Banjaluka i ove godine finansira udžbenike za osnovce

Grad Banjaluka i ove godine finansira udžbenike za sve osnovce. Iz Gradske uprave ističu da će do početka školske godine sve biti spremno a plan je da prošlogodišnji polovni udžbenici budu proslijeđeni opštinama Jezero, Kotor Varoš, i Šipovo. 

Republika Srpska 22.07.2022 | 19:15
Banjaluka i ove godine finansira udžbenike za osnovce

Roditelji 8.318 banjalučkih osnovaca neće morati kupovati udžbenike jer će im Grad nabaviti. U tu svrhu biće izdvojeno tri miliona maraka, za ovu i za sljedeću godinu.

''Očekujemo do 1. avgusta da dobijemo sve ponude potencijalnih ponuđača za udžbenike, kako bi se do početka godine sve bilo spremno", izjavio je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Iako je ideja da se udžbenici sačuvaju iz Gradske uprave navode da će učenici dobiti nove knjige a one od prošle godine biće proslijeđene drugim lokalnim zajednicama.

"Nema potrebe da ako je nešto u stanju da se može koristiti bude bačeno i neiskorišćeno. Dogovorili smo da ćemo udžbenike koje smo dobili od učenika proslijediti opštinama Jezero, Kotor Varoš, Šipovo. Razgovaramo i sa Oštrom Lukom, kako bismo i njima uručili udžbenike. Postoji šansa da kad dobijemo sve udžbenike podijelimo u još jednu ili dvije opštine'', rekla je Mirna Savić-Banjac, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za kulturu i socijalnu politiku

Ovim potezom iz Gradske uprave naglašavaju da su jasno pokazali šta su im prioriteti u radu a to su obrazovanje, mladi i pomoć porodici.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tatar

22.07.2022 20:11

Pohvalno nema šta ali sigurno i drugi trebaju pomoc

ODGOVORITE
Name

Borac

22.07.2022 21:02

Svaka cast! Ovo vlado crta nije mogao da blokira.

Name

Лауш

23.07.2022 20:28

Шепурите се као да сте из свог џепа платили, а не из градског буџета, а то су наше- грађанске паре!