајде од тога. Недај се учитељице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.07.2022 20:54

Сви који подрзавају УС и СНСД, подрзавају и овакво насиље и уцјене над људима, а требали би се поносит оваквим младим људима који хоце овде да раде и да успију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2022 06:33

То је тацно. Сви који их подрзавају, подрзавају и овакво понасање. Али, да смо правна дрзава, да вас директор или министар уцјењују, па то би у сваком нормалном сруству било казњиво. Влада ради као мафијаси, уцјењује људе. ИМА ЛИ КО у РС ДА ПОДИЗЕ ОПТУЗНИЦЕ ЗБОГ ОВАКВИХ ПОНАСАЊА? Хоце на силу и превару да владају. Фуј!

Name

Раде

22.07.2022 20:55

И треба вам овако нек вам церке сире ноге криминалцима и лоповима маму вам лоповску докле сте нас довели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

22.07.2022 21:00

Добили смо по стоју шта нас брига за просвјетом, имају дјеца тик ток, а ми ћемо ако не дај Боже затреба добити још по 50...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тута Бугарин

22.07.2022 21:07

Некада је на зидовима учионица била обавезна слика друга Тита. Сада би требало да буде постављена министарке Тривић. То би била инспирација дјеци да боље уче, да знају да је пут до успјеха "трновит". Директоре и већину запослених би подсјећало на то - како су дошли до функције и запослења. Стевандић не долази у обзир јер је сувише ружан и љигавац. Наталија је једино рјешење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

22.07.2022 21:23

Е видиш мала како си ти безобразна! Да си успјела сакупити те сигурне гласове и на основу тога добити посао онда би све било у реду. Откуд ти тако поштена са њима у ресторану. Наталија ради на својој каријери и то је легитимно. Ако успије, капа доље! До нас је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

22.07.2022 21:35

Зато је Наталија запослила конобарицу у министарство просвјете као правницу мош мислит сељанчура незна просто просирену реченицу саставити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУЛИ - АВГУСТ

23.07.2022 04:52

ПОД ХИТНО ПОКРЕНУТИ ПРИТУЗБУ ЦИКУ ДА СЕ ТАКВИМ ЗАБРАНИ ИЗЛАЗАК НА ИЗБОРЕ.ПОДНИЈЕТИ КЕИВИЦНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ СВИХ КОЈИ ДАЈУ И КОЈИ САКУПЉАЈУ ГЛАСОВЕ.У БРЦКО ДИСТРИКТУ СУ ПРАВОСНАЗНО ОСУДЈЕНИ ЦЛАНОВИ ЦАВИЦЕВОГ ДНС КОЈИ СУ ЛАЗНО ПРИКУОЉАЛИ ГЛАСОВЕ НА ПРЕТХОДНИМ ИЗБОРИМА.ЕТО КО НАМ РАДИ У ПРОСВЈЕТИ.СРАМОТА АКО СЕ ОВИ НАЗИВАЈУ СРБИМА.

Name

Зоом

23.07.2022 01:25

Сјајна учитељица, сјајан педагог, одличан и моралан човјек... Стиди се Наталија Тривић ове особе, стиди се и кад не будес министарка, стиди се и кад одеш у пензију.... Ста раде поштеном народу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

23.07.2022 05:19

Па то је тако свугдје добој је такав сав нема ко да то прати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пп с

23.07.2022 05:25

То сви.раде сви.су.ицје је и.послом.морајх да.скупе.по.одредјен.број.глqласовq

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

23.07.2022 05:44

Ко год тражи посао на такав начин,да богда га никад не добио. Због таквих ствари око дјечијег запослења не причам данас са пола комшилука. Што је нај горе у свему томе то је постало нормално а мене гледају као чудака. Дно дна и друшва и омладине и сигуран пут у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

23.07.2022 05:57

У саваком граду у РС ако хоцес посао или да те непрогласе технолиским виском морас скупити гласове, без разлике какав је твој социјални статус,какав си радник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

23.07.2022 06:57

Ипак има разлике. Ја имам посао, никоме никад није ни пало на памет да ми трази гласове или слицно, јер радим у приватној фирми која не би могла 2 дана без мене. Најлаксе је бити уцитељица и гањати дрзавни посао. Заврси факултет, или занат, као цовјек, па да видис како има посла. Наса омладина бира сто лаксе, па све конта средице се посао касније. Кад среде све супер, а кад не среде, правац новине.

Name

Ре

23.07.2022 06:58

Па не морас, нису криминалци господари масих судбина. Није директор власник те сколе нити је министарка у влади најсиромасније и најназаднијре земље у региону и Европи

Name

Сагитариус

23.07.2022 06:10

Ово је нажалост наша стварност, и наша свакодневница, због које нам омладина одавде бјежи у свијет главом без обзира. Народе, можемо ако смо јединствени у октобру све ово радикално да промијенимо, и да од РС направимо земљу у којој ће да завлада правна држава, гдје ће закон да буде исти за све, и гдје неће бити уцјена, мита и корупције на државном нивоу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељица

