Умрла чувена новинарка Зорица Вишњић у 62. год.

Врхунска новинарка, сјајна личност, велики борац за еснаф, Зорица Вишњић, сувласница и главни и одговорни уредник „Лозничких новости“, раније вишегодишњи новинар, уредник политичке редакције и Другог програма РТВ Подриње, која је у новинарству, од 1983. одмах по завршетку Факултета политичких наука, преминула је, јутрос, у свом дому у Лозници, у 62 години.

Србија 22.07.2022 | 13:53
Умрла чувена новинарка Зорица Вишњић у 62. год.

Зорица је, у два мандата, била на челу УО „Локал преса“, председника УО Савета за штампу и члан Комисије за жалбе Савета за штампу, долазећи из „Лозничких новости“, недељника који је, са групом колега, основала после приватизације РТВ „Подриње“ 2006. године.

Зорица је, свим срцем, живела за своју породицу и професију, са пуно љубави, жара, посвећености, одрицања и жртвовања до последњег даха.Снажна и одважна као личност, изузетно образована, даровита, подједнако за уређивање и припрему текстова или прилога и емисија, док је радила у РТВ „Подрињу“, чија је била истинска звезда и у чије је доба ова „кућа“ доживела највећи ваксрс, посебно када је утемељила Други програм за младе.

Дина Чолић Анђелковић је, својевремно, аутору ових редова рекла да је новинарство  „света професија“. Ако је, устину тако, онда је, несумњиво, Зорица Вишњић рођена Аврамовић из дивне породице пореклом из Горњег Јадра, новинарска светица, јер  је, читав радни век провела, не дозволећи да јој падне било каква сенка на лично и професионално име.Зорица је у томе успела као ретко ко.Нуђена су јо разна напредовања, положаји и функције, али је остала верна новинарству свом животном позиву и љубави према свом мужу Пери, и свом мезимцу Александру Ацики, сјаном момку и младом интелектуалцу за пример.

 И кад је било најтеже, кад се у друштву ломило и пуцало, Зорица је знала да остане стамена као и лист на чијем челу је била.Остаје празнина за њом, не само у породици и листу, већ и у граду, крају, српском новинарству.Зорица ће бити сахрањена сутра у 13 часова на Градском гробљу у Лозници.

(БН/В. Митрић)

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

22.07.2022 14:36

ХВАЛА БОГУ ДА ЈЕ БИЛА ТАКО ДИВАН ЧОВИЈЕК И РАДНИК. РИЈЕДАК ПРИМИЈЕР. АЛИ ЗАТО ЈЕ ТИМ ИЗУЗЕТНИМ ИЗГАРАЊЕМ ЗА ПОРОДИЦУ И ПРОФЕСИЈУ ПРЕРАНО ОТИШЛА. НЕКА ЈОЈ ЈЕ ВИЈЕЧНА СЛАВА. ЖЕЛИМ ЗАИСТА ВАСКРСЕЊЕ ТАКВИМ ЉУДИМА. ДАЋЕ БОГ. ПЕНЗИОНЕР ИЗ РС. КРАЈИШНИК.

ОДГОВОРИТЕ