Mlada učiteljica otkriva kako je bila žrtva US

– Mlada učiteljica i najmlađi master razredne nastave u Republici Srpskoj Nada Vasiljević na svojoj koži je osjetila sav ucjenjivački i politički motivisan odnos pri zapošljavanju Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Banjaluci, gdje nije dobila posao zato što nije uspjela da skupi 50 sigurnih glasova za ministarku Nataliju Trivić i njenu Ujedinjenu Srpsku.

Republika Srpska 22.07.2022 | 21:25
Mlada učiteljica otkriva kako je bila žrtva US

Kako je Vasiljevićeva ispričala u podcastu “Pretres”, nakon dvije i po godine na zamjeni, ova mlada učiteljica dobila je otkaz, jer se nije „pokazala“ na lokalnim izborima 2020. godine i nije mogla podnijeti pritiske da se bori za glasove Ujedinjene Srpske.

“Učiteljica koju sam dvije i po godine mijenjala jer se “snašla” u drugoj zemlji dala je otkaz i ja sam tu vidjela priliku za rješavanje svog statusa. Otišla sam kod direktora škole Siniše Rendića da popričamo i on je rekao da je jedini put učlanjenje u njegovu partiju, u Ujedinjenu Srpsku, a da se njega ništa ne pita, nego isključivo Natalija Trivić i njena savjetnica Enea Hotić”, ispričala je Vasiljevićeva u podcastu.

Ona kaže da je smatrala da se nakon dvije i po godine dovoljno dokazala i da je smatrala da zaslužuje ovo radno mjesto, jer je ostvarila zavidne rezultate u radu sa djecom i dobru komunikaciju sa roditeljima, te da ima sve sve kompetencije potrebne za jednog učitelja u 21. vijeku.

Ministarka ima rješenje za sve probleme

Vasiljevićeva govori da se tako ranije dobijao posao, a da je sada politika presudila.

“Nakon toliko dobrih rezultata, sada sam “spala” na to da moram u politiku. Da sam htjela, ne bih se obrazovala da radim u školi. Razočarana sam. Prvi moj zadatak bio bi da se sastanem sa ministarkom Trivić i njenom savjetnicom. Direktor je dao moj broj ministarki i predstavio me kao potencijalnog sakupljača glasova. Sastala sam se sa njima u jednom restoranu.

Tada sam upoznala Trivićku i ona mi je rekla da ima rješenje za moj problem, ali da je moj zadatak da skupim 50 sigurnih glasova, a da se ja potrudim da skupim 70 glasova, za slučaj da neko izda. Hotićeva je rekla da će me “gurati” da budem primljena na to radno mjesto samo ako se pokažem”, rekla je mlada učiteljica.

Ona kaže da mora razmisliti o svemu, ali da su odmah krenuli pritisci da osigura glasove.

“Znala sam da to ne mogu da uradim jer nemam kompetencije ni afinitete da se time bavim. Kao najmlađi master razredne nastave u Republici Srpskoj, smatram da ne smijem spasti tako nisko da skupljam glasove ljudima čiji je status, vaspitni i obrazovni, pod znakom pitanja. Nisam prihvatila, a onda su uslijedili pritisci dirketora koji me često pozivao sa časa kako bi mi rekao da ja to moram uraditi jer inače neću zadržati posao. Nisam znala šta da radim, a nisam željela da ostanem bez posla i bez djece za koju sam se toliko vezala”, kaže ona.

U partiju se, kaže, nije učlanila, ali je pod pritiskom ipak pokušala da skuplja glasove.

“Hotićeva me dodala u te grupe i primoravala da radim na tome. Kada su vidjeli da ja to ne mogu, pojavio se kandidat za moje radno mjesto. Rekli su mi da postoji učiteljica koja je tehnološki višak koja je trebalo da dođe na moje mjesto. Rekli su mi da je ona “naša” stranačka učiteljica i da će se dobro pokazati ako ja ne uspijem.

U septembru 2020. godine sam pozvana kod direktora da čujem dobru i lošu vijest. Loša je da neću dobiti ugovor, ali da su oni dobri toliko da će me prebaciti u drugo odjeljenje pod uslovom da sakupim to što se od mene traži. Ne znam kako sam izašla iz njegove kancelarije. Prebacuju me u drugi razred samo zato što se pojavio neko ko je bolji sakupljač glasova. To je bilo sredstvo pritiska da me natjeraju”, kaže ona.

