Усвојена одлука: У БЛ од августа скупљи превоз

Вишемјесечна расправа око јавног превоза у Бањалуци је завршена. На сједници Скупштине града усвојен је нови цјеновник.

Република Српска 20.07.2022 | 07:44
Усвојена одлука: У БЛ од августа скупљи превоз

Гласовима већине одборника усвојен је Приједлог новог цјеновника карата у градском и приградском превозу, а амандмани које је уложио СНСД нису добили подршку.

„Овим скупштинским засједањем завршена је фама везана за градски и приградски превоз. Одборници су усвојили нови цјеновник. Амандман који је СНСД упутио, односно тражио да то не иде на терет грађана, већ Града Бањалуке, није добио потребну подршку. Чак ни неки коалициони партнери СНСД-а за такву одлуку нису гласали. Касније су већином гласова усвојили нови цјеновник и грађани града Бањалуке ће од августа мјесеца, ако се не варам, плаћати скупљи превоз“, казе Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалуке.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, наглашава да град наставља субвенционисати мјесечне карте за ученике, студенте и пензионере и да ће за ове категорије цијене карата остати исте.

„Успјели смо без СНСД-а, то је једино могуће без њих, да сачувамо и одржимо функционисање јавног превоза, а да не морамо годишње неколико милиона да издвајамо из буџета, не зато што ми то не желимо, него тих средстава нема и нису планирана у буџету, а и
да их планирамо, немамо одакле у свим околностима које су задесиле Бањалуку. Дакле, успјели смо уз подршку других политичких организација, других одборника, који наравно нису СНСД, јер по свему судећи видјели сте планове СНСД-а за уништење Града. Са једне стране узимају вам све приходе и све позитивне ствари које значе за град Бањалуку, а онда траже да из буџета плаћате све. То није спојиво“, сматра Станивуковић.

Ово је била посљедња сједница Скупштине града Бањалука прије љетне паузе и октобарских избора, а наредна сједница, према најавама, одржаће се крајем десетог мјесеца.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ре

20.07.2022 06:40

Са којим вишегодишњим мизерним примањима за преживљавање у владајућем диктаторском режиму РС, биједа може плаћати тај приватни превоз у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

20.07.2022 06:55

Па сто си подијелио медицинарима по 500КМ.Дај нам доказ да су све опстине подијелиле својим медицинарима.Засто си дозволио да те изиграју.Изадји јавно на трг,изадји испред опстине,окупи све медије,и домаце и стране...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

20.07.2022 07:13

Па гдје испарио онај обећани бесплатан превоз за ученике и пензионере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

преварант итд

20.07.2022 10:45

Не дирај нам градоначелника, нашу светињу. Баш смо се усрећили, нема шта. Али добро.

Name

Па

20.07.2022 10:47

Неда СНСД

Name

Ре није него

20.07.2022 13:53

Побогу човјече, па не може он сам све да уради, видиш да су ови као жохари,шта год он предложи ови су против

Name

Лизало Лолy

20.07.2022 14:33

Нови аутобуси - па не мозе сада и карта дзаба!

Name

Плави

20.07.2022 14:56

Тачно. Свашта је обећано а није испуњено. А онима који га бране: зашто је обећавао ако не може сада да испуни?

Name

БЛ

20.07.2022 20:27

А у Сарајеву од аугуста јефтиније карте. Ако не знате организоват јавни транспорт, зовите људе нек вам помогну, није срамота замолит неког за помоц.

ОДГОВОРИТЕ