"Због фотеље продају задње ресурсе Српске"

Природни ресурси Српске, морају бити замајац развоја и бољег живота грађана Репбулике Српске, а не служити за богаћење појединаца блиских актуелној власти - каже др Душко Ивић, потпредсједник ДНС и шеф клуба посланика странке у НСРС.

Република Српска 22.07.2022 | 10:18
"Због фотеље продају задње ресурсе Српске"

"Актуелна власт на челу са СНСД жели продају државног капитала у РЖР Љубија Приједор приказати као успјешан инвестициони потез и привлачење страних инвестиција у Српску, умјесто да то назове правим именом, а то је распродаја природних ресурса у бесцјење појединцима који и не знају гдје је Република Српска, а камоли рудник Љубија" поручује Ивић.

Он додаје да се, под плаштом борбе за боље сутра грађана Српске, распродају природни ресурси Републике Српске прије избора због страха од губитка избора.

"СНСД и остатак власти покушавају да састружу и продају и оне задње ресурсе који су остали, па, што би народ рекао, послије СНСД власти неће остати ни ваздух и то ће продати",  каже Ивић и додаје да све то чини, како то они кажу одговорна власт и за добро народа Српске, бољу будуцност њихове дјеце.

Ивић сматра да је продаја државног капитала у РЖР Љубија чиста манипулација грађана града Приједора и цијеле Републике Српске и да је у ствари маска за отимање атрактивних локација у центру Приједора, великих и вриједних површина земљишта у и око Приједора, као и рудника глине у Црној Долини, а грађани Српске знају да се ту налазе лежишта високо квалитетне глине, која се извозила у Италију за производњу најквалитетнијих плочица. 

Дајем у прилог списак локација са именима и површинама Катастарске општине Приједор 1 и списак некретнина К. О. Црна Долина, К. О. Церјеци К. О. Хамбарине.

"Такође, тражимо од руководства РЖР Љубија да објаве списак осталих некретнина, атрактивних локација, а поготово вриједних локација на мору и осталим градовима бивше Југославије, а које су у власништву РЖР Љубија", каже Ивић. 

Он је упитао и колика је површина земљишта и вриједност бившег мотела у Биограду на Мору, који је власништво РЖР Љубија. 

"Надам се да ће сада грађани Српске схватити да је вриједност имовине коју посједује РЖР Љубија далеко већа од 50 милиона, колико плаћа тамо неки тајкун за вриједност државног капитала и колики је обим пљачке имовине грађана Републике Српске од стране СНСД-ове власти", закључио је Ивић.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Борац

22.07.2022 09:05

Јел тако и несиц мисли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2022 10:43

Он није битан, битан је Приједор!

Name

ПРИЈЕДОР

22.07.2022 09:09

Свака част Ивићу,све тачно.Постоји једна изрека која гласи: " Лоши политичари и лоше вође бивају изабрани захваљујући добрим грађанима који не излазе на изборе". Такав је случај и у Републици Српској,на жалост. Октобар је све ближи,зато народе РС не дозволите да се ово бахаћење настави од стране владајућих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2022 10:55

Странци то купују да би након пар година укинули произвидњу да немају конкуренције њихове фирме као сто је Босанка Бањалука,Фабрике дувана Сарахево и Бањалука итд ,ал насим пљацкасима то несмета и они це ту наци себе јер за себе се и боре не за народ и дрзаву

Name

+

22.07.2022 10:24

НИСУ ГРАЂАНИ ДОБРИ. ГЛУПИ И НЕПИСМЕНИ. ЊИМА ЈЕ ДОДО СВЕ. НА РТРС И АТВ САМО ТО ПРИКАЗУЈУ. НАРОД ЈЕ КРОЈАЧ СВОЈЕ СУДБИНЕ, БАШ НА ИЗБОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека се Милокрад

22.07.2022 10:30

и свита јос мало опаре, а нека у јос неком граду пропадне дрзавна имовина. Браво народе, браво градјани Приједора, браво Краисници. Пустате да одвједоцени мафијаси крцме васу имовину. Па гдје је та криминална багра довела нормалног инвеститора у последњих 15 година, наведите примјере ? Просто не могу да вјерујем да је народ толико глуп, па оцигледни криминал и пљацка пролазе као нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас

22.07.2022 12:44

БИРАЛИ СТЕ. ГЛЕДАЈТЕ ДА ОПЕТ ПОНОВИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокаин Јохнy

22.07.2022 13:44

Дје онај сто гута таблете, мозда он мозе спасити Приједор од пропадања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

22.07.2022 20:15

Мој ивицу.фати се свог докторског посла и кани се политике.јадне су странке које имају доктора у странкама.ви одбијате ггласаце.политику треба да воде правници и економисти...