Neočekovana podrška stigla, ali je nije spasila od otkaza

Vasiljevićeva kaže da joj je direktor tada rekao da od ponedjeljka dolazi ta učiteljica na moje mjesto.

“Javila sam se tada roditeljima djece da ih obavijestim o tome da će doći nova, a oni su burno reagovali i moram reći da to nisam očekivala. Dali su mi veliku podršku. Sačekali su me ispred škole i pitali šta se desilo. Rekla sam im šta se dešava i zbog čega nisam zadržala to radno mjesto. Oni su se dogovorili da će me podržati i zatražili su razgovor sa direktorom, a učenici su rekli da će izaći na proteste. To su mala djeca i mislila sam da su oni moja podrška, ali da to neće moći da se uradi”, kaže ona.

Iako je poslije toga ipak ostala bez posla, ona kaže da joj je podrška roditelja i djece najveća pobjeda.

“To što su djeca uradila, taj bunt njih i kako su ih podržali roditelji, najveći je dokaz mog profesionalnog uspjeha. Nisam danas zaposlena, na birou sam, radim po potrebi, kada se ukaže prilika, kada neka učiteljica ode na bolovanje. Bila sam na mnogim konkursima, ali gdje god dođem, kažu: To je ona učiteljica iz novina”, kaže ona.

(Capital Foto: Yutube)

Komentari / 66

Ostavite komentar
Name

Kuralija Krivic

22.07.2022 20:03

Stevandiceva sekta otima gdje god moze.

ODGOVORITE
Name

Lola

23.07.2022 06:13

Zar ovakvom mladom kadru ne dati sansu za razvoj? Sramota!

Name

Laktasi

23.07.2022 06:56

,,,,BRAVO,,,, za ministarku prosvjete i kulture jeli to casna institucija koju vode lopovi i kriminslci kojima nije cilj obrazovanje i vaspitavanje omladine vec samo da sekta crvena zadrzi vlast obrazovanje je manje bitno

Name

Boris

23.07.2022 08:19

Zakonom bih zabranio da politički aktivne ličnosti i članovi bilo koje stranke ne smiju biti direktori bilo koje državne institucije, kao ni članovi upravnih odbora. Onda bi političari razmišljali drugačije od samog uhljebljavanja i uzimanja ogromnih količina državnog novca

Name

Fuuuj

23.07.2022 11:44

Lopov iz crvenog kombija

Name

Посматрач

23.07.2022 14:32

У ПДП сада. Ту ти је загарантовано...

Name

Gavro

22.07.2022 20:05

Kada je ministarka u pitanju sve je za ocekivati. Gazi sve pred sobom. Provjereno

ODGOVORITE
Name

OVO JE POGUBNO

22.07.2022 20:45

GDJE OVO SVE VODI....

Name

Borac

22.07.2022 20:46

U Bjeljini profesorica je morala doneti 100 licni karti petru djokicu za posao.

Name

OMG

22.07.2022 20:53

Pa dok svaka budala bude vjerovala po dvije i više godina kao ti,nama nema spasa,sami pristajete na takve stavri pa kada vas namagarče treba svi da kukamo za vama.Ispričala si svoju sramotu,i ne samo svoju,tako kao ti prodje 80% omladine,koja na izborima uporno radi bap to što i ti,skuplja glasove da bi oni vladali.Sistem gospodjice nije dobar taj koji si i ti sama gradila,dvije po dvije ovi se bahate 20 godina.

Name

BITNI GLASOVI I LOVA

22.07.2022 20:54

TO JE ZALOSNO UMJESTO PREKO BIROA DA TRAZIS POSAO TI MORAS PREKO STRANKE, ILI NOVCA 20 000KM. NEMA VEZE KOI FAKULTET ZAVRSIO PRIVATNI KUPIO RATAMA ILI DRZAVNI REDOVNO ZAVRSIO.

Name

Vanja

22.07.2022 21:35

Natalija Trivić BL starleta i svi je znaju kao ženu lakog morala.Pitajte malo ove starije momke po BL bila predmet potsmijavanha. Kupila neki ofrlje privatni fakultet u BG i to da bude ministar obrazovanja. Može kod Stevandica koji je doktor postao sa crvenom beretkom na glavi u Skolskom domu. Fakultet u ratu vidio nekoliko puta.

