"Zbog fotelje prodaju zadnje resurse Srpske"

Prirodni resursi Srpske, moraju biti zamajac razvoja i boljeg života građana Repbulike Srpske, a ne služiti za bogaćenje pojedinaca bliskih aktuelnoj vlasti - kaže dr Duško Ivić, potpredsjednik DNS i šef kluba poslanika stranke u NSRS.

Republika Srpska 22.07.2022 | 10:18
"Zbog fotelje prodaju zadnje resurse Srpske"

"Aktuelna vlast na čelu sa SNSD želi prodaju državnog kapitala u RŽR Ljubija Prijedor prikazati kao uspješan investicioni potez i privlačenje stranih investicija u Srpsku, umjesto da to nazove pravim imenom, a to je rasprodaja prirodnih resursa u bescjenje pojedincima koji i ne znaju gdje je Republika Srpska, a kamoli rudnik Ljubija" poručuje Ivić.

On dodaje da se, pod plaštom borbe za bolje sutra građana Srpske, rasprodaju prirodni resursi Republike Srpske prije izbora zbog straha od gubitka izbora.

"SNSD i ostatak vlasti pokušavaju da sastružu i prodaju i one zadnje resurse koji su ostali, pa, što bi narod rekao, poslije SNSD vlasti neće ostati ni vazduh i to će prodati",  kaže Ivić i dodaje da sve to čini, kako to oni kažu odgovorna vlast i za dobro naroda Srpske, bolju buducnost njihove djece.

Ivić smatra da je prodaja državnog kapitala u RŽR Ljubija čista manipulacija građana grada Prijedora i cijele Republike Srpske i da je u stvari maska za otimanje atraktivnih lokacija u centru Prijedora, velikih i vrijednih površina zemljišta u i oko Prijedora, kao i rudnika gline u Crnoj Dolini, a građani Srpske znaju da se tu nalaze ležišta visoko kvalitetne gline, koja se izvozila u Italiju za proizvodnju najkvalitetnijih pločica. 

Dajem u prilog spisak lokacija sa imenima i površinama Кatastarske opštine Prijedor 1 i spisak nekretnina К. O. Crna Dolina, К. O. Cerjeci К. O. Hambarine.

"Takođe, tražimo od rukovodstva RŽR Ljubija da objave spisak ostalih nekretnina, atraktivnih lokacija, a pogotovo vrijednih lokacija na moru i ostalim gradovima bivše Jugoslavije, a koje su u vlasništvu RŽR Ljubija", kaže Ivić. 

On je upitao i kolika je površina zemljišta i vrijednost bivšeg motela u Biogradu na Moru, koji je vlasništvo RŽR Ljubija. 

"Nadam se da će sada građani Srpske shvatiti da je vrijednost imovine koju posjeduje RŽR Ljubija daleko veća od 50 miliona, koliko plaća tamo neki tajkun za vrijednost državnog kapitala i koliki je obim pljačke imovine građana Republike Srpske od strane SNSD-ove vlasti", zaključio je Ivić.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Borac

22.07.2022 09:05

Jel tako i nesic misli?

ODGOVORITE
Name

Re

22.07.2022 10:43

On nije bitan, bitan je Prijedor!

Name

PRIJEDOR

22.07.2022 09:09

Svaka čast Iviću,sve tačno.Postoji jedna izreka koja glasi: " Loši političari i loše vođe bivaju izabrani zahvaljujući dobrim građanima koji ne izlaze na izbore". Takav je slučaj i u Republici Srpskoj,na žalost. Oktobar je sve bliži,zato narode RS ne dozvolite da se ovo bahaćenje nastavi od strane vladajućih.

ODGOVORITE
Name

Re

22.07.2022 10:55

Stranci to kupuju da bi nakon par godina ukinuli proizvidnju da nemaju konkurencije njihove firme kao sto je Bosanka Banjaluka,Fabrike duvana Sarahevo i Banjaluka itd ,al nasim pljackasima to nesmeta i oni ce tu naci sebe jer za sebe se i bore ne za narod i drzavu

Name

+

22.07.2022 10:24

NISU GRAĐANI DOBRI. GLUPI I NEPISMENI. NJIMA JE DODO SVE. NA RTRS I ATV SAMO TO PRIKAZUJU. NAROD JE KROJAČ SVOJE SUDBINE, BAŠ NA IZBORIMA.

ODGOVORITE
Name

Neka se Milokrad

22.07.2022 10:30

i svita jos malo opare, a neka u jos nekom gradu propadne drzavna imovina. Bravo narode, bravo gradjani Prijedora, bravo Kraisnici. Pustate da odvjedoceni mafijasi krcme vasu imovinu. Pa gdje je ta kriminalna bagra dovela normalnog investitora u poslednjih 15 godina, navedite primjere ? Prosto ne mogu da vjerujem da je narod toliko glup, pa ocigledni kriminal i pljacka prolaze kao normalni.

ODGOVORITE
Name

glas

22.07.2022 12:44

BIRALI STE. GLEDAJTE DA OPET PONOVITE.

ODGOVORITE
Name

Kokain Johny

22.07.2022 13:44

Dje onaj sto guta tablete, mozda on moze spasiti Prijedor od propadanja?

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

22.07.2022 20:15

Moj ivicu.fati se svog doktorskog posla i kani se politike.jadne su stranke koje imaju doktora u strankama.vi odbijate gglasace.politiku treba da vode pravnici i ekonomisti...