Situacija se smiruje, na terenu 1.000 vatrogasaca

- Situacija sa požarom u Sloveniji, na području Goriškog krasa, malo se smirila jer i vjetar slabije duva, rekao je Ervin Čurlič iz regionalnog štaba civilne zaštite.

Svijet 20.07.2022 | 21:48
Situacija se smiruje, na terenu 1.000 vatrogasaca

Sa vatrom se bori gotovo 1.300 ljudi, uključujući 1.000 vatrogasaca. Na terenu su bili slovenački, italijanski i austrijski helikopteri, kao i italijanski i hrvatski kanaderi.

Čurlič je rekao da vatra još gori, ali je vjetar popustio, kao i da se stanovnici Mirne, koji su se iz predostrožnosti morali evakuisati, mogu vratiti u svoje domove.

Zbog požara je izvršena evakuacija u rejonima sela Sela na Кarsu, Hudi Log, Кorita na Кarsu, Nova vas i Miren.

Na teren je stigao i slovenački premijer Robert Golob, koji je zahvalio svim vatrogascima i ostalima koji se bore s plamenom stihijom, prenose slovenački mediji.

Golob je rekao da su se stvari sa požarom počele smirivati akon što su uz vatrogasce angažovani vojska i policija.

Požar, koji se sa italijanske strane proširio na slovenačku, ugrozio je četiri sela u kojima su se oglasile sirene za uzbunu. Sirene su se oglasile i u Šempetru kod Nove Gorice. Izgorio je i veliki bazen iz kojeg su helikopteri sakupljali vodu.

(Srna Foto: Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miirko

20.07.2022 19:55

Izgorio bazen za vodu? Zar i voda gori?

ODGOVORITE
Name

PRC

20.07.2022 21:13

Svašta, blizu mora, helikopteri, kanaderi i ostale igračke a tolika šuma izgore.Mi ovde krećemo sa nivom i naprtnjačama direktno u vatrenu kuglu.

ODGOVORITE