Name

Re Vanja

23.07.2022 06:23

Natalijina majka je učiteljica i vjerujem da je sve tri kćerke dobro odgojila. Istina je da nisu završile visoke škole, da nisu bile ni neki đaci, ali Bože moj, loši đaci su uvek svetom vladali.

Name

@Vanja

23.07.2022 08:24

Pa ako ministarka tako preferira mozda bi trebali krenuti sa obrazovanjem odzada. Ne mislim ono, nego krenuti sa fakultetskim obrazovanjem pa lagano specijalozorati sa osnovnim..

Name

Re re Vanja .

23.07.2022 09:59

Vidjeli smo prije par dana rezultate toga odgoja kod kcerke Irene , tr. one likuse koja ganja ajkulu sa kumom.

Name

Raajko

22.07.2022 20:10

Rekao je predsjednik ničega da nije važno koliko znaš već da si član SNSD -a. Tužna slika naše države.

ODGOVORITE
Name

Milko

22.07.2022 20:20

Tačno. Rekao je da možeš biti najbolji student ali sve je dzaba ako nemaš partijsku knjižicu. Svaka čast ovoj mladoj ženi koja nije htjela da se ponizi. Budućnost pripada ljudima poput nje.

Name

Prijedorcanin M.

23.07.2022 05:15

Za Vanju.U pravu si 100%.

Name

Da

23.07.2022 07:24

Moraju svi slusati velikog baju ili boga kako neki kazu dzaba znanje i obrazovanje ako nisi u pravoj tj njihovoj stranci al jos malo pa ce ih vecina morati kriti kojoj stranci pripadaju

Name

BANJA LUKA

22.07.2022 20:11

DA JE OVO PRAVNA DRŽAVA, DA IMA MORALNIH I PROFESIONALNIH TUŽILACA ONI BI MORALI, PO OSNOVU VAŽEČEG KRIVIČNOG ZAKONIKA PROVESTI POSTUPAK PROVJERE I POKRENUTI KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV NATALIJE TRIVIĆ KOJA JE VEĆ MORALA ZBOG SLIČNIH ILI ISTIH STVARI BITI NA TUNJICAMA.... TUŽNO I ŽALOSNO DO BOLA.

ODGOVORITE
Name

Jednostavno.

23.07.2022 06:04

Pa da je ovo , iole, pravna drzava , osobe poput Natalije ( sa kupljenim papirom od faksa ) ne bi ni mogle raditi na tom mjestu i sl. nego biti spremacica ili higijenicarka u nekoj ustanovi . Totalni sunovrat .

Name

Da

23.07.2022 07:28

Ali kod nas vlada zakon koji je donio Baja iz Bakinaca jer se on za sve pita ovi sto su na funkcijama su tu samo da popune radna mjesta i u pitanju raspodjela fotelja po zasluzi a ne obrazovanju kao sto je slucaj Kostadina Vasica

Name

+

22.07.2022 20:11

STRANAČKI IDIOTI SU TO. TO JE ŠLJAM LJUDSKI. TAKO FUNKCIONIŠE MNOGO TOG U RS OVIH 17 GODINA SA SNSD US. BIĆE POSLA ZA POŠTENE LJUDE. 2 OKTOBRA BIRAMO DRUGE NORMALNE LJUDE ZA VOĐE.

ODGOVORITE
Name

Bl

23.07.2022 06:11

U oktobru će se opet pobijediti snsd(malim slovima,jer ne zaslužuju velika).Narod je glup i gladaće isto.U us,poslanik gradske skupštine ima 5 i polugodište 6 razreda osnovne škole.Ministarka završila "uličnu" školu.Obrazovani i pametni se povukli u ilegalu.

Name

Miko

22.07.2022 20:12

Ništa neobično, pa ona Stevanović ka poslanik u n. Skupštini r. Srpske je organizovala zapošljava je onih u d zdravlja i drugim ustanovama u z vorniku koji su joj obezbedili 60.glasova.to svi od Zv. Prema šepku i dan danas komentari, ali je živa istina, jer sam i sam bio pitan da glasam

ODGOVORITE
Name

Re

22.07.2022 20:47

Tako je i u domu zdravlja Bjeljina.

