Ситуација се смирује, на терену 1.000 ватрогасаца

- Ситуација са пожаром у Словенији, на подручју Горишког краса, мало се смирила јер и вјетар слабије дува, рекао је Ервин Чурлич из регионалног штаба цивилне заштите.

Свијет 20.07.2022 | 21:48
Ситуација се смирује, на терену 1.000 ватрогасаца

Са ватром се бори готово 1.300 људи, укључујући 1.000 ватрогасаца. На терену су били словеначки, италијански и аустријски хеликоптери, као и италијански и хрватски канадери.

Чурлич је рекао да ватра још гори, али је вјетар попустио, као и да се становници Мирне, који су се из предострожности морали евакуисати, могу вратити у своје домове.

Због пожара је извршена евакуација у рејонима села Села на Карсу, Худи Лог, Корита на Карсу, Нова вас и Мирен.

На терен је стигао и словеначки премијер Роберт Голоб, који је захвалио свим ватрогасцима и осталима који се боре с пламеном стихијом, преносе словеначки медији.

Голоб је рекао да су се ствари са пожаром почеле смиривати акон што су уз ватрогасце ангажовани војска и полиција.

Пожар, који се са италијанске стране проширио на словеначку, угрозио је четири села у којима су се огласиле сирене за узбуну. Сирене су се огласиле и у Шемпетру код Нове Горице. Изгорио је и велики базен из којег су хеликоптери сакупљали воду.

(Срна Фото: Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миирко

20.07.2022 19:55

Изгорио базен за воду? Зар и вода гори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЦ

20.07.2022 21:13

Свашта, близу мора, хеликоптери, канадери и остале играчке а толика шума изгоре.Ми овде крећемо са нивом и напртњачама директно у ватрену куглу.

ОДГОВОРИТЕ