Lažni patriotizam „branitelja“ HRV braće na djelu

Mihajilica napominje da je upravo Milanović govorio da je hrvatski izdajnik onaj ko glasa za sankcije Dodiku i da je on partner za hrvatske interese, što dovoljno govori koliki je Dodik miljenik čovjeku koji je u mnogim prilikama pokazao koliko ne podnosi Srbe. 

Republika Srpska 22.07.2022 | 10:02
Lažni patriotizam „branitelja“ HRV braće na djelu

"Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, inače veliki prijatelj srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, odlikuje bivšeg komandanta HVO Đuri Matuzoviću, kojem se se sudi pred Sudom BiH za ratne zločine nad srpskim stanovništvom. Preživjelo je veliko prijateljstvo Dodika i Milanovića i kada je ovaj Srbe nazivao šakom jada, pa će sigurno preživjeti i ovaj Milanovićev postupak. Ne samo preživjeti, nego je za očekivati da će Hrvati dobiti još neki ustupak od svog strateškog partnera Dodika, kao što su i dobijali svaki put kada bi pljunuli po našem narodu ", rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica. 

Mihajilica napominje da je upravo Milanović govorio da je hrvatski izdajnik onaj ko glasa za sankcije Dodiku i da je on partner za hrvatske interese, što dovoljno govori koliki je Dodik miljenik čovjeku koji je u mnogim prilikama pokazao koliko ne podnosi Srbe. 

- Ili  u prevodu: Dodik je agent hrvatskih interesa, za koje je oduvijek radio. Кo je predao jasenovačku građu da bi danas Hrvatska umanjivala broj žrtava i umanjivala razmjere najmonstruoznijih zločina u Drugom svjetskom ratu? Dodik, naravno. Jasenovačka građa je preživjela i rat, preživjela još jedan hrvatski udar na srpski narod, ali Dodika preživjela nije. On je taj koji je javno u istu ravan stavljao Jasenovac i Blajburg, rekao je Mihajilica.

Dodao je da je Dodik taj koji je Pelješki, odnosno hrvatski, most proglasio srpskim nacionalnim interesom.

"On je dizao galamu oko stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, da bi dogovor srpskih stranaka po tom pitanju izigrao i zajedno sa HDZ dao novi prijedlog po kojem je potpuno razvlastio Narodnu skupštinu Republike Srpske pri izboru domaćih sudija. Milorad Dodik, taj lažni patriota i iskreni „branitelj“ hrvatske braće, već godinama ćuti na izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, koje prijeti da ugrozi zdravlje i život u opštinama u dolini Une, dok se redovno grli sa Milanovićem. To su, uostalom, prilike kada Milanoviću jad u šaku stane, pa su ga možda i ti zagrljaji inspirisali na tu gnusnu izjavu",  poručio je Mihajilica.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BURLE I BISERKA SU HRVATI

22.07.2022 08:20

OVO DVOJE FUKARA SU UBACENI DA UNISTE NAS I RS.. SHVAZATI TO LJUDI. BISERKIN DIDA PEJO.. JE NDH.. SOLDATUSTASA.. TO STO SE KRSTE I VLUME SRBE.. TO RADE ZA PARE.. KOJE SU POKRALI.. FUKARE ZLOCINCI

ODGOVORITE
Name

Lule

22.07.2022 10:02

Kad su Ivanić Čović bili u predsjedništvu Dodik je govorio da je Čović zaštitnik srba i srpskih interesa u Sarajevu, što znači de je još tada srpski narod predao u ruke Čoviću da odlučuje o sudbini srpskog naroda. Nikad nismo čuli da je Dodik stao na stranu Vučića kad ga bjesomučno napadaju hrvatski političari i mediji. O Vučiću i Srbiji govori samo kad mu trebaju i kad ubira benefite. Ako pogledamo sastav ministara iz SNSD_a u periodu njihove vladavine, postaje upitno da li se Milirad i Željka osjećaju srbima?

Name

Rezultati Rada?

22.07.2022 08:38

Ima li ista da je u RS pod ovim ljudskim sljamom krenulo napred osim uzgoja papaka?

ODGOVORITE
Name

Re

22.07.2022 14:02

Nema

Name

Du

22.07.2022 09:51

Zabac

ODGOVORITE
Name

+

22.07.2022 10:32

SVE GOVORI KAKVA IM JE ULOGA. JEDNO GLUMI I PRIČAJ, A DRUGO RADI. NJIMA VIJERUJ, A NE SVOJIM OČIMA. KAO ŽENA NEVIJERNOM MUŽU. KO SHVATI, I GLAVU GUBI. IZBORI JEDINA REGULARNA ŠANSA DA SE DOSKOČI STRANIM I DOMAĆIM NEPRIJATELJIMA. SVAKO NEKA SVOGA KOMŠIJU POVUČE 2. OKTOBRA BA BIRAČKO MIJESTO. POSLEDNJI JE ČAS.

ODGOVORITE
Name

senad

22.07.2022 12:05

Nemamo mi “strane i domace neprijatelje”! Mi smo sami sebi najveci neprijatelji sto smo pokazali od 1991 do dana danasnjeg!!!

Name

Perić

22.07.2022 13:24

Zasto se sad ne oglasi Dodik zbog odlikovanja i cin generala koje je Milanovic urucio Djuri Matuzovicu kojem se sudi u sudu BiH zbog zlocina nad Srbima u Posavini. Cuti kao zaliven ni A da kaze, naravno jer je hrvatski igrac i radi za njihovu sluzbu i intrese vec decenijama. Pa zar mislite da je mogao svako u Rovinj ici u toku rata i poslovati kao on. Morao je on raditi usluge njih uzvrstno. A narod huška danas . Vidjeli ste kako je bio blag u vezi Vučića i zabrane ulaska u Hr. Nista voda kao i Milanovic. Vidi se da rade sinhronizivano.

ODGOVORITE
Name

Prezbeterijanac

22.07.2022 15:05

Vidi ovaj živ......??????

ODGOVORITE
Name

Homer

22.07.2022 15:24

Ovi takozvani politicari ko djeca,sve uzimaju k srcu tako se lako upecaju da je to strasno sve ih nesto pogadja hahahaha

ODGOVORITE
Name

Vladimir

22.07.2022 17:20

Vidi ovog maloga, samo se pred uzbore prijavi da pljume po vlasti, a onda osvoji 15 glasova.

ODGOVORITE
Name

Milan

23.07.2022 18:02

Miruj zeljune!

ODGOVORITE