Лажни патриотизам „бранитеља“ ХРВ браће на дјелу

Михајилица напомиње да је управо Милановић говорио да је хрватски издајник онај ко гласа за санкције Додику и да је он партнер за хрватске интересе, што довољно говори колики је Додик миљеник човјеку који је у многим приликама показао колико не подноси Србе. 

Република Српска 22.07.2022 | 10:02
Лажни патриотизам „бранитеља“ ХРВ браће на дјелу

"Зоран Милановић, предсједник Хрватске, иначе велики пријатељ српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, одликује бившег команданта ХВО Ђури Матузовићу, којем се се суди пред Судом БиХ за ратне злочине над српским становништвом. Преживјело је велико пријатељство Додика и Милановића и када је овај Србе називао шаком јада, па ће сигурно преживјети и овај Милановићев поступак. Не само преживјети, него је за очекивати да ће Хрвати добити још неки уступак од свог стратешког партнера Додика, као што су и добијали сваки пут када би пљунули по нашем народу ", рекао је члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица. 

Михајилица напомиње да је управо Милановић говорио да је хрватски издајник онај ко гласа за санкције Додику и да је он партнер за хрватске интересе, што довољно говори колики је Додик миљеник човјеку који је у многим приликама показао колико не подноси Србе. 

- Или  у преводу: Додик је агент хрватских интереса, за које је одувијек радио. Ко је предао јасеновачку грађу да би данас Хрватска умањивала број жртава и умањивала размјере најмонструознијих злочина у Другом свјетском рату? Додик, наравно. Јасеновачка грађа је преживјела и рат, преживјела још један хрватски удар на српски народ, али Додика преживјела није. Он је тај који је јавно у исту раван стављао Јасеновац и Блајбург, рекао је Михајилица.

Додао је да је Додик тај који је Пељешки, односно хрватски, мост прогласио српским националним интересом.

"Он је дизао галаму око страних судија у Уставном суду БиХ, да би договор српских странака по том питању изиграо и заједно са ХДЗ дао нови приједлог по којем је потпуно развластио Народну скупштину Републике Српске при избору домаћих судија. Милорад Додик, тај лажни патриота и искрени „бранитељ“ хрватске браће, већ годинама ћути на изградњу одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори, које пријети да угрози здравље и живот у општинама у долини Уне, док се редовно грли са Милановићем. То су, уосталом, прилике када Милановићу јад у шаку стане, па су га можда и ти загрљаји инспирисали на ту гнусну изјаву",  поручио је Михајилица.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

БУРЛЕ И БИСЕРКА СУ ХРВАТИ

22.07.2022 08:20

ОВО ДВОЈЕ ФУКАРА СУ УБАЦЕНИ ДА УНИСТЕ НАС И РС.. СХВАЗАТИ ТО ЉУДИ. БИСЕРКИН ДИДА ПЕЈО.. ЈЕ НДХ.. СОЛДАТУСТАСА.. ТО СТО СЕ КРСТЕ И ВЛУМЕ СРБЕ.. ТО РАДЕ ЗА ПАРЕ.. КОЈЕ СУ ПОКРАЛИ.. ФУКАРЕ ЗЛОЦИНЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

22.07.2022 10:02

Кад су Иванић Човић били у предсједништву Додик је говорио да је Човић заштитник срба и српских интереса у Сарајеву, што значи де је још тада српски народ предао у руке Човићу да одлучује о судбини српског народа. Никад нисмо чули да је Додик стао на страну Вучића кад га бјесомучно нападају хрватски политичари и медији. О Вучићу и Србији говори само кад му требају и кад убира бенефите. Ако погледамо састав министара из СНСД_а у периоду њихове владавине, постаје упитно да ли се Милирад и Жељка осјећају србима?

Name

Резултати Рада?

22.07.2022 08:38

Има ли иста да је у РС под овим људским сљамом кренуло напред осим узгоја папака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2022 14:02

Нема

Name

Ду

22.07.2022 09:51

Забац

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

22.07.2022 10:32

СВЕ ГОВОРИ КАКВА ИМ ЈЕ УЛОГА. ЈЕДНО ГЛУМИ И ПРИЧАЈ, А ДРУГО РАДИ. ЊИМА ВИЈЕРУЈ, А НЕ СВОЈИМ ОЧИМА. КАО ЖЕНА НЕВИЈЕРНОМ МУЖУ. КО СХВАТИ, И ГЛАВУ ГУБИ. ИЗБОРИ ЈЕДИНА РЕГУЛАРНА ШАНСА ДА СЕ ДОСКОЧИ СТРАНИМ И ДОМАЋИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА. СВАКО НЕКА СВОГА КОМШИЈУ ПОВУЧЕ 2. ОКТОБРА БА БИРАЧКО МИЈЕСТО. ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенад

22.07.2022 12:05

Немамо ми “стране и домаце непријатеље”! Ми смо сами себи највеци непријатељи сто смо показали од 1991 до дана данасњег!!!

Name

Перић

22.07.2022 13:24

Засто се сад не огласи Додик због одликовања и цин генерала које је Милановиц уруцио Дјури Матузовицу којем се суди у суду БиХ због злоцина над Србима у Посавини. Цути као заливен ни А да казе, наравно јер је хрватски играц и ради за њихову слузбу и интресе вец деценијама. Па зар мислите да је могао свако у Ровињ ици у току рата и пословати као он. Морао је он радити услуге њих узврстно. А народ хушка данас . Видјели сте како је био благ у вези Вучића и забране уласка у Хр. Ниста вода као и Милановиц. Види се да раде синхронизивано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Презбетеријанац

22.07.2022 15:05

Види овај жив......??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомер

22.07.2022 15:24

Ови такозвани политицари ко дјеца,све узимају к срцу тако се лако упецају да је то страсно све их несто погадја хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

22.07.2022 17:20

Види овог малога, само се пред узборе пријави да пљуме по власти, а онда освоји 15 гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.07.2022 18:02

Мируј зељуне!

ОДГОВОРИТЕ