Name

BANJALUCANIN

22.07.2022 20:16

Ministrica koja ne zna razliku izmedju kvadra i kocke... Sta vise tu reci

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2022 10:01

Pa nije zena isla u skolu da bi to znala .

Name

Draga

22.07.2022 20:17

Nado, nije ovo zemlja za poštene. I meni su pre 17 godina kad sam bio student trazili isti broj, za drugu osobu i stranku. Napustio zemlju, sacuvao svoje samopostovanje, dostojanstvo i slobodu.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

22.07.2022 20:22

Osetili smo to na svojoj koži. Štrajkovali, BN tv sve propratila i sve uzalud. To je šljam koji ne mogu gledati očima.

ODGOVORITE
Name

Da

23.07.2022 07:33

Ova vlast je najgori sljam koji je mogao da zadesi nas narod ,sve pokradose, pokupovase kako glasove tako i poslanike i sve se kod njih svodi na kriminsmal i korupciju

Name

Miroslav

22.07.2022 20:22

Da je pameti, ministrica bi sama morala otici, jer je provaljena, ili mora biti isterana iz ministarstva. To bi bilo normalno, sve drugo je negovanje budala na drzavnim jaslama.

ODGOVORITE
Name

Igor

22.07.2022 20:33

Nemam više snage komentarisati, ionako je to samo gubljenje vremena. Nikakve vajde od toga. Nedaj se učiteljice.

ODGOVORITE
Name

BL

22.07.2022 20:54

Svi koji podrzavaju US i SNSD, podrzavaju i ovakvo nasilje i ucjene nad ljudima, a trebali bi se ponosit ovakvim mladim ljudima koji hoce ovde da rade i da uspiju.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2022 06:33

To je tacno. Svi koji ih podrzavaju, podrzavaju i ovakvo ponasanje. Ali, da smo pravna drzava, da vas direktor ili ministar ucjenjuju, pa to bi u svakom normalnom srustvu bilo kaznjivo. Vlada radi kao mafijasi, ucjenjuje ljude. IMA LI KO u RS DA PODIZE OPTUZNICE ZBOG OVAKVIH PONASANJA? Hoce na silu i prevaru da vladaju. Fuj!

Name

Rade

22.07.2022 20:55

I treba vam ovako nek vam cerke sire noge kriminalcima i lopovima mamu vam lopovsku dokle ste nas doveli

ODGOVORITE
Name

Solun

22.07.2022 21:00

Dobili smo po stoju šta nas briga za prosvjetom, imaju djeca tik tok, a mi ćemo ako ne daj Bože zatreba dobiti još po 50...

ODGOVORITE
Name

Tuta Bugarin

22.07.2022 21:07

Nekada je na zidovima učionica bila obavezna slika druga Tita. Sada bi trebalo da bude postavljena ministarke Trivić. To bi bila inspiracija djeci da bolje uče, da znaju da je put do uspjeha "trnovit". Direktore i većinu zaposlenih bi podsjećalo na to - kako su došli do funkcije i zaposlenja. Stevandić ne dolazi u obzir jer je suviše ružan i ljigavac. Natalija je jedino rješenje.

ODGOVORITE
Name

disident

22.07.2022 21:23

E vidiš mala kako si ti bezobrazna! Da si uspjela sakupiti te sigurne glasove i na osnovu toga dobiti posao onda bi sve bilo u redu. Otkud ti tako poštena sa njima u restoranu. Natalija radi na svojoj karijeri i to je legitimno. Ako uspije, kapa dolje! Do nas je!!!

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

22.07.2022 21:35

Zato je Natalija zaposlila konobaricu u ministarstvo prosvjete kao pravnicu moš mislit seljančura nezna prosto prosirenu rečenicu sastaviti .

ODGOVORITE
Name

JULI - AVGUST

23.07.2022 04:52

POD HITNO POKRENUTI PRITUZBU CIKU DA SE TAKVIM ZABRANI IZLAZAK NA IZBORE.PODNIJETI KEIVICNE PRIJAVE PROTIV SVIH KOJI DAJU I KOJI SAKUPLJAJU GLASOVE.U BRCKO DISTRIKTU SU PRAVOSNAZNO OSUDJENI CLANOVI CAVICEVOG DNS KOJI SU LAZNO PRIKUOLJALI GLASOVE NA PRETHODNIM IZBORIMA.ETO KO NAM RADI U PROSVJETI.SRAMOTA AKO SE OVI NAZIVAJU SRBIMA.

