Бањалука и ове године финансира уџбенике за основце

Град Бањалука и ове године финансира уџбенике за све основце. Из Градске управе истичу да ће до почетка школске године све бити спремно а план је да прошлогодишњи половни уџбеници буду прослијеђени општинама Језеро, Котор Варош, и Шипово. 

Република Српска 22.07.2022 | 19:15
Бањалука и ове године финансира уџбенике за основце

Родитељи 8.318 бањалучких основаца неће морати куповати уџбенике јер ће им Град набавити. У ту сврху биће издвојено три милиона марака, за ову и за сљедећу годину.

''Очекујемо до 1. августа да добијемо све понуде потенцијалних понуђача за уџбенике, како би се до почетка године све било спремно", изјавио је градски менаџер, Бојан Кресојевић.

Иако је идеја да се уџбеници сачувају из Градске управе наводе да ће ученици добити нове књиге а оне од прошле године биће прослијеђене другим локалним заједницама.

"Нема потребе да ако је нешто у стању да се може користити буде бачено и неискоришћено. Договорили смо да ћемо уџбенике које смо добили од ученика прослиједити општинама Језеро, Котор Варош, Шипово. Разговарамо и са Оштром Луком, како бисмо и њима уручили уџбенике. Постоји шанса да кад добијемо све уџбенике подијелимо у још једну или двије општине'', рекла је Мирна Савић-Бањац, савјетница градоначелника Бањалуке за културу и социјалну политику

Овим потезом из Градске управе наглашавају да су јасно показали шта су им приоритети у раду а то су образовање, млади и помоћ породици.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Татар

22.07.2022 20:11

Похвално нема шта али сигурно и други требају помоц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.07.2022 21:02

Свака цаст! Ово владо црта није могао да блокира.

Name

Лауш

23.07.2022 20:28

Шепурите се као да сте из свог џепа платили, а не из градског буџета, а то су наше- грађанске паре!