23.07.2022 06:13

СВАКА ЧАСТ ОВОЈ МЛАДОЈ ЖЕНИ ШТО ЈЕ ИМАЛА ХРАБРОСТИ И ЈАВНО ИСТУПИЛА И ШТО ИМА СВОЈ ПОНОС .... НАЖАЛОСТ НИЈЕ ТО САМО СЛУЧАЈ СА МИНИСТРИЦОМ ПРОСВЈЕТЕ , ТАКО СВИ МИНИСТРИ РАДЕ , МОЖЕ ИМ СЕ ЗАТО ШТО СУ ПОДИЈЕЛИЛИ СВЕ ЈАВНЕ УСТАНОВЕ И ПРЕДУЗЕЋА ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА КАО ДА ЈЕ ЊИХОВА ЋАЋОВИНА И ОНДА УСЛОВЉАВАЈУ МЛАДЕ ЉУДЕ КОЈИ НАРАВНО ТРЕБАЈУ ПОСАО НЕ МОГУ ЧИТАВ ЖИВОТ БИТИ НА ГРБАЧИ РОДИТЕЉА , МОРАЈУ БИТИ ПОНИЗНИ ОНИМА КОЈИ СУ НЕПИСМЕНИЈИ ОД ЊИХ , СРАМОТА , ТУЖНО И РУЖНО ......БИРО ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ НИКАД НИЈЕ НИ БИО ТО КАКО СЕ НАЗИВА ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВО ОДГОВОРА

23.07.2022 06:24

ЗАСТО ОМЛАДИНА БЈЕЗИ ИЗ ДРЗАВЕ САДА ВАМ ЈЕ ЈАСНИЈЕ. ВЛАСТ ЈЕ ГРОБАРСКО ПРЕДУЗЕЦЕ И ОВА МАТРИЦА ЈЕ СВУДА ИСТА. ХОЦЕС ПОСАО...ПАРЕ, ГЛАСВИ...ПАРЕ, ГЛАСОВИ.. ПА ПОСЛЕ ИЗБОРА ОТКАЗИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@

23.07.2022 06:33

Млада. Си. Школована. Кофер. У руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки чо'ек

23.07.2022 08:07

Ма немојте касти. Кофер у руке? Јел да ослободи простор за тебе и такве попут тебе? Дјевојка је рођена овдје, одрасла и школовала се у Републици Српској и има право да ради у својој земљи и гради исту а не туђу. Родитељи су јој се жртвовали за ову републику баш као и моји родитељи и фамилија. Животе дали за Републику Српску, крв пролијевали по чукама, дијелове тијела остављали, рањавани, и сад треба да одселимо да би вама био спокој? Па срам те било паразиту, корову, непријатељу Срба, олошу и фукаро режимска. Своме дјетету спакуј кофер и пошаљи га вани смраду распали. Фуј гадите ми се режимлије презирем вас до мјере да би вас све редом без трунке гриже савјести...

Name

@@@

23.07.2022 11:03

"Своме дјетету спакуј кофер и пошаљи га вани смраду распали." Вец јесам, и ста сад? Како си глуп...

Name

Ре неки чоек

23.07.2022 14:28

Па вама су сви непријатељи Срба! А не видите са сте сами себи највећи непријатељи

Name

Ма то није ниста

23.07.2022 06:39

Најгоре је кад тразе гласове и поред тога ону ствар. Ја сам скупила гласове и сваки мјесец плацала по 5% од плате странци, а онда су тразили оно. То нисам дала и добила сам отказ. Добро си просла… Ја јос нисам досла до себе, они у врху као да су сви на неким дрогама и муски и зенски, све напаљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЕТРЕН

23.07.2022 15:26

Које оно? Будите прецизни! Оно од ње или оно од њега?

Name

мислим

23.07.2022 06:59

Крив народ пристаје на лоповлуке а ако не успије тад се јавља.Сви смо ми дјубрад и без нас неби могли мафијаси да управљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

23.07.2022 07:02

Узасно ста се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За уцитељицу

23.07.2022 07:06

Драга дјевојком, видим си честита и поштена особа. Купи птње И у Њемачку. На сваком ћошку траже се васпитаци за дјецу. Уз мало труда можеш се до школовати да будеш и овдје уцитељица у њемачким школама. Држава све плаћа. Дакле, кад подјес не окрећи се. Опрости се од својих најдражих, све остало заборави сто пре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасам

23.07.2022 08:51

Мама нек ти купи прње и ти са њом мишу режимски

Name

РЕ

24.07.2022 11:56

Какве прње сељацино резимска?То и јесте циљ владајуце мафије,да растјера све образоване и способне који не мисле као они,само да би ти идиоти опстали на власти и наставили даље да пљацкају овај народ.Мафији се треба супроставити а не бјезати.Зато,свака цаст овој дјевојци.

Name

Тнт

23.07.2022 07:12

Није само Стевандић, ту је и Милорад и Петар, Селак, Нешић...људи који су нас задужили да послије октобра иду у затворе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

23.07.2022 10:53

Ова се мало била учланила у странку па мало није... Исто као што је МАЛО СКУПЉАЛА гласове. Није јој први пут да је у насловима, истражите претходне приче. Будимо реални, не би она ни ту замјену добила "на чистака"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

23.07.2022 17:54

Ненад стевандиц познати Папак који се продао за новац и издао партију у којој је био па да се њему вјерује тако би продао и тату и мати за новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвеле

24.07.2022 04:29

Да ли игдје у свијету има да министар просвете може бити особа која благе везе нема о образовању.Кадрови Стевандићеве партије су ужасавајући,Тривићка,буздован Коле Васић,токмак Миладин Радовић,...и сл.

ОДГОВОРИТЕ