Name

Zoom

23.07.2022 01:25

Sjajna učiteljica, sjajan pedagog, odličan i moralan čovjek... Stidi se Natalija Trivić ove osobe, stidi se i kad ne budes ministarka, stidi se i kad odeš u penziju.... Sta rade poštenom narodu....

ODGOVORITE
Name

Ha ha

23.07.2022 05:19

Pa to je tako svugdje doboj je takav sav nema ko da to prati

ODGOVORITE
Name

Pp s

23.07.2022 05:25

To svi.rade svi.su.icje je i.poslom.morajh da.skupe.po.odredjen.broj.glqlasovq

ODGOVORITE
Name

Mirkan

23.07.2022 05:44

Ko god traži posao na takav način,da bogda ga nikad ne dobio. Zbog takvih stvari oko dječijeg zaposlenja ne pričam danas sa pola komšiluka. Što je naj gore u svemu tome to je postalo normalno a mene gledaju kao čudaka. Dno dna i drušva i omladine i siguran put u propast.

ODGOVORITE
Name

Rus

23.07.2022 05:57

U savakom gradu u RS ako hoces posao ili da te neproglase tehnoliskim viskom moras skupiti glasove, bez razlike kakav je tvoj socijalni status,kakav si radnik.

ODGOVORITE
Name

Pa

23.07.2022 06:57

Ipak ima razlike. Ja imam posao, nikome nikad nije ni palo na pamet da mi trazi glasove ili slicno, jer radim u privatnoj firmi koja ne bi mogla 2 dana bez mene. Najlakse je biti uciteljica i ganjati drzavni posao. Zavrsi fakultet, ili zanat, kao covjek, pa da vidis kako ima posla. Nasa omladina bira sto lakse, pa sve konta sredice se posao kasnije. Kad srede sve super, a kad ne srede, pravac novine.

Name

Re

23.07.2022 06:58

Pa ne moras, nisu kriminalci gospodari masih sudbina. Nije direktor vlasnik te skole niti je ministarka u vladi najsiromasnije i najnazadnijre zemlje u regionu i Evropi

Name

Sagitarius

23.07.2022 06:10

Ovo je nažalost naša stvarnost, i naša svakodnevnica, zbog koje nam omladina odavde bježi u svijet glavom bez obzira. Narode, možemo ako smo jedinstveni u oktobru sve ovo radikalno da promijenimo, i da od RS napravimo zemlju u kojoj će da zavlada pravna država, gdje će zakon da bude isti za sve, i gdje neće biti ucjena, mita i korupcije na državnom nivou!

ODGOVORITE
Name

Učiteljica

23.07.2022 06:13

SVAKA ČAST OVOJ MLADOJ ŽENI ŠTO JE IMALA HRABROSTI I JAVNO ISTUPILA I ŠTO IMA SVOJ PONOS .... NAŽALOST NIJE TO SAMO SLUČAJ SA MINISTRICOM PROSVJETE , TAKO SVI MINISTRI RADE , MOŽE IM SE ZATO ŠTO SU PODIJELILI SVE JAVNE USTANOVE I PREDUZEĆA POLITIČKIM PARTIJAMA KAO DA JE NJIHOVA ĆAĆOVINA I ONDA USLOVLJAVAJU MLADE LJUDE KOJI NARAVNO TREBAJU POSAO NE MOGU ČITAV ŽIVOT BITI NA GRBAČI RODITELJA , MORAJU BITI PONIZNI ONIMA KOJI SU NEPISMENIJI OD NJIH , SRAMOTA , TUŽNO I RUŽNO ......BIRO ZA ZAPOŠLJAVANJE NIKAD NIJE NI BIO TO KAKO SE NAZIVA ....

ODGOVORITE
Name

EVO ODGOVORA

23.07.2022 06:24

ZASTO OMLADINA BJEZI IZ DRZAVE SADA VAM JE JASNIJE. VLAST JE GROBARSKO PREDUZECE I OVA MATRICA JE SVUDA ISTA. HOCES POSAO...PARE, GLASVI...PARE, GLASOVI.. PA POSLE IZBORA OTKAZI.

