"Морамо накарадну власт смијенити и изабрати нове људе"

 “Писмо сам написао са великом тешкоћом, разочарењем, потиштеношћу, што морам такво писмо написати својој Влади, свом премијеру, за кога сам 5,5 година био по разним чукама и остали моји саборци и доживјети послије свега овакво понижење са моје тачке гледишта”, каже Стеван Марић, демобилисани борац. 

Република Српска 21.07.2022 | 20:02
 "Морамо накарадну власт смијенити и изабрати нове људе"

У Републици Српској прије неколико дана почела је исплата једнократне помоћи од 100 КМ за носиоце борачких права. Међутим, нису сви борци одушевљени том помоћи.

- Колико си ми муке приредио и даље приређујеш, па и овим данашњим понижењем са новачном помоћи за борце у износу од 100 марака – овако почиње отворено писмо које је Стеван Марић, пензионер, демобилисани борац прве категорије ВРС и ратни војни инвалид упутио премијеру Српске и Влади, а с писмом је вратио и помоћ од 100 марака.

 “Писмо сам написао са великом тешкоћом, разочарењем, потиштеношћу, што морам такво писмо написати својој Влади, свом премијеру, за кога сам 5,5 година био по разним чукама и остали моји саборци и доживјети послије свега овакво понижење са моје тачке гледишта”, каже Стеван Марић, демобилисани борац. 

У отвореном писму између осталог Марић поставља питање премијеру како прихватити добронамјерност и човјечност од човјека који га је лишио ¾ инвалиднине, који је увео карантин 45 дана и лишио га могућности да честита 18-ти рођендан једином унуку.

 “Толико је зла нанио нама пензионерима, затворио нас, изоловао нас од најмилијих, шта може теже бити него изгубити могућност загрљаја и комуникације сви смо стресове добили ходамо као зомбији послије тога”, истиче Марић.

Сва помоћ коју је Влада намијенила за грађане ове године само је предизборна милостиња којом власт покушава да купи гласове, сматрају у Странци социјалне сигурности српских бораца.

 “Ми морамо окупити се и ову накарадну власт смијенити и изабрати нове људи који ће поштовати нашу борбу и све што смо створили и одбранили Републику Српску”, каже Ацо Прелић, Странка социјалне сигурности српских бораца.   

Једнократна помоћ од 100 КМ, по одлуци Владе РС, ове године дијели се борцима, пензионерима и младима у доби од 16 до 29 година. 

(БН)

 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Борац

21.07.2022 18:12

Док смо ми били закљуцани они су немилосрдно крали и тровали народ са техницким гасом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титов пионир

21.07.2022 19:08

ТРЕБА СТО ВИСЕ БОРАЦА И СВИ ЉУДИ КОЈИ ПАМЕТНО РАЗМИСЉАЈУ ДА СА ОВАКОМ ПОРУКОМ ОВУ ВЛАСТ КАЗНЕ НА ОКТОБАРСКИМ ИЗБОРИМА И ДА МАФИЈАСЕ ЗА СВА ВРЕМЕНА РАЗДУЗЕ СЛОБОДЕ..

Name

ре

21.07.2022 19:28

Ми борци РС запостављени смо и гладни у бурлином режиму, узели би у оваком хаос систему од новоствореног тајкуна и говно када би се јело.

Name

А ПРОТЕСТИ

21.07.2022 20:21

КАДА ЋЕ БОРС ПОЗВАТИ НА ПРОТЕСТЕ?

Name

Саша БЛ

21.07.2022 18:24

На жалост, ветерани нису циљна група власти одавно. Они су били битни док су месо били топовско, сада су само украс када се треба мало за србовања и кампања. Али пошто власт нема визију (можда нема ни намјеру) да од РС (па и БиХ) направи напредну животну средину, ветерани, борци су са свима осталима у истом кошу. Осим нешто мало властеле и њених кметова који живе на кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша БЛ

21.07.2022 18:43

У мору погрешних одлука, намјерно лоших избора, и оних донесених у незнању и некомпететности задњих 20 година, тај технички гас је само кап која није толико ни дискутабилна. Кликање гласача 20 година у погрешном смијеру нас је довело овдје гдје јесмо.

