Umrla čuvena novinarka Zorica Višnjić u 62. god.

Vrhunska novinarka, sjajna ličnost, veliki borac za esnaf, Zorica Višnjić, suvlasnica i glavni i odgovorni urednik „Lozničkih novosti“, ranije višegodišnji novinar, urednik političke redakcije i Drugog programa RTV Podrinje, koja je u novinarstvu, od 1983. odmah po završetku Fakulteta političkih nauka, preminula je, jutros, u svom domu u Loznici, u 62 godini.

Srbija 22.07.2022 | 13:53
Umrla čuvena novinarka Zorica Višnjić u 62. god.

Zorica je, u dva mandata, bila na čelu UO „Lokal presa“, predsednika UO Saveta za štampu i član Кomisije za žalbe Saveta za štampu, dolazeći iz „Lozničkih novosti“, nedeljnika koji je, sa grupom kolega, osnovala posle privatizacije RTV „Podrinje“ 2006. godine.

Zorica je, svim srcem, živela za svoju porodicu i profesiju, sa puno ljubavi, žara, posvećenosti, odricanja i žrtvovanja do poslednjeg daha.Snažna i odvažna kao ličnost, izuzetno obrazovana, darovita, podjednako za uređivanje i pripremu tekstova ili priloga i emisija, dok je radila u RTV „Podrinju“, čija je bila istinska zvezda i u čije je doba ova „kuća“ doživela najveći vaksrs, posebno kada je utemeljila Drugi program za mlade.

Dina Čolić Anđelković je, svojevremno, autoru ovih redova rekla da je novinarstvo  „sveta profesija“. Ako je, ustinu tako, onda je, nesumnjivo, Zorica Višnjić rođena Avramović iz divne porodice poreklom iz Gornjeg Jadra, novinarska svetica, jer  je, čitav radni vek provela, ne dozvoleći da joj padne bilo kakva senka na lično i profesionalno ime.Zorica je u tome uspela kao retko ko.Nuđena su jo razna napredovanja, položaji i funkcije, ali je ostala verna novinarstvu svom životnom pozivu i ljubavi prema svom mužu Peri, i svom mezimcu Aleksandru Aciki, sjanom momku i mladom intelektualcu za primer.

 I kad je bilo najteže, kad se u društvu lomilo i pucalo, Zorica je znala da ostane stamena kao i list na čijem čelu je bila.Ostaje praznina za njom, ne samo u porodici i listu, već i u gradu, kraju, srpskom novinarstvu.Zorica će biti sahranjena sutra u 13 časova na Gradskom groblju u Loznici.

(BN/V. Mitrić)

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

+

22.07.2022 14:36

HVALA BOGU DA JE BILA TAKO DIVAN ČOVIJEK I RADNIK. RIJEDAK PRIMIJER. ALI ZATO JE TIM IZUZETNIM IZGARANJEM ZA PORODICU I PROFESIJU PRERANO OTIŠLA. NEKA JOJ JE VIJEČNA SLAVA. ŽELIM ZAISTA VASKRSENJE TAKVIM LJUDIMA. DAĆE BOG. PENZIONER IZ RS. KRAJIŠNIK.

ODGOVORITE