ODGOVORITE
Name

@@@

23.07.2022 06:33

Mlada. Si. Školovana. Kofer. U ruke.

ODGOVORITE
Name

Neki čo'ek

23.07.2022 08:07

Ma nemojte kasti. Kofer u ruke? Jel da oslobodi prostor za tebe i takve poput tebe? Djevojka je rođena ovdje, odrasla i školovala se u Republici Srpskoj i ima pravo da radi u svojoj zemlji i gradi istu a ne tuđu. Roditelji su joj se žrtvovali za ovu republiku baš kao i moji roditelji i familija. Živote dali za Republiku Srpsku, krv prolijevali po čukama, dijelove tijela ostavljali, ranjavani, i sad treba da odselimo da bi vama bio spokoj? Pa sram te bilo parazitu, korovu, neprijatelju Srba, ološu i fukaro režimska. Svome djetetu spakuj kofer i pošalji ga vani smradu raspali. Fuj gadite mi se režimlije prezirem vas do mjere da bi vas sve redom bez trunke griže savjesti...

Name

@@@

23.07.2022 11:03

"Svome djetetu spakuj kofer i pošalji ga vani smradu raspali." Vec jesam, i sta sad? Kako si glup...

Name

Re neki čoek

23.07.2022 14:28

Pa vama su svi neprijatelji Srba! A ne vidite sa ste sami sebi najveći neprijatelji

Name

Ma to nije nista

23.07.2022 06:39

Najgore je kad traze glasove i pored toga onu stvar. Ja sam skupila glasove i svaki mjesec placala po 5% od plate stranci, a onda su trazili ono. To nisam dala i dobila sam otkaz. Dobro si prosla… Ja jos nisam dosla do sebe, oni u vrhu kao da su svi na nekim drogama i muski i zenski, sve napaljeno.

ODGOVORITE
Name

ПИЕТРЕН

23.07.2022 15:26

Које оно? Будите прецизни! Оно од ње или оно од њега?

Name

mislim

23.07.2022 06:59

Kriv narod pristaje na lopovluke a ako ne uspije tad se javlja.Svi smo mi djubrad i bez nas nebi mogli mafijasi da upravljaju.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

23.07.2022 07:02

Uzasno sta se radi.

ODGOVORITE
Name

Za uciteljicu

23.07.2022 07:06

Draga djevojkom, vidim si čestita i poštena osoba. Kupi ptnje I u Njemačku. Na svakom ćošku traže se vaspitaci za djecu. Uz malo truda možeš se do školovati da budeš i ovdje uciteljica u njemačkim školama. Država sve plaća. Dakle, kad podjes ne okreći se. Oprosti se od svojih najdražih, sve ostalo zaboravi sto pre.

ODGOVORITE
Name

Jasam

23.07.2022 08:51

Mama nek ti kupi prnje i ti sa njom mišu režimski

Name

RE

24.07.2022 11:56

Kakve prnje seljacino rezimska?To i jeste cilj vladajuce mafije,da rastjera sve obrazovane i sposobne koji ne misle kao oni,samo da bi ti idioti opstali na vlasti i nastavili dalje da pljackaju ovaj narod.Mafiji se treba suprostaviti a ne bjezati.Zato,svaka cast ovoj djevojci.

Name

Tnt

23.07.2022 07:12

Nije samo Stevandić, tu je i Milorad i Petar, Selak, Nešić...ljudi koji su nas zadužili da poslije oktobra idu u zatvore

ODGOVORITE
Name

Бојан

23.07.2022 10:53

Ова се мало била учланила у странку па мало није... Исто као што је МАЛО СКУПЉАЛА гласове. Није јој први пут да је у насловима, истражите претходне приче. Будимо реални, не би она ни ту замјену добила "на чистака"...

ODGOVORITE
Name

hahaha

23.07.2022 17:54

Nenad stevandic poznati Papak koji se prodao za novac i izdao partiju u kojoj je bio pa da se njemu vjeruje tako bi prodao i tatu i mati za novac.

ODGOVORITE
Name

Cvele

24.07.2022 04:29

Da li igdje u svijetu ima da ministar prosvete može biti osoba koja blage veze nema o obrazovanju.Kadrovi Stevandićeve partije su užasavajući,Trivićka,buzdovan Kole Vasić,tokmak Miladin Radović,...i sl.

ODGOVORITE