Name

Владимир

21.07.2022 19:11

СТА ВРИЈЕДИ КАД МНОГИ МИСЛЕ ДА ЈЕ ТИ СТО МАРАКА ДАО ДОДИК ИЗ СВОГ ДЗЕПА ПА ПРАВЕ КАТАСТРОФАЛНУ ГРЕСКУ ГЛАСАЈУЦИ ЗА ОВАКЕ ЉУДЕ НА ВЛАСТИ,А ДОДИК ЈЕ САМО СА ОВИМ ПОНИЗИО БОРЦЕ И НАРОД ОВЕ ДРЗАВЕ..БОРЦИМА 100 МАРАКА А СВОМЕ СИНУ МИЛИОНЕ..СРАМОТНО

Name

Да

21.07.2022 18:33

Браво Стеване Марићу борци треба да добију 20 марака по мјесецу проведеном на ратисту и то сваки мјесец без обзира на категорију сваки борац је могао погинути и за један дан ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

21.07.2022 18:33

Овом чадмом човјеку свака част.Он има срце,храброст и све оно што нема актуелни председник владе,додик и жељка.Овај часни човјек и храбри јестворио Републику Српску,коју ови крчме по бјелом свијету као да им је очевина.А борили се за РС нису.Жељка усташка унука,срамота је свих Вас који сте гласали за њу.Ја нисам нитићу икад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки

21.07.2022 18:41

Ако снсд побиједи онда је покрао изборе и треба народ изаћи пред зграду владе и истјерати их силом.Све,Додика,Жељку,Шпирића,Радмановића,Душанку,Ђжајића,Вишковића и све њихове саветнике..Па да се види ко ће устат да их брани..Бранит ће их само Додикова приватна мафија која је насилно помагала устоличење Додика.Све их записати.Записат сваког ко дигне руку на народ и овакве борце које Додик понижава..Сад рећи Милораду ,,завршио си" своје прљаве послове за странце а то је да ослабиш српски народ,отјераш и осиромашиш .Тако се то народе ради..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени се чини

21.07.2022 18:42

Господин Марић ће добро наплатити ових 100 км. Ок, нисам против. Свима је како се ко снађе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.07.2022 18:56

КАКВА ЈЕ ТО ПОМОЋ. САМО ВЕЛИКО ПОНИЖЕЊЕ БОРАЦА. ЗНАЈУ ДА ИМ ЈЕ ВЕЋИНА НАРОДА НЕПИСМЕНА ПА МИСЛЕ ДА ОН ДАЈЕ. ДА БЕЗ ЊЕГА НЕМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ТАКО ЛАЖУ НА РТРС И АТВ. НЕКА УЗМУ 100 КМ КО ХОЋЕ, А ГЛАСАЈТЕ ЗА НОРМАЛНЕ ЉУДЕ. КО ЗНА ЗА КОГА СИ ГЛАСАО. БАШ ПОКАЖИТЕ ДА СТЕ ПРОКУЖИЛИ ЊЕГОВУ НАМИЈЕРУ ПОДМИЋИВАЊА ЗА ИЗБОРЕ. ШАРОВИЋ ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА ОПЗИЦИЈА У РС. НЕЋЕ КРАСТИ. А ТО ЈЕ ВЕЋ НАПРЕДАК. ПЕНЗИОНЕР САМ КОЈИ ЗНА ЗА НАТО, ЗА БРЧКО, ЗА ЛАЖНЕ РЕФЕРЕНДУМЕ. КОЈА БУДАЛА НЕ СХВАТА ДА ЈЕ СВЕ РАДИО ДА БУДЕ НА ВЛАСТИ ДА СЛОЖНО СВЕ КРАДУ И РАСПРОДАЈУ, И РАСЕЛЕ. КО БОРЦЕ НЕ ПОШТУЈЕ, ТАЈ Ч О В И Ј Е К НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стивен Сегал

21.07.2022 19:31

Све је у праву ал сто се тице короне ту гријеси тотално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРСЕН

21.07.2022 20:39

Браво Марицу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

,,борац,,

22.07.2022 09:48

Серге вала и ви борци! Дај једном више договорите се шта желите!? Или хоћете да вас неко носа док сте живи,а многи су крали и онда а и сад још хоће још!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

23.07.2022 10:12

Свака вам ћаст господине Марићу, све што сте у писму навели и истакли, жива је истина, и потпуно реална оцјена стања у бораћкој популацији РС! Испаде на крају, тридесет година послије рата, да ово уствари није држава за коју смо се ми борили!!

ОДГОВОРИТЕ