Usvojena odluka: U BL od avgusta skuplji prevoz

Višemjesečna rasprava oko javnog prevoza u Banjaluci je završena. Na sjednici Skupštine grada usvojen je novi cjenovnik.

Republika Srpska 20.07.2022 | 07:44
Usvojena odluka: U BL od avgusta skuplji prevoz

Glasovima većine odbornika usvojen je Prijedlog novog cjenovnika karata u gradskom i prigradskom prevozu, a amandmani koje je uložio SNSD nisu dobili podršku.

„Ovim skupštinskim zasjedanjem završena je fama vezana za gradski i prigradski prevoz. Odbornici su usvojili novi cjenovnik. Amandman koji je SNSD uputio, odnosno tražio da to ne ide na teret građana, već Grada Banjaluke, nije dobio potrebnu podršku. Čak ni neki koalicioni partneri SNSD-a za takvu odluku nisu glasali. Kasnije su većinom glasova usvojili novi cjenovnik i građani grada Banjaluke će od avgusta mjeseca, ako se ne varam, plaćati skuplji prevoz“, kaze Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluke.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, naglašava da grad nastavlja subvencionisati mjesečne karte za učenike, studente i penzionere i da će za ove kategorije cijene karata ostati iste.

„Uspjeli smo bez SNSD-a, to je jedino moguće bez njih, da sačuvamo i održimo funkcionisanje javnog prevoza, a da ne moramo godišnje nekoliko miliona da izdvajamo iz budžeta, ne zato što mi to ne želimo, nego tih sredstava nema i nisu planirana u budžetu, a i
da ih planiramo, nemamo odakle u svim okolnostima koje su zadesile Banjaluku. Dakle, uspjeli smo uz podršku drugih političkih organizacija, drugih odbornika, koji naravno nisu SNSD, jer po svemu sudeći vidjeli ste planove SNSD-a za uništenje Grada. Sa jedne strane uzimaju vam sve prihode i sve pozitivne stvari koje znače za grad Banjaluku, a onda traže da iz budžeta plaćate sve. To nije spojivo“, smatra Stanivuković.

Ovo je bila posljednja sjednica Skupštine grada Banjaluka prije ljetne pauze i oktobarskih izbora, a naredna sjednica, prema najavama, održaće se krajem desetog mjeseca.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Re

20.07.2022 06:40

Sa kojim višegodišnjim mizernim primanjima za preživljavanje u vladajućem diktatorskom režimu RS, bijeda može plaćati taj privatni prevoz u BL.

ODGOVORITE
Name

Nole

20.07.2022 06:55

Pa sto si podijelio medicinarima po 500KM.Daj nam dokaz da su sve opstine podijelile svojim medicinarima.Zasto si dozvolio da te izigraju.Izadji javno na trg,izadji ispred opstine,okupi sve medije,i domace i strane...

ODGOVORITE
Name

Nije nego

20.07.2022 07:13

Pa gdje ispario onaj obećani besplatan prevoz za učenike i penzionere?

ODGOVORITE
Name

prevarant itd

20.07.2022 10:45

Ne diraj nam gradonačelnika, našu svetinju. Baš smo se usrećili, nema šta. Ali dobro.

Name

Па

20.07.2022 10:47

Неда СНСД

Name

Re nije nego

20.07.2022 13:53

Pobogu čovječe, pa ne može on sam sve da uradi, vidiš da su ovi kao žohari,šta god on predloži ovi su protiv

Name

Lizalo Loly

20.07.2022 14:33

Novi autobusi - pa ne moze sada i karta dzaba!

Name

Plavi

20.07.2022 14:56

Tačno. Svašta je obećano a nije ispunjeno. A onima koji ga brane: zašto je obećavao ako ne može sada da ispuni?

Name

BL

20.07.2022 20:27

A u Sarajevu od augusta jeftinije karte. Ako ne znate organizovat javni transport, zovite ljude nek vam pomognu, nije sramota zamolit nekog za pomoc.

ODGOVORITE